Autor Wątek: Egmont 2022  (Przeczytany 603063 razy)

Offline Mateusz

Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline Takesh

Odp: Egmont 2022
« Odpowiedź #496 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 08:35:44 »
Okładka Batman Death Metal kozacka.

Offline Takesh

« Odpowiedź #498 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 08:42:35 »
https://www.superherohype.com/comics/511408-jla-avengers-crossover-will-be-reprinted-to-honor-george-perez

Wiem, że teraz nie jest dobry czas na tą prezentację z uwagi na burze zapowiedzi, ale trzeba tą informację nagłośnić. Liczę, że E nie może nie wydać tego. Hit sprzedaży murowany!

Offline Kvothe

« Odpowiedź #499 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 08:55:49 »
https://www.superherohype.com/comics/511408-jla-avengers-crossover-will-be-reprinted-to-honor-george-perez

Wiem, że teraz nie jest dobry czas na tą prezentację z uwagi na burze zapowiedzi, ale trzeba tą informację nagłośnić. Liczę, że E nie może nie wydać tego. Hit sprzedaży murowany!

To będzie limitowana ilość w ramach The Hero Initiative, moim zdaniem nikt tego poza USA nie wyda.

MaLeKrSkr

• Gość
« Odpowiedź #500 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 08:56:59 »
Nie zapeszając, ale jeżeli Egmont do reszty Knightfalla podejdzie tak, jak do pierwszego tomu, to możliwe, że nasze wydanie będzie tym najpełniejszym. Z superhero wprawdzie prawie już skończyłem, ale Knightfalla biorę i mam nadzieję, że podejdzie, bo chciałbym to wreszcie przeczytać w całości. I cena okładkowa nawet niezgorsza jak za prawie 700 stron, po zniżce wychodzi 140 zł. Oby więcej takiej grubiutkiej klasyki od DC i to nie tylko z Gackiem.

Offline eyesore

« Odpowiedź #501 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 09:01:10 »
Ja tylko krótko w temacie zbioru DCU by Moore - komiks jest dawno przetłumaczony, ale Amerykanie ociągają się z materiałami (patrz temat o Alanie Moorze w dziale "Komiksy amerykańskie") i w tej chwili nie wiadomo, kiedy zostanie wydany. 😕
Jeśli chodzi o trzeci tom Hellblazera Delano, to jest właśnie w redakcji. Są spore szanse, że ukaże się pod koniec roku (obstawiam październik/listopad).
A za tydzień zaczynam rzeźbić przy Hellblazerze Careya. 😃
Cieszy mnie to info bardzo (choć do  października bardzo daleko...).
Zapowiedzi spoko ale cena 5 dych za Thora przeraża trochę, kumam że inflacja, papier drogi itd ale podwyżka aż o 25%, no bez przesady...

Offline HugoL3

« Odpowiedź #502 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 09:05:07 »
Cieszy mnie to info bardzo (choć do  października bardzo daleko...).
Zapowiedzi spoko ale cena 5 dych za Thora przeraża trochę, kumam że inflacja, papier drogi itd ale podwyżka aż o 25%, no bez przesady...

Inflacja + polski ład...

Super, że będzie jednak ten Miecz Azraela w Kinghtfall Prolog ;D

Offline Burizleif

« Odpowiedź #504 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 09:08:28 »
W opisie na stronie Egmontu

Offline OokamiG

« Odpowiedź #505 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 09:08:42 »
W linku:
To również świetna okazja do poznania licznych barwnych postaci wypełniających Gotham „Batman Knightfall: Prolog” rozpoczyna niezwykle ambitną, pięciotomową sagę zbierającą wszystkie wątki związane z niezapomnianym starciem Bane’a z Batmanem.

Offline Zielcok

« Odpowiedź #506 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 09:12:21 »
o kurcze czytalem opis i jakos nie wychwycilem tego\lol kawy czaa
czyli po 1 tomie mamy co ? knightfall 1 potem 2 i co??
 Batman – Knightquest – The Crusade Vol. 1
 Batman – Knightquest – The Crusade Vol. 2
w 1 czyli 4 tom
a potem reszta w 5??

Batman – Knightquest – The Search
 Batman – Knightsend (2018)
 Batman – Prodigal (2018)
Batman – Troika (2018)

Offline SawiK

« Odpowiedź #507 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 09:12:47 »
Portal Na ekranie podał takiego newsa:
Marvel i DC wspólnie zadecydowały o powstaniu dodruku słynnego crossoveru JLA/Avengers. W ten sposób wydawnictwa chcą wspomóc legendarnego artystę, George'a Pereza, który zmaga się z śmiertelną chorobą.
Jak myślicie jest cień szansy by nasz Egmont zwrócił uwagę na ten tytuł. Jak dla mnie idealny do DC Deluxe/Marvel. Komiks który oddaje świetnie ducha obu drużyn ze świetnymi grafikami i solidna superbohaterską fabuła.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #508 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 09:17:57 »
o kurcze czytalem opis i jakos nie wychwycilem tego\lol kawy czaa
czyli po 1 tomie mamy co ? knightfall 1 potem 2 i co??
 Batman – Knightquest – The Crusade Vol. 1
 Batman – Knightquest – The Crusade Vol. 2
w 1 czyli 4 tom

a potem reszta w 5??

Batman – Knightquest – The Search
 Batman – Knightsend (2018)
 Batman – Prodigal (2018)
Batman – Troika (2018)
Tom 1 Prolog
Tom 2 Knightfall
Tom 3 Knightquest cz 1
Tom 4 Kinightquest cz 2
Tom 5 Kinightend
Ale nadal 5 tomów wydaje mi się coś mało, możlwie, że coś obetną, może Torikę.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #509 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 09:20:54 »
Portal Na ekranie podał takiego newsa:Jak myślicie jest cień szansy by nasz Egmont zwrócił uwagę na ten tytuł. Jak dla mnie idealny do DC Deluxe/Marvel. Komiks który oddaje świetnie ducha obu drużyn ze świetnymi grafikami i solidna superbohaterską fabuła.
/

Chodzi o tę historię z 2003 czy tam 2004 roku?

To chyba ostatni crossover między tymi wydawnictwami. Szkoda, że już nie podejmują tematu w sprawie czegoś nowego. Może niekoniecznie najbardziej wyeksploatowanych postaci.