Autor Wątek: Egmont 2022  (Przeczytany 603205 razy)

Offline xanar

Odp: Egmont 2022
« Odpowiedź #1245 dnia: Śr, 27 Kwiecień 2022, 13:41:49 »
Ktoś te maile ze sklepu Egmont-Allegro rozsyła. Chyba że to całkowity fejk, ale na pewno nie ja to wymyśliłem. Jeśli się okaże, że jednak wszystkie zamówienia zostaną zrealizowane, to cofam moją kąśliwą uwagę na ten temat.

@xanar
Ja natomiast się nie zawiodłem, że w końcu dostałeś 30% za te swoje jednozdaniowe posty. O katalogu jeszcze coś napiszę, po prostu ciężko pracuję na te coraz droższe komiksy i nie zawsze mam czas by komentować dzień po dniu.
No jak 30% jak mam 25% :) Jak jednorazowe, tam to była "żywa" wymiana postów :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1246 dnia: Śr, 27 Kwiecień 2022, 14:32:18 »
Widzisz nie sprawdziłeś, ale nie byłbyś sobą jakbyś nie przywalił w Egmont. Ot taka Twoja podła natura...

No tego screena już na forum nie wrzucono. Jak to błąd systemu to oczywiście przepraszam za swój komentarz. Tym razem Egmont nie zaliczył wielkiej wtopy. Ważne że klienci dostana swoje zamówienia w zapłaconej cenie.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #1247 dnia: Śr, 27 Kwiecień 2022, 20:31:43 »
W związku z publikacją nowego katalogu Egmontu mam pytanie - co w praktyce oznacza umieszczenie tam konkretnego tytułu?

- mamy w sprzedaży,
- planujemy dodruk,
- nadal mamy prawa do tytułu,
- kiedyś wydaliśmy i nadal lubimy się tym chwalić.

Na przykładzie "Sandman: Furie" czy "Sandma: Śmierć" - na pewno w tym roku nie mieli tych tytułów w ofercie. Czy przekopiowanie go do nowego katalogu świadczy o perspektywach na dodruk, czy to po prostu efekt Ctrl + C / Ctrl + V?

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #1248 dnia: Śr, 27 Kwiecień 2022, 20:36:53 »
- kiedyś wydaliśmy i nadal lubimy się tym chwalić.
Dokładnie tyle i tylko tyle.
Batman returns
his books to the library

Offline death_bird

« Odpowiedź #1249 dnia: Śr, 27 Kwiecień 2022, 20:56:04 »
Krzywda jej się nie stała, kasę przepaliła, przemyślała błędy i wypaczenia... a po akcji w empiku nauczyła się cierpliwości i przyznała staremu rację. Teraz woli potrącanie z kieszonkowego cen komiksów z rabatami i grzeczne czekanie niż wyprawy na miasto i krzyżowanie kasy :)

Wiesz. Ja bym to wszystko zrozumiał. No ale żeby dać dziecku taką lekcję w Empiku?  ::)  :o  ;D
Empik to zło i ogólnie "niedobro".  8)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline 79ers

« Odpowiedź #1250 dnia: Śr, 27 Kwiecień 2022, 20:58:16 »
Conan Pieśń o Belit wygląda jak kontynuacja cegieł DH-Marvel, natomiast tytuł i okładka sugeruje Epic Conan Chronicles ?!

Offline Murazor

« Odpowiedź #1251 dnia: Śr, 27 Kwiecień 2022, 22:00:38 »

Offline misiokles

« Odpowiedź #1252 dnia: Śr, 27 Kwiecień 2022, 22:13:06 »

Offline pawlis

« Odpowiedź #1253 dnia: Śr, 27 Kwiecień 2022, 23:20:07 »
Informuję, że dziś mój egzemplarz Knightfalla z allegro dojechał do paczkomatu :). Przy okazji sprawdziłem, czy nie jest jakiś obity czy sklejony - na szczęście bez szwanku.

Przy okazji przekartkowałem i w przeciwieństwie do epicowego Spider-Mana nazwiska twórców nie zostały wymazane. Jak mam narzekać, to spis streści - nie mogli już przetłumaczyć tytułów oryginalnych wydań?

« Odpowiedź #1254 dnia: Śr, 27 Kwiecień 2022, 23:24:25 »
  W spisie treści to raczej plus że są nie tłumaczone, to odnośnik do oryginalnego materiału.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1255 dnia: Cz, 28 Kwiecień 2022, 17:41:20 »
W Katalogu Egmontu 2022 jest błąd graficzny, bo dalej Rosa tom 10 ma reprodukcję okładki z ręką, a obecnie w Polsce taki egzemplarz nie istnieje. Chyba że wydawnictwo zrobi dodruk i poprawi tą wtopę. Na razie cały czas realnie funkcjonuje na rynku wersja bez ręki.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #1256 dnia: Cz, 28 Kwiecień 2022, 18:14:57 »
Faktycznie niezręczna sytuacja, żeby nie powiedzieć bezręczna.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1257 dnia: Cz, 28 Kwiecień 2022, 19:20:50 »
Katalog 2022 jest mocny jak w poprzednich latach. Przynajmniej ja będę kupował dalej podobne ilości komiksów Egmontu miesięcznie. Pytaniem oczywiście jest czy nie będzie opóźnień przez braki materiałowe. Ogólnie jestem zadowolony. bo dużym plusem są takie pozycje jak Epic Punisher, domknięcie Ultimate Spider-Mana i Trylogii Mesjasza. Trzy tomy Knightfalla, trzy tomy Kaczogrodu, jeszcze Punisher MK, Injustice itd. Moją szczegółową listę zakupów wrzuciłem do tematu o swoich zbiorach. Fajnie że będzie Silver Surfer Slotta. Tylko pytanie ile zeszytów będzie w tym pierwszym tomie? Najlepiej byłoby gdyby było ich 6 i szybko wydano drugi tom. Za to wszystko brawo Egmont, bardzo fajna lista tytułów, oby tak dalej.

Nieco zabawne jest oczywiście zdecydowanie się na Imperatyw Thanosa. Bo ogłoszono, że to ostatni tom, czyli nie chcą wydać Annihilators - tutaj minus, bo chciałbym mieć również 2 tom. Wojna Korpusu Sinestro niepotrzebna, ale o tym już pisaliśmy. Szkoda, że oprócz tych nowych rzeczy z DC, nie ma jeszcze trochę Klasyków - One Milion, Armaggedon, Camelot 3000, Invasion. Te tytuły bym chciał też mieć i to bardziej niż Stan Przyszłości. Ziemia Jeden tom 3 jako powrót po latach, to moim zdaniem błąd. Rossa oczywiście chcę, tylko boję się jak ogłoszą cenę tej kobyły.

« Odpowiedź #1258 dnia: Cz, 28 Kwiecień 2022, 19:35:24 »
  A Onslaught i Earth X to pies?

Offline vision2001

« Odpowiedź #1259 dnia: Cz, 28 Kwiecień 2022, 19:42:14 »
  A Onslaught i Earth X to pies?
Przecież on wtedy by nie wyszedł z pracy, bo większe pieniądze musiałby na to zarobić, a jak by więcej pracował, to albo by nie czytał komiksów, albo by nie wchodził tu na forum i nie pisał postów...
Czekaj... To niech może lepiej wydadzą te komiksy? ;)