Autor Wątek: Egmont 2022  (Przeczytany 602949 razy)

Offline misiokles

Odp: Egmont 2022
« Odpowiedź #525 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 12:47:10 »
Bo my tego chcemy. Nie insteresują nas cięte składaki, tylko kompletne edycje jak w innych krajach.

Offline xanar

« Odpowiedź #526 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 12:51:15 »
Ale dlaczego chcecie słabe Batmany, nie lepsze byłby dobre Batmany :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline vision2001

« Odpowiedź #527 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 12:59:31 »
xanar Ty przesmiewco! :) po to, by inni mogli napisac ETZ!!!

A na bardziej powaznie - czasem jednak jakas perelka sie ponawi, tu rozszerzenie o Miecz Azraela, czy ten 68-stronicowy (tyle to mialo?) prequel z Bane'em.

Poza tym sam uwazam, ze czasem warto samemu sie sparzyc i powiedziec "hmmmm... jednak to byla qpa niewarta wydanej kasy".

A odnosnie tego, co zostalo tez napisane wczesniej o serii Thor - ta seria (i kilka innych) mnie nie porywaly. Ale moze wlasnie dzieki wzroscie cen odrzuce te tytuly, ktore tak naprawde mnie moga nie interesowac (a nie maja wplywu na inne historie z danego Uniwersum). Przeciez wiekszosc z nas kupowala wszystko wlasnie dlatego, bo "jest tanio", a teraz kazda podwyzka o 20-25% moze spowodowac, ze zastanowimy sie: czy naprawde jest to nam potrzebne do zycia? (I tyczy sie to nie tylko komiksow, ale innych galezi gospodarki)

Offline eyesore

« Odpowiedź #528 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 13:49:02 »

A odnosnie tego, co zostalo tez napisane wczesniej o serii Thor - ta seria (i kilka innych) mnie nie porywaly. Ale moze wlasnie dzieki wzroscie cen odrzuce te tytuly, ktore tak naprawde mnie moga nie interesowac (a nie maja wplywu na inne historie z danego Uniwersum). Przeciez wiekszosc z nas kupowala wszystko wlasnie dlatego, bo "jest tanio", a teraz kazda podwyzka o 20-25% moze spowodowac, ze zastanowimy sie: czy naprawde jest to nam potrzebne do zycia? (I tyczy sie to nie tylko komiksow, ale innych galezi gospodarki)

Pytanie czy akurat ten Thor nie będzie potrzebny do zrozumienia Wojny Światów,
może jest jakaś mądra głowa która wie coś więcej?

Offline eridraven

« Odpowiedź #529 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 15:08:51 »
Pytanie czy akurat ten Thor nie będzie potrzebny do zrozumienia Wojny Światów,
może jest jakaś mądra głowa która wie coś więcej?

Wojna światów wywodzi się z serii o Thorzycy i Thorze więc trzeba znać wydarzenia, które do niej prowadzą.
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline HugoL3

« Odpowiedź #530 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 15:38:15 »
Nie potrafię wyczuć ironii w Waszych wypowiedziach. Ja tej historii Knightfall nie czytałem, wydaje się, że Egmont chce wydać wszystko i podchodzi na poważnie. Jest to kiepski komiks? Jakieś guilty pleasure sprzed lat?

Online OokamiG

« Odpowiedź #531 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 15:40:07 »
No są to lata 90. w pełni, ale moim zdaniem ta lepsza strona tego okresu.

Offline kv

« Odpowiedź #532 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 15:46:27 »
@glutamiluta, a na Cliftona to aby prawidłowa cena jest? Dziwnie drogo w porównaniu np. z Trollami.

Offline xanar

« Odpowiedź #533 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 15:48:38 »
Nie potrafię wyczuć ironii w Waszych wypowiedziach. Ja tej historii Knightfall nie czytałem, wydaje się, że Egmont chce wydać wszystko i podchodzi na poważnie. Jest to kiepski komiks? Jakieś guilty pleasure sprzed lat?
No i bardzo dobrze, że nie czytałeś to teraz kupisz i podzielisz się sowimi spostrzeżeniami, tego tu potrzeba, oczywiście pewnie zostaniesz zlinczowany, bo większość recenzji będzie taka jak ze Spiderem McFarlane'a, że to premiera roku.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #534 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 15:57:49 »
No i bardzo dobrze, że nie czytałeś to teraz kupisz i podzielisz się sowimi spostrzeżeniami, tego tu potrzeba, oczywiście pewnie zostaniesz zlinczowany, bo większość recenzji będzie taka jak ze Spiderem McFarlane'a, że to premiera roku.

Pamiętam czas tej premiery. Kupiłem i nie żałowałem zakupu. Świetne rysunki i krytyka scenariusza. No, ale scenarzystą był sam McFarlane. Mnie i tak historie się podobały i ogólnie poleciłbym każdemu.
Wciąż uważam, że ciekawszy tomik niż to co ma do zaoferowania pająk w marvel fresh.

Knightfall kojarzę głównie z pojedynkiem Batmana i Bane'a i fajnie będzie wreszcie po niego sięgnąć, więc na pewno prędzej czy później kupię.

Czy należę zatem do czytelników, którzy psują rynek wybierając takie pozycje? xD

Offline radef

« Odpowiedź #535 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 16:31:00 »
@glutamiluta, a na Cliftona to aby prawidłowa cena jest? Dziwnie drogo w porównaniu np. z Trollami.
Pewnie cena papieru offsetowego poszła do góry, nie mówiąc już o tym, że może sprzedaż nie była taka jaka miała być i jest to ostatni tom (jeżeli dobrze pamiętam).
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline xanar

« Odpowiedź #536 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 16:43:41 »
Pewnie cena papieru offsetowego poszła do góry, nie mówiąc już o tym, że może sprzedaż nie była taka jaka miała być i jest to ostatni tom (jeżeli dobrze pamiętam).
Cena prądu, gazu itp.

Pamiętam czas tej premiery. Kupiłem i nie żałowałem zakupu. Świetne rysunki i krytyka scenariusza. No, ale scenarzystą był sam McFarlane. Mnie i tak historie się podobały i ogólnie poleciłbym każdemu.
Wciąż uważam, że ciekawszy tomik niż to co ma do zaoferowania pająk w marvel fresh.

Knightfall kojarzę głównie z pojedynkiem Batmana i Bane'a i fajnie będzie wreszcie po niego sięgnąć, więc na pewno prędzej czy później kupię.

Czy należę zatem do czytelników, którzy psują rynek wybierając takie pozycje? xD
Tu za bardzo nie ma co zepsuć, niedługo będą tylko Batmana wydawać, także wcześniej czy później i tak by się to pojawiało.

Offline kv

« Odpowiedź #537 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 17:19:40 »
W teorii (wg wikipedii) zostały jeszcze 2 tomy (czyli na pół integrala). Ciekaw jestem czy Egmont to wyda czy już tak zostawi...

Offline xanar

« Odpowiedź #538 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 18:30:53 »
Ale czy ty przypadkiem za dużo telewizji nie oglądasz ?
Jak jest inflacja 10% to jak ci zdejmą 5% na bułkę to będzie tańsza czy droższa ?
A jak ci podniosą np. gaz o 500%, prąd 300% a mąkę o 100%, ale będzie Vat niższy 5% na tą bułkę, to będzie tańsza czy droższa ?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #539 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 19:12:32 »
To był mój jedyny Batman jaki tata mi kupił w latach 90-tych i jaki wtedy przeczytałem. Jean Paul już szalał wtedy w kostiumie i rękawicy. :) Teraz będę uzupełniał TM Semici tak jak te ze Spider-Mana. Jak to kiedyś czytałem z biblioteki, to cały Knightfall wydawał mi się dość spójny.