Autor Wątek: Egmont 2022  (Przeczytany 603014 razy)

Offline Corto Maltese

• Polubień: 427
  • „Jestem Polakiem, więc mam obowiązki polskie"
Odp: Egmont 2022
« Odpowiedź #1080 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 10:49:19 »
Przejrzałem katalog i stwierdzam, że raczej z nowych serii nic nie pociąga na tyle by zacząć je kolekcjonować. "Punisher Epic" czy "Knightfall" jednak zniechęcają mnie ilością tomów. Na pewno "Noir Burlesque" sprawdzę, do noir mam słabość. No i to Marini, rysunki przynajmniej zagwarantowane na poziomie. No i Jonah Hex bo jestem jedną z tych ośmiu osób w Polsce, która zbiera tę serię. Może pouzupełniam kolekcję o starsze serie wydane przez Egmont, których jeszcze nie kupiłem jak np. Gotham Central, o ile będą wszystkie tomy w sprzedaży.
Nie smuci mnie to jednak, mniej pokus, mniej szans na wyrzuty serca fana, że nie kupiłem X lub Y.
"Głównym obiektem zainteresowania całego chrześcijaństwa jest człowiek stojący na rozdrożu. Natomiast rozległe, płytkie filozofie – wielkie syntezy bredni – zawsze traktują o epokach, ewolucji i ostatecznych rozwiązaniach." G.K. Chesterton

Login lichess/chess.com: CortoMaltesePL

Offline Simon

« Odpowiedź #1081 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 10:50:08 »
Silver Surfer Slotta :)
Polecam każdemu!

Ciekawe, bo myślałem, że Mucha to wyda.
"Between thought and expression lies a lifetime"

Offline Piterrini

« Odpowiedź #1082 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 10:51:19 »
Mam cichą nadzieję, że gdzieś na horyzoncie są inne komiksy z grafikami Rossa, szczególnie to w dużym formacie (chociaż niekoniecznie gigantycznym  ;) ):

No jw., miałem nadzieję na format taki jak teraz niektóre DC Black Label (bo pod DC Deluxe za szerokie z tego co pamiętam, chociaż okładka w katalogu na to nie wskazuje...). Sprawiedliwość, wznowienie Kingdom Come i wznowienie Marvels są/będą w formacie Deluxe, czyli to największy Ross będzie. Z jednej strony świetnie - jak jakieś superhero "zasługuje" na takie wydania to właśnie takie malowane tytuły :) Z drugiej strony - czy i kiedy nabędę to pewnie powie cena pod koniec roku (dobrze że nie zamieszczają cen, nawet dawniej były z tym tylko niejasności). No i minus względnie obiektywny - do tych dużych wydań nie idą popularne komiksy (tj. Watchmen jest, ale też w wydaniu mniejszym jest dostępny osobno), czyli to wydanie będzie na długi(!) czas definitywnym wydaniem, żadnej przystępniejszej cenowo alternatywy (a mówię tutaj o przebitce 3-krotnej, Watchmen zwykłe wydanie 120zl a to duże 350zł...).

MaLeKrSkr

• Gość
« Odpowiedź #1083 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 10:54:14 »
Wygląda na to, że odpuścili "Star Treka" :(

Offline Zielcok

« Odpowiedź #1084 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 10:55:48 »
Silver Surfer Slotta :)
Polecam każdemu!

Ciekawe, bo myślałem, że Mucha to wyda.

na bazie omniaka tak jak Thor i Spiderman wydadzą ??

https://leagueofcomicgeeks.com/comic/9941745/silver-surfer-by-slott-allred-omnibus-hc?variant=8324132

kilka zeszytów było chyba w jakimś wkkm

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1085 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 10:57:59 »
Poza "Noir" nic mnie nie interesuje. Wiedźmin ewentualnie ale wygooglowałem i tradycyjnie, słabo narysowany choć i tak lepiej niż te bohomazy do scenariusza Sztybora. W sumie okejka. Na nic nie czekałem od Egmontu a dostałem jeden nieoczekiwany tytuł w prezencie ;)

Online SawiK

« Odpowiedź #1086 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 10:58:26 »
DC Limited - Liga Sprawiedliwości – Najwięksi superbohaterowie. W koncu, zaskoczony jestem tylko wydaniem.
Sadziłem ze jak juz to będzie kolejny DCDeluxe. To bedzie piekny album 8) w zapewne pieknej cenie :'(

Super ze Punisher Epic startuje i mamy trzeci tom Pajaka z Epika w tym roku.

W końcu trzeci tom Batman Ziemia Jeden, sie naczekaliśmy .
Czewiec jest Flash i niestety czysta karta, nie wiadomo czego sie możemy spodziewać dalej.

Offline Death

« Odpowiedź #1087 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 11:03:32 »
Nieprawdopodobna bieda jeśli chodzi o zapowiedzi frankofonów. Przynajmniej będą Miki Trondheima, Lucky Luke Mawila i Noir Mariniego też wygląda ok.
https://m.bedetheque.com/BD-Mickey-collection-Disney-Glenat-Tome-2-Mickey-s-Craziest-Adventures-273920.html

https://m.bedetheque.com/BD-Lucky-Luke-vu-par-Tome-4-Lucky-Luke-se-recycle-425750.html

https://m.bedetheque.com/BD-Noir-Burlesque-Tome-1-Noir-Burlesque-1-434796.html

Sam Timof wydał ostatnio za jedynym zamachem dwa frankofony z najwyżej półki czyli Gianta i Donżona. A KG Piękną i Wrzaskuna. Do tego Lost wydało Toppiego, Kurc Longwaya, Taurus się obudził itd. Dla mnie mniejsi wydawcy to sól tej ziemi, tej ziemi... ;)

Offline LukCook

« Odpowiedź #1088 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 11:05:29 »
Świetne zapowiedzi. Nie ma dużo ale są interesujące tytuły, cieszy kontynuacja X punktów zwrotnych i pajęczych epików. Extra z epikami Punishera i Silver Surferem Slotta i Aldreda.

Offline Kot Tip-Top

« Odpowiedź #1089 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 11:05:42 »
Właśnie! Co tak mało Smerfów  :o

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1090 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 11:05:57 »
Imperatyw, Silver Surfer, kolejne Hellblazery. Ogólnie jestem zadowolony, tym ile nowych rzeczy wpadnie. Z minusów: muszą pomyśleć na nową formułą katalogu. Szlag mnie trafia, kiedy muszę przewijać 300 stron, w części niedostępnych rzeczy.

Offline misiokles

« Odpowiedź #1091 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 11:07:44 »
Nie ma lepszej formuły, gdyż nikt nie zagwarantuje, że coś za miesiąc nie zrobi się niedostępne, a coś zyska dodruk.

Offline Tom17

« Odpowiedź #1092 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 11:11:26 »
troche boli tempo wydawania nieśmiertelnego hulka czyli jeden tom na rok

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1093 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 11:11:52 »
Epicow z Punisherem ile juz wyszlo?

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1094 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 11:12:05 »
Nie ma lepszej formuły, gdyż nikt nie zagwarantuje, że coś za miesiąc nie zrobi się niedostępne, a coś zyska dodruk.
Można jakoś podkreślić premiery, zrobic dla nich osobny dział. Non stop potrafi takie coś zrobić.