Autor Wątek: Egmont 2022  (Przeczytany 603009 razy)

Offline Dracos

Odp: Egmont 2022
« Odpowiedź #2235 dnia: Śr, 13 Lipiec 2022, 12:29:52 »
Też mam tak samo i też nawet mnie to cieszy, jest cała masa świetnych rzeczy na rynku, jak Egmont się skupi na tytułach dla dzieci (superhero też pod to podchodzi) to tym lepiej.

Ja bym jednak wolał żeby Egmont wydawał coś z tych świetnych rzeczy bo jak by nie patrzeć może zaproponować wciąż najlepszą cenę na rynku, a i nakłady takie że można spokojnie poczekać i nie martwić się że rozejdzie się na pniu.

Z tego pakietu dla mnie tylko Iznogoud, Thorgal i jakieś tytuły dziecięce, być może pierwsza manga Ronin, ale po to będę musiał iść pofatygować się do Empiku i zobaczyć czy mi to pasuje ;)

Offline Teli

« Odpowiedź #2236 dnia: Śr, 13 Lipiec 2022, 12:33:45 »
Choć u mnie superhero w zdecydowanej defensywie tak wrzesień w Egmoncie mnie powalił: Tom Strong, Daredevil, Silver Surfer, Conan, Thor (x2), Najjaśniejszy dzień ... Ufff.  :o  Dla mnie gruba wrzuta.  :P

Gazza ten Thor i Najjaśniejszy dzień to jeszcze w sierpniu ;) No chyba że wiesz o jakiejś obsuwie o której nie słyszałem.

Offline Random_Hero

« Odpowiedź #2237 dnia: Śr, 13 Lipiec 2022, 12:40:04 »
Dla mnie na szczęści nic. Portfel odsapnie, a większe zakupy będą chyba na MFKiG

Offline amsterdream

« Odpowiedź #2238 dnia: Śr, 13 Lipiec 2022, 12:42:34 »
Wolverine & Cyclops też ma wysoką cenę przy tej objętości. Ewidentnie Egmont nie lubi ciągłych serii i nie wydaje ich na twardo. Akurat Ród X/Potęgi X zasługuje na taką formę, a przecież taki Lewiatan z DC miał twardą :/

Przecież jakby to było wydane na twardo to miałoby cenę okładkową na poziomie 200zł.

Rod X to w sumie jedyna rzecz która mnie z tej listy zainteresowała. Fanem Hickmana nie jestem, ale ciekawi mnie co wymyślił z mutantami.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Kvothe

« Odpowiedź #2239 dnia: Śr, 13 Lipiec 2022, 12:55:46 »
Egmont traktuje X-men jako tą mniej popularną serie więc leci grubasy na miękko i w sumie dobrze, zobaczymy co zapowiedzą na przyszły rok z tego pierdolnika zwanego Dawn of X.
Niektórzy widzę nie zwalniają z zakupami, a inni jak ja 2 pozycje albo wcale, dla mnie idealnie.

Offline marcinp

« Odpowiedź #2240 dnia: Śr, 13 Lipiec 2022, 13:30:13 »
Jak na mnie to  we wrzesniu DD, X-men, zastanawiam sie nad SS(lepsze to niż Black?) i nad Tom Strong(nie pisze Moore wiec nie wiem)
« Ostatnia zmiana: Śr, 13 Lipiec 2022, 13:32:22 wysłana przez marcinp »

Offline freshmaker

« Odpowiedź #2241 dnia: Śr, 13 Lipiec 2022, 13:58:48 »
czy tek kik w londynie ma wyjść w 3 częściach?

Offline Simon11

« Odpowiedź #2242 dnia: Śr, 13 Lipiec 2022, 14:06:18 »
z tego pierdolnika zwanego Dawn of X.

Z ust mi to wyjąłeś! Ja widzę, że jest hurra optymizm w kontekście tych X-Men ale po hox/pox to tam może ze 2 serie im wyszły. A to co wydają teraz, to ja tak złego okresu w historii tej franczyzy nie pamiętam ;)

Z drugiej strony punkty zwrotne wydają na twardo i do tego konsekwentnie coś z X-Menami dostajemy więc nie jest tak źle w tym zakresie.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #2243 dnia: Śr, 13 Lipiec 2022, 14:17:50 »
Z jednej strony czytelnicy mangi faktycznie w większości należą do "progresywnych". Z drugiej ja nie uświadczyłem tam tematów tabu, więc może dlatego "tradycjonaliści" też lubią. Bo z jednej strony są mangi o wszystkich elementach LGBT i innych nośnych dzisiaj tematach, z drugiej są mangi, w których tak przedmiotowe traktowanie kobiet jak tam nie przeszłoby w komiksach z innych kręgów cywilizacyjnych. W ogóle mam teorię, że dużo luźniejsze podejście do seksualności w tych komiksach niż w Stanach czy Europie czytelnicy sobie bardzo cenią. Ja na przykład tak, strasznie mnie już męczy traktowanie tego jak temat tabu, albo udawanie, że nie istnieje w zachodniej popkulturze.

Tez mialem podobne przemyslenia ze do wielu tematow luzniej podchodza. Np. w komiksach superhero bohaterki w kostiumach pod szyje, lata 90tye z wyuzdanymi kostiumami wysmiewane niby itd...

Offline Gazza

« Odpowiedź #2244 dnia: Śr, 13 Lipiec 2022, 14:34:07 »
Gazza ten Thor i Najjaśniejszy dzień to jeszcze w sierpniu ;) No chyba że wiesz o jakiejś obsuwie o której nie słyszałem.
Masz rację. A ja nic nie wiem o ewentualnych obsuwach. Tak jakoś mi się skumulowało, aczkolwiek sierpień czy wrzesień - jak na moje ograniczone zakupy sh to i tak duży wydatek w jednym praktycznie okresie...

Offline Grzmichuj

« Odpowiedź #2245 dnia: Śr, 13 Lipiec 2022, 15:31:58 »
No ciekawe jak się sprzeda ten Hox/Pox, bo to zbyt dobra historia, by jej nie przeczytać (typowy Hickmanowy mindfuck). Mimo, iż rzadko czytam w oryginale, to jednak tutaj skusiłem się od razu, nie wyobrażam sobie by dzisiaj jakikolwiek fan X-men nie znał tego tytułu. Stąd ciekawość - czy się sprzeda, bo fani X-men czytają tylko po polsku, czy się nie sprzeda, bo jednak zależy im na byciu na bieżąco.
jeżeli nadal będzie opowiadał takie bzdury, to skontaktuję się z odpowiednimi organami odnośnie pomawiania mnie, Egmontu i jeszcze kilku innych polskich wydawnictw. Ciekawe, czy wówczas będziesz takim kozakiem?

Offline Komediant

« Odpowiedź #2246 dnia: Śr, 13 Lipiec 2022, 17:39:02 »
Ja bym jednak wolał żeby Egmont wydawał coś z tych świetnych rzeczy bo jak by nie patrzeć może zaproponować wciąż najlepszą cenę na rynku (...)

No chyba jednak najlepszą cenę na rynku, a na pewno najlepszy stosunek jakość/cena ma NSC.
Takie C'ixi z Troy to już 120zł na 150 stron, czyli blisko cen Scream.

Offline kv

« Odpowiedź #2247 dnia: Śr, 13 Lipiec 2022, 18:32:42 »
czy tek kik w londynie ma wyjść w 3 częściach?
Oryginał ma 2 części, ciężko pewnie będzie znaleźć materiały na 3 część  ;D

To wygląda na jeden album zbierający obie części, bez dodatków tak jak w Kosmosie.

Offline Dracos

« Odpowiedź #2248 dnia: Śr, 13 Lipiec 2022, 19:03:58 »
No chyba jednak najlepszą cenę na rynku, a na pewno najlepszy stosunek jakość/cena ma NSC.

Może z NSC faktycznie masz rację, ale ceny bliskie Scream (a i tak nie takie same) to tylko po porównaniu okładkowej, a jednak trzeba wziąć pod uwagę jeszcze rabaty. Dla mnie liczy się realna cena jaką płacę (już bez jakichś mega promek czy fikołków z cashbackiem) i tutaj Egmont punktuje dlatego bym chciał żeby coś jeszcze ciekawego wynajdywał do swojej oferty.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2249 dnia: Śr, 13 Lipiec 2022, 19:10:08 »

Ja na swój prywatny użytek w takim rankingu mam na pierwszym miejscu KG, NSC jest na drugim. Ale nijak tego nie liczyłem :P