Autor Wątek: Egmont 2022  (Przeczytany 602979 razy)

Offline Death

Odp: Egmont 2022
« Odpowiedź #1395 dnia: Śr, 11 Maj 2022, 18:06:30 »
Jedyna gazeta którą kupuje i czytam to Przyroda Polska, na razie utrzymują cenę chyba jako jedyni nie wzrośli, zmieniły się w niej 3 rzeczy okładka na mniej połyskującą, jeden z dodatków który był do tej pory na kredzie teraz jest na offsecie, no i obsuwa kiedyś początek miesiąca teraz 2 połowa miesiąca.
Świetny magazyn, też czasem kupuję. Wydaje mi się, że na to pismo idą jakieś srogie dotacje.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1396 dnia: Śr, 11 Maj 2022, 18:09:02 »
Tylko, że te 120 zł to nie cena za 5 zeszytów, a za 16 jeśli dobrze liczę.

No właśnie dokładnie tyle, za jedyne 5 nowych zeszytów.

Ja to widzę tak - Egmont znowu robi własnego składaka. Ale oczywiście nie zrobi komiksu że zepnie IT + BRB Stormbreaker + Annihilators 1, a potem wyda jeszcze jeden komiks zbierający BRB Godhunter + Annihilators: Earthfall. Nie - Egmont jak zwykle wydaje tak żeby było najgorzej dla prawdziwych komiksiarzy.

Kurczę - często na tym forum padał argument, że Hachette wydaje dla niedzielnych komiksiarzy i laików, a Egmont skupia się na fanach i prawdziwych komiksiarzach. Ale tym Waidem tom 1 czy właśnie tak wydanym Imperatywem Thanosa zaprzecza temu wizerunkowi. Kolekcjonerzy mają już większość zawartości tego składaka w swoich zbiroach. Tak wdany komiks jest dla mnie policzkiem.
« Ostatnia zmiana: Śr, 11 Maj 2022, 18:16:34 wysłana przez Bazyliszek »

Online OokamiG

« Odpowiedź #1397 dnia: Śr, 11 Maj 2022, 18:10:37 »
Prawdziwi komiksiarze czekają na Thanos Imperative od Egmontu.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1398 dnia: Śr, 11 Maj 2022, 18:15:52 »

Ja to widzę tak - Egmont znowu robi własnego składaka. Ale oczywiście nie zrobi komiksu że zepnie IT + BRB Stormbreaker + Annihilators 1, a potem wyda jeszcze jeden komiks zbierający BRB Godhunter + Annihilators: Earthfall. Nie - Egmont jak zwykle wydaje tak żeby było najgorzej dla prawdziwych komiksiarzy.

Kurczę - często na tym forum padał argument, że Hachette wydaje dla niedzielnych komiksiarzy i laików, a Egmont skupia się na fanach i prawdziwych komiksiarzach. Ale tym Waidem tom 1 czy właśnie tak wydanym Imperatywem Thanosa zaprzecza temu wizerunkowi. Kolekcjonerzy mają już większość zawartości tego składaka w swoich zbiroach. A ten zbiór jest dla mnie policzkiem.

Kolekcjonerzy nie mają, bo nie kupują kolekcji dla laików, więc w końcu będą mieli okazję.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1399 dnia: Śr, 11 Maj 2022, 18:25:33 »
Prawdziwi komiksiarze czekają na Thanos Imperative od Egmontu.

Za 200 zł okładkowe? Pozwól, że zacytuję pewnego oburzonego forumowicza.

Ten ceny to kurwa jakaś masakra. 7 pozycji i 600 złotych. I to tylko to co kontynuuje.

Śmiejecie się? To się kurde śmiejcie, jak wam tak wesoło. Jeszcze zobaczymy kto się będzie śmiał jak zaczną wyskakiwać ceny kolejnych pozycji. To ja miałem rację, że Egmont zarżnie rynek i ten dzień rzeczywiście się zbliża. Mało im dubli po TM Semic, to teraz będą dublować Kolekcje. Zjadają własny ogon.

Kupię to angielskie wydanie - 7 dolarów to 35 zł za sam ten komiks. Szkoda, że dochodzi jeszcze wysyłka. Chyba żebym napisał do Atom Comics, by wrzucili to do swojej oferty.

https://www.amazon.com/Annihilators-Earthfall-Eric-Nguyen-ebook/dp/B013RJJUGU
« Ostatnia zmiana: Śr, 11 Maj 2022, 18:28:01 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Midar

« Odpowiedź #1400 dnia: Śr, 11 Maj 2022, 18:25:37 »
Tak wdany komiks jest dla mnie policzkiem.
Dla Ciebie policzkiem, a mnie takie wydanie bardzo ucieszyło. Gdyby tak nie wydali, pewnie bym nie kupił, a tak trafia na listę. Kolejne tomy poszatkowanej kolekcji do sprzedania, zastąpi je porządne wydanie.

Offline Jaxx

« Odpowiedź #1401 dnia: Śr, 11 Maj 2022, 18:28:05 »
Żeby nie było - moim zdaniem podejście Egmontu do "Imperatywu Thanosa" jest zacne, główna historia plus jej kontynuacja w jednym pokaźnym tomie. Brawo za takie wydanie, dla kogoś, kto nie ma WKKM taki tom zdecydowanie będzie wart zakupu (a dla tych, co wymieniają starsze wydania Hachette tym bardziej). Nie mam nic do takiego wydania, ani do Egmontu za taką decyzję - taką podjęli i ich sprawa, życzę im aby sprzedało się jak najlepiej. Egmont nie wydaje komiksów dla paru osób, jak tu się niektórym wydaje, ale dla wszystkich i takie złożenie albumu dobrze o nich świadczy. Osobiście nie kupię tego wydania, bo za dużo zawartości już mam, ale zachęcam do kupna innych, bo historia jest niezła (przynajmniej główna jej część, dalej jeszcze nie doszedłem) i w zasadzie nie potrzebna jest jakaś głęboka znajomość wcześniejszych wydarzeń, bo fabuła podejmuje nowe wątki w stosunku do wcześniejszego kosmosu Marvela. Krótkie streszczenie "Domeny królów" powinno wystarczyć (a wręcz sama tylko wiedza, skąd wzięła się szczelina do Rakowersum, ale to chyba i tak jest powtórzone w dialogach, o ile dobrze pamiętam).
« Ostatnia zmiana: Śr, 11 Maj 2022, 18:33:05 wysłana przez Jaxx »

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #1402 dnia: Śr, 11 Maj 2022, 18:33:14 »

Kurczę - często na tym forum padał argument, że Hachette wydaje dla niedzielnych komiksiarzy i laików, a Egmont skupia się na fanach i prawdziwych komiksiarzach. Ale tym Waidem tom 1 czy właśnie tak wydanym Imperatywem Thanosa zaprzecza temu wizerunkowi. Kolekcjonerzy mają już większość zawartości tego składaka w swoich zbiroach. Tak wdany komiks jest dla mnie policzkiem.
Ja jako "prawdziwy komiksiarz" wydanie haczet sprzedaję (chętnych zapraszam na priv ) i kupuję "dubla" od Egmont.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #1403 dnia: Śr, 11 Maj 2022, 18:38:04 »
No ceny są coraz większe to było do przewidzenia bo wszystko na naszych oczach drożeje. Trzeba będzie się teraz nagimnastykować z wyborami zakupowymi jeszcze bardziej,podstawa to mieć określony budżet. Najistotniejsze według mnie jest to , żeby na Ukrainie się uspokoiło i żeby Nam ruskie bomb na głowy nie zrzucali a reszta się ułoży póki zdrowie i praca jest .

Offline 79ers

« Odpowiedź #1404 dnia: Śr, 11 Maj 2022, 18:42:18 »
i nie wiesz człowieku, czy warunki zmuszają do tak drastycznych podwyżek, czy wydawcy korzystają z okoliczności, czy też tak wielu pracowników rynku wydawniczego, poligrafii i dystrybucji dotknęła podwyżka rat kredytów mieszkaniowych.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1405 dnia: Śr, 11 Maj 2022, 18:43:21 »
Egmont nie wydaje komiksów dla paru osób, jak tu się niektórym wydaje, ale dla wszystkich

Dla wszystkich? 500-stronnicowy komiks na twardo za 200 zł okładkowe, jest twoim zdaniem dla wszystkich? Należałoby  to normalnie podzielić na 3 części, wydać po 70 zł sztuka i wtedy rzeczywiście wszyscy mogliby wziąć albo całość, albo wybrane, brakujące części. Ten składak jest już kolejną próbą wepchnięcia dubli do gardeł komplecistom. Naprawdę nic nie stałoby na przeszkodzie, by podzielić ten materiał.

Offline xardas

« Odpowiedź #1406 dnia: Śr, 11 Maj 2022, 18:55:19 »
Dla wszystkich? 500-stronnicowy komiks na twardo za 200 zł okładkowe, jest twoim zdaniem dla wszystkich? Należałoby  to normalnie podzielić na 3 części, wydać po 70 zł sztuka i wtedy rzeczywiście wszyscy mogliby wziąć albo całość, albo wybrane, brakujące części. Ten składak jest już kolejną próbą wepchnięcia dubli do gardeł komplecistom. Naprawdę nic nie stałoby na przeszkodzie, by podzielić ten materiał.
A może powinni wydać to w zeszytach po 10 zł? Wtedy każdy na pewno dobrały coś dla siebie, a nawet nudniejsze zeszyty można by pominąć.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1407 dnia: Śr, 11 Maj 2022, 19:00:32 »
A może powinni wydać to w zeszytach po 10 zł? Wtedy każdy na pewno dobrały coś dla siebie, a nawet nudniejsze zeszyty można by pominąć.

Ja to bym nawet po stronie wydawał, są tu tacy, którzy nie czytają wszystkich stron, więc zeszyt nie jest dla nich.

Offline Kvothe

« Odpowiedź #1408 dnia: Śr, 11 Maj 2022, 19:02:12 »
Nadal czekam, aż któreś wydawnictwo wyda "Bazyl Collection". Będzie wydawać tylko to czego nie masz, nawet po 2 zeszyty na tom. Może Amber  ooo ceny też mają świetne. A jak ktoś będzie chciał przeczytać historię od 1 zeszytu, trudno mógł kupować WKKM jak "prawdziwy komiksiarz"

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #1409 dnia: Śr, 11 Maj 2022, 19:04:04 »
Ja to bym nawet po stronie wydawał, są tu tacy, którzy nie czytają wszystkich stron, więc zeszyt nie jest dla nich.
Koniecznie te strony w twardej oprawie, bo inaczej mogą się pognieść  8) Taka namiastka exskluziwu XD