Autor Wątek: Egmont 2022  (Przeczytany 548077 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline eyesore

Odp: Egmont 2022
« Odpowiedź #690 dnia: Pn, 14 Marzec 2022, 10:19:19 »
Ej nie zrozumcie mnie źle, ale trochę nie czaję jak ustalane są ceny za komiksy. Batman Knightfall 1 684 strony 199 zł okładkowe, Thor 508 stron i taka sama cena...

Mam tak samo i trochę licze że zrobią taka akcje na allegro jak z 1 tomem Knightfall.

Offline Tom17

« Odpowiedź #691 dnia: Pn, 14 Marzec 2022, 10:46:18 »
Teoretycznie ten thor jest z marvel deluxe więc bedzie miał większy format ale nie wiem czy tym można wytłumaczyć cenę

Offline xanar

« Odpowiedź #692 dnia: Pn, 14 Marzec 2022, 10:50:27 »
Na stronie jest Seria/cykl: MARVEL CLASSIC

Napisałem wam z czego wynika cena stronę wcześniej, ale to na pewno tak nie jest i pewnie jest jakiś spisek ::)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online michał81

« Odpowiedź #693 dnia: Pn, 14 Marzec 2022, 11:43:54 »
Teoretycznie ten thor jest z marvel deluxe więc bedzie miał większy format ale nie wiem czy tym można wytłumaczyć cenę
Wymiary ma standardowe jak klasyka marvela (są podane w opisie). Chyba że to jest błąd. Co na stronie Egomtu jest nagminne, np. opis najnowszego epika Spider-mana nadal jest niepoprawny i nie zawiera wszystki zawartych w tym tomie zeszytów.

Offline xanar

« Odpowiedź #694 dnia: Pn, 14 Marzec 2022, 11:51:51 »
Ale to nawet kategorie by pomylili.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline amsterdream

« Odpowiedź #695 dnia: Pn, 14 Marzec 2022, 12:48:09 »
Ej nie zrozumcie mnie źle, ale trochę nie czaję jak ustalane są ceny za komiksy. Batman Knightfall 1 684 strony 199 zł okładkowe, Thor 508 stron i taka sama cena...
przecież ten Batman będzie miał co najmniej dwa razy większy nakład niż Thor.
Czas nas zmienił, chłopaki.

Offline kv

« Odpowiedź #696 dnia: Wt, 15 Marzec 2022, 09:05:36 »
Ktoś kojarzy/wie czemu na Alei Komiksu zapowiedzi Egmontu na maj są nazywane "wstępnymi"?

Offline SawiK

« Odpowiedź #697 dnia: Wt, 15 Marzec 2022, 10:39:49 »
Up
Może dlatego że część pakietu ukaże się w czerwcu. Może się też im to rozjechać.

Offline kv

« Odpowiedź #698 dnia: Wt, 15 Marzec 2022, 12:51:34 »
W najnowszym Iznogudzie nie ma zapowiedzi następnego tomu. Mam nadzieję, że wydadzą jeszcze co najmniej 2 integrale... Może to tylko też oznaczać, że kolejny tom nieprędko  :o

Offline radef

« Odpowiedź #699 dnia: Wt, 15 Marzec 2022, 13:01:12 »
Ktoś kojarzy/wie czemu na Alei Komiksu zapowiedzi Egmontu na maj są nazywane "wstępnymi"?
Jeżeli kojarzycie, to praktycznie w każdych ostatnich zapowiedziach zachodziły jeszcze jakieś zmiany w późniejszym terminie, więc pewnie Aleja chciała w ten sposób podkreślić, że zapowiedzi mogą się zmienić.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #700 dnia: Wt, 15 Marzec 2022, 23:44:03 »
W najnowszym Iznogudzie nie ma zapowiedzi następnego tomu. Mam nadzieję, że wydadzą jeszcze co najmniej 2 integrale... Może to tylko też oznaczać, że kolejny tom nieprędko  :o

Sorry że tak piszę, ale w tej kwestii jestem jaroszem. Dzień Szaleńców też był w pierwszym integralu? Bo mam tylko ten tomik i Żrącego Dżina ze starych wydań jak jeszcze TK nie był szefem całego Egmontu Polska.

Offline kv

« Odpowiedź #701 dnia: Śr, 16 Marzec 2022, 20:55:39 »
Sorry że tak piszę, ale w tej kwestii jestem jaroszem. Dzień Szaleńców też był w pierwszym integralu? Bo mam tylko ten tomik i Żrącego Dżina ze starych wydań jak jeszcze TK nie był szefem całego Egmontu Polska.
Żrący dżinn jest w pierwszym tomie, Dzień szaleńców jest w drugim. Co jest w drugim tomie to na stronie Egmontu napisane  :o

Offline Corto Maltese

• Polubień: 340
  • „Jestem Polakiem, więc mam obowiązki polskie"
« Odpowiedź #702 dnia: Cz, 17 Marzec 2022, 23:21:10 »
"Batman Knightfall" saga, warto czy nie, panie i panowie?
Co mnie odstrasza to cena (niestety, lepsze jutro było wczoraj i trzeba się przyzwyczajać do PRL-bis) oraz postępujący brak miejsca, a to razy trzy bo trzy tomy.
Nie mam sentymentu do Batmana z TM-Semic ponieważ w tamtym czasie czytałem prawie wyłącznie Amazing Spider-Man, a Batman tron kreskówek musiał dzielić z Spider-Man'em i X-Men.
Waham się czy kupić ale trochę się skłaniam ku przeznaczeniu $ na omnibusy Moon Knighta, The Question i inne komiksy, a odpuszczenie Knightfall.
"Głównym obiektem zainteresowania całego chrześcijaństwa jest człowiek stojący na rozdrożu. Natomiast rozległe, płytkie filozofie – wielkie syntezy bredni – zawsze traktują o epokach, ewolucji i ostatecznych rozwiązaniach." G.K. Chesterton

Login lichess/chess.com: CortoMaltesePL

Offline pawlis

« Odpowiedź #703 dnia: Pt, 18 Marzec 2022, 00:43:54 »
Odnośnie ceny, na allegro wciąż można zakupić za 114 zeta, więc jakbyś się zdecydował na zakup to tam bym radził (ja w każdym razie już tam zakupiłem, bo gdzie indziej to najtaniej będzie 140 zeta).

Online michał81

« Odpowiedź #704 dnia: Pt, 18 Marzec 2022, 07:14:35 »
"Batman Knightfall" saga, warto czy nie, panie i panowie?
Knightfall Prolog oraz Knightfall zdecydowanie warto. Nadal jest to dobra z przewagą na bardzo dobra lektura. Potem następuje spadek jakości i przeciąganie wątków. Jeśli zdecydujesz się na te dwa tomy dostaniesz historię z zamknięciem jakiem jest
Spoiler: PokażUkryj
złamanie kręgosłupa Batman przez Bane'a.

I zakończenie czytania na tym może być też satysfakcjonujące.