Autor Wątek: Egmont 2022  (Przeczytany 603206 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kadet

Odp: Egmont 2022
« Odpowiedź #2865 dnia: So, 24 Wrzesień 2022, 22:21:05 »
Tak, będą na miękko i będą często. Zapas tomów jest duży.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Megatron

« Odpowiedź #2866 dnia: So, 24 Wrzesień 2022, 22:25:13 »
Gdybym miał się ograniczyć do jednego zakupu to zdecydowanie Szkicownik Christy. Tylko że do jednego się nie ograniczę ;) Już po prezentacji frankofonów poczułem, że portfel zaboli mocniej niż w tym roku. W każdym z segmentów będzie dużo do wybrania.

Offline zombie001

« Odpowiedź #2867 dnia: So, 24 Wrzesień 2022, 23:08:41 »
TK wspomniał, że będzie inna okładka, ale w sumie ciekawie by się prezentowało obok ŻiCSM w tej samej szacie.
Prezentowałoby się ładnie, tylko po co robić wydanie spójne z czymś, czego nie ma już na rynku i czego Egmont nie wydaje? Tak, wiem że jest w innej formie. Do tego właśnie zmierzam... Pewnie dadzą okładkę spójną do kolekcji Rosy, tak jak to zrobili częściowo z "Pamiętnikami..".
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline Leyek

« Odpowiedź #2868 dnia: So, 24 Wrzesień 2022, 23:26:20 »
Wiesz te wyprzedane tomy, cale 2, nie chodzily w zawrotnych cenach. Jak ktos chcial to raczej juz calosc ma/mial. Przeplacic za wyprzedany tomik 70 vs 35 zl to nie tragedia przy 22 tomach.

Rozumiem decyzje, ale nie poieram. Moze wyprzedadza resztki i za jakis czas wznowia w HC, po prostu zaluje, ze nie teraz.

Ale po co wydawać na nowo, jak każdy co chciał to ma/miał? :) To nie Sandman/Hellboy. Uważam Baśnie za porządną serię, bardzo dobrą na wejście w komiksy, ale potencjał sprzedażowy integrali coś czuję, że byłby słaby.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2869 dnia: So, 24 Wrzesień 2022, 23:53:03 »
Prezentowałoby się ładnie, tylko po co robić wydanie spójne z czymś, czego nie ma już na rynku i czego Egmont nie wydaje? Tak, wiem że jest w innej formie. Do tego właśnie zmierzam... Pewnie dadzą okładkę spójną do kolekcji Rosy, tak jak to zrobili częściowo z "Pamiętnikami..".
A co to szkodzi? Jeśli ktoś kupi tylko ten tom, będzie mu się tak samo dobrze prezentował jako pojedyncze wydanie, jak tym wszystkim, którzy kupili ŻiCSM. Jeśli ktoś będzie mieć oba, wtedy dostanie fajny komplet, nie widzę opcji, żeby ktoś na tym tracił. Oczywiście jest prawdopodobne wydanie w stylu "Pamiętników", aczkolwiek dla mnie to ta gorsza opcja.

Offline zombie001

« Odpowiedź #2870 dnia: Nd, 25 Wrzesień 2022, 00:09:42 »
Fanom nie szkodzi, Egmontowi już pewnie tak, bo marketingowo lepiej to podpiąć pod "duchową kontynuację" kolekcji.
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline Warpath

« Odpowiedź #2871 dnia: Nd, 25 Wrzesień 2022, 07:46:38 »
Faktycznie wielka szkoda, że odnośnie kontynuacji JLA zdecydowali się tylko na jeden tom. Materiału jest naprawdę sporo a i historie są świetne. Chętnie bym skompletował. Rozumiem, że swojego czasu mierzyli w Morrisona, ale zakładam, że teraz jest trochę inna perspektywa. Skoro chcą iść w bardziej klasyczne opowieści - odnośnie JLA nie ma lepszego wyboru. A i scenariusze są bardziej przystępne od Grantowych dla normalnego czytelnika.

Tower of Babel (collects JLA #42–46, JLA Secret Files and Origins #3 and JLA 80-Page Giant #1)
Divided We Fall (collects JLA #47–54)
Terror Incognita (collects JLA #55–60)
Golden Perfect (collects JLA #61–65)
The Obsidian Age (Book 1) (collects JLA #66–71)
The Obsidian Age (Book 2) (collects JLA #72–76)
Rules Of Engagement (collects JLA #77–82)
Trial by Fire (collects JLA #84–89)
The Tenth Circle (collects JLA #94–99)
Pain of the Gods (collects JLA #101–106)
Syndicate Rules (collects JLA #107–114 and a story from JLA Secret Files and Origins 2004)
Crisis of Conscience (collects JLA #115–119)
World Without a Justice League (collects JLA #120–125)

Offline robbirob

« Odpowiedź #2872 dnia: Nd, 25 Wrzesień 2022, 07:54:14 »
Jakoś po cichu cały czas liczyłem na Baśnie w twardych wydaniach po dwa czy trzy tomy w jednym.
Szkoda.

Chyba będę musiał uzupełnić miękkie jednak.

Offline Warpath

« Odpowiedź #2873 dnia: Nd, 25 Wrzesień 2022, 08:06:41 »
Ja też liczyłem na twarde. Miękkie miałem, przeczytałem, sprzedałem. Twarde chętnie postawiłbym na półce na stałe.

Offline gashu

« Odpowiedź #2874 dnia: Nd, 25 Wrzesień 2022, 08:28:03 »
Fajne zapowiedzi
Cieszą mnie zwłaszcza Marini, Byrne, Straczynski oraz kontynuacje Corto i Hellblazera.
Może wrócę też do mignolaverse, bo ostatnie rzeczy z rego uniwersum, które czytałem (b.b.p.o) to była IMO słabizna straszliwa.

Offline Komediant

« Odpowiedź #2875 dnia: Nd, 25 Wrzesień 2022, 08:44:41 »
A Blueberryego od Sfara i Blaina ciagle nie? Nosz ile można czekac.

Offline stachel

« Odpowiedź #2876 dnia: Nd, 25 Wrzesień 2022, 09:39:23 »
Star Wars - 15-18 tytułów + manga jak rozumiem to świetna zapowiedź dla fanów. To daje sporą przestrzeń także na mini serie obok głównych runów.

Główna seria to jakieś 10 tomów w przyszłym roku. Han Solo & Chewbacca wyjdzie w dwóch TPB, ale trochę liczę, że Egmont wyda to w jednym grubasku jak robi z Marvelem. 3 tom HR zamyka nam pierwszą fazę, szkoda jedynie że mangę zaczynają od Lei, zamiast od HR właśnie, żeby uzupełnić i zamknąć wraz z Olesiejukiem pierwszą fazę HR.

Dziwi mnie mocno za to Mando, bo TK zawsze twierdził, że adaptacji nie chce wydawać, bo to się kiepsko sprzeda. Może licencjodawca ich do tego zmusił, niemniej to nam zabierze 1 lub 2 sloty w przyszłym roku.

Może coś jeszcze z starszych tytułów od Marvela się pojawi, zobaczymy pewnie na Pyrkonie w katalogu na 2023.

Offline LukCook

« Odpowiedź #2877 dnia: Nd, 25 Wrzesień 2022, 10:05:47 »
Cieszę się, że Egmont kontynuuje Star Trek i Blade Runnera. Fajnie zapowiedzi europejskie i start D&D. Co do superhero to dla mnie bez niespodzianek i poza epikami i batmanami to nic ciekawego.

« Odpowiedź #2878 dnia: Nd, 25 Wrzesień 2022, 10:14:13 »
  Kurde dlaczego to DC to taka bieda? Faktycznie dobrze, że ta kolekcja Hachette ruszyła, bo by człowiek z głodu zdechł. No i na dobicie jeszcze epiki Wolverine'a nie mogli pójść tak samo w X-Men tylko zaczęli wydawać te mile-dziwolągi?

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2879 dnia: Nd, 25 Wrzesień 2022, 10:16:04 »
  Kurde dlaczego to DC to taka bieda? Faktycznie dobrze, że ta kolekcja Hachette ruszyła, bo by człowiek z głodu zdechł. No i na dobicie jeszcze epiki Wolverine'a nie mogli pójść tak samo w X-Men tylko zaczęli wydawać te mile-dziwolągi?

No, te milestone'y X-men zamiast epików to jedna z głupszych rzeczy, jakie Egmont zrobił kiedykolwiek.