Autor Wątek: Egmont 2022  (Przeczytany 603205 razy)

Offline bibliotekarz

Odp: Egmont 2022
« Odpowiedź #1695 dnia: So, 04 Czerwiec 2022, 13:31:59 »
Powinni was zbanować obu razem, ale to tylko moja opinia.
Batman returns
his books to the library

Offline Koalar

« Odpowiedź #1696 dnia: So, 04 Czerwiec 2022, 13:37:51 »
Nie no to już jest jakiś dramat, koleś pisze te swoje głupoty od zawsze wszędzie go pobanowali, tu w tym rezerwacie już nawet mu ostrzeżeń nie dają a ty się przy*^#%!#!@ do mnie, że mu czasem odpisze głupotą na głupotę, co i tak nic nie zmieni. Jeszcze napisz, że te jego posty to moja wina i powinni mnie zbanować wtedy on przestanie pisać te swoje mądrości.

Coś mi się kojarzy taka jednoplanszówka z trollem, gdzie on rośnie, jak ludzie reagują na jego teksty, a zmniejsza się i chyba ostatecznie znika, jak go ignorują. Przemyśl to.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Dracos

« Odpowiedź #1697 dnia: So, 04 Czerwiec 2022, 13:38:41 »

Nope, trzeba rozróżniać kto sieje ferment a kto od czasu do czasu wytknie zafixowanie na TK i Egmoncie jakoby byli odpowiedzialni za całe zło świata (a jeśli nie świata to kondycje kaczek i SH w PL)

Żeby nie offtopować TK w dzisiejszym filmiku tak zachwalał Conana, że chyba się skuszę i kupię ten Labrumowy...

Offline xanar

« Odpowiedź #1698 dnia: So, 04 Czerwiec 2022, 16:30:43 »
Coś mi się kojarzy taka jednoplanszówka z trollem, gdzie on rośnie, jak ludzie reagują na jego teksty, a zmniejsza się i chyba ostatecznie znika, jak go ignorują. Przemyśl to.
No wspaniale, tylko naszą gwiazdę banowali z różnych miejsc a ja nawet nie miałem pojęcia, że on istnieje. Wy nie rozumiecie, że on taki po prostu jest i czy ktoś będzie reagował czy nie będzie on dalej będzie robił to samo, także nie ma znaczenie czy ja będę na tym forum czy mnie nie będę. Problemem jest tutejsza administracja, która już się skompromitowała parę razy.

Ciebie też, oczywiście to tylko moje zdanie.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline perek82

« Odpowiedź #1699 dnia: So, 04 Czerwiec 2022, 17:03:09 »
Wy nie rozumiecie, że on taki po prostu jest i czy ktoś będzie reagował czy nie będzie on dalej będzie robił to samo, także nie ma znaczenie czy ja będę na tym forum czy mnie nie będę.
Masz rację.
Nie rozumiemy tego.
Udowodnij nam, że się mylimy. Spróbuj nie reagować na bzdury, zobaczymy co się stanie.
w0rldtr33 (1-2) **
Astronom ***
The Woods (2) *
Locke & Key (Keyhouse compendium) ***
Metal hurlant (9) ***

Offline xanar

« Odpowiedź #1700 dnia: So, 04 Czerwiec 2022, 17:24:11 »
A ty co ze wschodu jesteś, ze mówisz o sobie w liczbie mnogiej, towarzyszu.

Nie bardzo rozumiem, skąd to przpi$%)^#(# się do mnie, aż przejrzałem te posty i na wczorajszy wpis naszej gwiazdy, odpowiedziało z 6 osób, ja odpowiedziałem na post użytkownika chch, no ale to ja za nim biegam i to moja wina, że sobie te posty tworzy  ::) ::) ::) ::) ::) ::)

Macie jakiś problemie ze mną to wrzucie mnie do ignorowanych i po problemie, przynajmniej nie będą musiał czytać tych waszych głupot w moim kierunku.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1701 dnia: So, 04 Czerwiec 2022, 17:28:17 »
Macie jakiś problemie ze mną to wrzucie mnie do ignorowanych i po problemie, przynajmniej nie będą musiał czytać tych waszych głupot w moim kierunku.

Ja nie mam problemu ani z Tobą ani z Bazyliszkiem, ale wiesz, że analogiczną radę można dać komuś, komu Bazyl przeszkadza? I to jest, oczywiście, bardzo dobra rada.

Offline Dracos

« Odpowiedź #1702 dnia: So, 04 Czerwiec 2022, 19:05:28 »
Ja nie mam problemu ani z Tobą ani z Bazyliszkiem, ale wiesz, że analogiczną radę można dać komuś, komu Bazyl przeszkadza? I to jest, oczywiście, bardzo dobra rada.

Niby tak ale dasz bazyliszka na ignore i tak będziesz w cytatach widział jego wynurzenia u  nowych użytkowników.

Nie bardzo rozumiem, skąd to przpi$%)^#(# się do mnie, aż przejrzałem te posty i na wczorajszy wpis naszej gwiazdy, odpowiedziało z 6 osób, ja odpowiedziałem na post użytkownika chch, no ale to ja za nim biegam i to moja wina, że sobie te posty tworzy  ::) ::) ::) ::) ::) ::)

Też tego nie rozumiem, a tak ogólnie wygląda to tak jak próba równoważenia "winy" bo ten co pisze kontrowersyjne rzeczy po raz n-ty nie mające pokrycia w faktach jest pomijany w bashowaniu tak jakby odpowiedzi na jego posty pojawiały się w próżni.

To pisząc nie jestem za banowaniem kogokolwiek, pisze głupoty to pisze ja to się nawet lubię uśmiechnąc z tej "logiki" że dubel to wszystko co Ja już kiedyś kupiłem cała reszta to nowość ;) No i ofc Egmont z TK jako złymi tego świata czyjchającymi na to jak dobić wydawnictwa kolekcyjne.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1703 dnia: So, 04 Czerwiec 2022, 19:15:54 »
Niby tak ale dasz bazyliszka na ignore i tak będziesz w cytatach widział jego wynurzenia u  nowych użytkowników.

To prawda, ale zasada jest dokładnie taka sama wobec kogoś, kto pisze, że jak komuś nie podobają się jego wywody, to zawsze może je ignorować. Takiego kogoś też można widzieć potem w cytatach.

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #1704 dnia: So, 04 Czerwiec 2022, 23:32:43 »
A Bazyla za co? Nie obraża nikogo, nie dowala się - przedstawia tylko swoją opinię, a że dla większości jest głupia lub trudna do przełknięcia... Cóż, trzeba trenować cierpliwość i tolerancję dla odmiennych poglądów.

Offline Teli

« Odpowiedź #1705 dnia: So, 04 Czerwiec 2022, 23:54:02 »
No wspaniale, tylko naszą gwiazdę banowali z różnych miejsc a ja nawet nie miałem pojęcia, że on istnieje. Wy nie rozumiecie, że on taki po prostu jest i czy ktoś będzie reagował czy nie będzie on dalej będzie robił to samo, także nie ma znaczenie czy ja będę na tym forum czy mnie nie będę. Problemem jest tutejsza administracja, która już się skompromitowała parę razy.

No banują go wszędzie. Jak zbanowali go na forum Gildii to pocisnął taką klątwą że dalej straszy Bazyl w Internecie, a wspomnianego forum już nie ma.

Ja już od dawna traktuję go jako naszą lokalną atrakcję i w kwestiach na których się zafiksował jako przysłowiowego "wioskowego głupka"/forumowego błazna" z jednym opanowanym do mistrzostwa żartem. A żart ten już dawno nie bawi. Przyznam, choć z bólem, że czasami też coś wartościowego napisze i generalnie jak dajesz mu spokój to jest ok.

Ja Cię całkowicie rozumiem xanar mnie też te teksty czasem dołują, ale to taka walka z wiatrakami. Jak sam widzisz wchodzisz w dyskurs z Bazylem, a po chwili on ściąga Cię do swojego poziomu i pokonuje doświadczeniem. A reszta forum się wkurza. Bazyl pewnie zażarł już pudełko popcornu czytając te posty, a Ty dostajesz tylko wrzosów i nadciśnienia. Po co Ci to? Stać Cię kolego na więcej niż jałowe dyskusje.

« Ostatnia zmiana: So, 04 Czerwiec 2022, 23:55:44 wysłana przez Teli »

Offline xanar

« Odpowiedź #1706 dnia: Nd, 05 Czerwiec 2022, 00:22:01 »
Ale ja z nim nie dyskutuje, czasem coś napisze jak widzę jak go cytują.
Teraz to był taki problem, że pewnym użytkownikom nie spodobało się, że odniosłem się do posta nowego, który  "prostował" naszą gwiazdę. Wcześniej na jego wpis odpisało z sześć osób, ale to już nie przeszkadzało.

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #1707 dnia: Nd, 05 Czerwiec 2022, 00:55:56 »
xanar
może dlatego, że inni robią to sporadycznie, a ty notorycznie?

Offline Pan M

« Odpowiedź #1708 dnia: Nd, 05 Czerwiec 2022, 02:08:31 »
Tylko po jakiego grzyba ciagle z nim dyskutować? Dla dydaktyzmu? Poczucia misji? Pada argument, że będzie niby korumpował innych swoimi filozofiami o rynku. Dajcie spokój, jakie jest prawdopodobieństwo że stworzy się tu wielki kult bazylowych mądrości? On jest już tak wymeczonym tematem na tym forum, że na pewno niezarejstrowani goście go kojarzą. Nie zmienimy go, nie przestanie pisać tego co myśli o egmoncie, Kolodziejczaku i kolekcjach. Zamiast skupić się na forum to jest spina z tym tematem bez końca.

Offline xanar

« Odpowiedź #1709 dnia: Nd, 05 Czerwiec 2022, 02:14:28 »
xanar
może dlatego, że inni robią to sporadycznie, a ty notorycznie?

Nie wiem, policz kto ile robi i daj znać, skoro tak twierdzisz.

jeżeli nawet tak jest jak twierdzisz, to mogę dać taką wspaniałą radę jaką sam dostałem, nie reaguj to przestanę.

Ale nadal nie rozumiem tego fenomenu, że to tylko ze mną jest problem a nie z kimś kto pisze cały czas te wspaniałe posty o złym Egmoncie. Wy macie świadomość, że przyp$^&&#@%^ się do mnie w monecie kiedy nie odpowiadałem na jego post, czy nie bardzo ? Chociaż twierdzicie, że robię to cały czas. Mam jakieś dziwne wrażenie, że coraz głupiej się tu się robi, ale oczywiście to moja opinia.