Wiem właśnie dlatego pozwoliłem sobie zadać pytanie w temacie Egmontu
Gdyby tak zechcieli wydać to w formie zbiorczej jak wspomniany przeze mnie omnibus. Marzenie.
Egmont nie wyda takiego omnibusa. Nie bez powodu obecnie wydawane "omnibusy" mają do 800 stron. Ten o którym piszesz ma 1176. Ten temat był już poruszany. Drukarnie nie są wstanie złożyć tak grubych komiksów, nawet ostatni numer KKK był z tego powody dzielony na dwie części.
Obecnie wychodzi całość Batman Loeb/Sale w Deluxach (Haunted Knight, The Long Halloween, Dark Victory, Catwoman: When in Rome) w takiej samej szacie graficznej i prędzej tego wydania należy się spodziewać
Gdyby nie urwano WKKDC PE! mielibyśmy i Dark Victory i Rzymskie Wakacje. A tak zostaje tylko Długie Haloween w garści i nic z tym nie zrobisz.
Ale te komiksy o których piszesz były dostępne bardzo długo w rozsądnej cenie. I to nie za czasów kiedy był dostępny jeden Batman rocznie. Jak ktoś zwlekał bo liczył na kolekcje to się nie dziwię, że został z ręką w nocniku. I widzę podobną sytuację z obecnie zapowiedzianą
Wojną z Korpusem Sinestro, bo się zastanawiają i pewnie nagle się wszyscy obudzą, jak się wyprzeda, a w kolekcji nie będzie.