Autor Wątek: Egmont 2022  (Przeczytany 619697 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ukaszm84

• Gość
Odp: Egmont 2022
« Odpowiedź #2640 dnia: Wt, 13 Wrzesień 2022, 10:59:55 »
Taa... te Hellboye to strasznie wyblakły. A u mnie jeszcze nie kupowałem na bieżąco, tylko najpierw połowę tomów a po dłuższej przerwie drugą połowę i te pierwsze są o wiele jaśniejsze od tych drugich.

Offline Szekak

« Odpowiedź #2641 dnia: Wt, 13 Wrzesień 2022, 11:02:55 »
U mnie ciągle zafoliowane stoją, ale serce boli od samego czytania. :'(
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Grzmichuj

« Odpowiedź #2642 dnia: Wt, 13 Wrzesień 2022, 11:25:42 »
Patrzę na tę ofertę Egmontu na wrzesień i październik i pomimo rekordowej ilości wydań, u mnie rekordowo niskie zakupy.

Ok, Silver Surfera i Ród X nie kupię, bo mam od dawna przeczytane w oryginale, to byłyby pewniaki. Natomiast to dziwne, że spośród tylu tytułów, nic innego nie kupię...

Czy to Egmont poszedł w ilość kosztem jakości, czy to ja już jestem przesycony - nie wiem.
jeżeli nadal będzie opowiadał takie bzdury, to skontaktuję się z odpowiednimi organami odnośnie pomawiania mnie, Egmontu i jeszcze kilku innych polskich wydawnictw. Ciekawe, czy wówczas będziesz takim kozakiem?

Offline wojtast

« Odpowiedź #2643 dnia: Wt, 13 Wrzesień 2022, 11:37:29 »
To może serio jakby ktoś z obecnych mógł zadać bezpośrednie pytanie do Tomasza Egmonta o te nieszczęsne okładki skąd ta decyzja i czy rozważą odejście od tego bo jest sporo negatywnego feedbacku...
Wiele osób byłoby wdzięcznych.

Offline KubciO

« Odpowiedź #2644 dnia: Wt, 13 Wrzesień 2022, 12:14:33 »
Taa... te Hellboye to strasznie wyblakły. A u mnie jeszcze nie kupowałem na bieżąco, tylko najpierw połowę tomów a po dłuższej przerwie drugą połowę i te pierwsze są o wiele jaśniejsze od tych drugich.
U mnie te złocenia na grzbiecie "wyparowały". Mam teraz taka pomarańczową sraczkę. A tom Hellboy i BBPO 1952-1954 jeszcze nie czytany, a już tytuł na grzbiecie niewyraźny. Może UV też ma na to wpływ? Nie wiem, ale wygląda to tragicznie.

Offline Takesh

« Odpowiedź #2645 dnia: Wt, 13 Wrzesień 2022, 12:16:45 »
Widzę że dobrze zrobiłem zostawiając sobie stare wydania Hellboya i dokupując tylko BBPO. Chociaż ich okładki też takie białe już nie są...

Offline amsterdream

« Odpowiedź #2646 dnia: Wt, 13 Wrzesień 2022, 12:19:38 »
Nigdy nie zaobserwowałem czegoś takiego, jak piszesz. Za to zdarzyło mi się, że te soft touch po lekkim przetarciu zostawały już permanentnie "przetarte".

To w takim razie proponuję eksperyment - weź jakiś komiks z matową oprawą i przejedź nim po podłodze kilkanaście razy w prawo i lewo, potem zrób to samo z takim z okładką soft-touch i sprawdź który będzie bardziej poprzecierany.

Ja mam laptopa pokrytego takim czymś. Po kilku latach jest to obrzydliwe. Mam nadzieje, że na komiksach nie jest to samo wydanie tego coatingu. Coś strasznego.

Puinisher Max tom 1 wyszedł już ponad 5 lat temu, przed chwilą sprawdzałem i nic się z nim nie dzieje. Nawet jednego odcisku palca nie ma.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline laf

« Odpowiedź #2647 dnia: Wt, 13 Wrzesień 2022, 12:21:47 »
Zgadzam się z @amsterdreamem. U mnie z tymi okładkami też nic się nie dzieje i nawet bardzo je lubię w dotyku  :) Chociaż zdecydowanie bardziej wolę dotykać swoją żonę  ;D

Offline Grzmichuj

« Odpowiedź #2648 dnia: Wt, 13 Wrzesień 2022, 12:26:40 »
U mnie te złocenia na grzbiecie "wyparowały". Mam teraz taka pomarańczową sraczkę. A tom Hellboy i BBPO 1952-1954 jeszcze nie czytany, a już tytuł na grzbiecie niewyraźny. Może UV też ma na to wpływ? Nie wiem, ale wygląda to tragicznie.
Dasz fotkę? To nie jest normalne, może leżały gdzieś w super nasłonecznionym miejscu?

Chociaż zdecydowanie bardziej wolę dotykać swoją żonę  ;D
Dasz fotkę? To nie jest normalne, może leżała gdzieś w super nasłonecznionym miejscu?
jeżeli nadal będzie opowiadał takie bzdury, to skontaktuję się z odpowiednimi organami odnośnie pomawiania mnie, Egmontu i jeszcze kilku innych polskich wydawnictw. Ciekawe, czy wówczas będziesz takim kozakiem?

Offline laf

« Odpowiedź #2649 dnia: Wt, 13 Wrzesień 2022, 12:29:05 »
Dasz fotkę?
Po jaką cholerę chcesz fotkę mojej żony???  :o  ;)

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #2650 dnia: Wt, 13 Wrzesień 2022, 12:31:34 »
Też nie wiem co Wy macie z tymi okładkami. U mnie wyglądają jak nowe. Specjalnie "tykałem" je palcami i żadnych odcisków nie mam. Może trzeba z siłą kowala?

Offline Teli

« Odpowiedź #2651 dnia: Wt, 13 Wrzesień 2022, 13:07:55 »
Też nie wiem co Wy macie z tymi okładkami. U mnie wyglądają jak nowe. Specjalnie "tykałem" je palcami i żadnych odcisków nie mam. Może trzeba z siłą kowala?

Ale zdjąłeś białe rękawiczki? Bo z czasem człowiek się już tak przyzwyczai że z automatu je zakłada zanim takiego Egmonta w rękę weźmie ;)

Offline donT

« Odpowiedź #2652 dnia: Wt, 13 Wrzesień 2022, 13:22:32 »
Moje Hellboye - to samo. Zlote literki sie czesciowo powycieraly, a do tego na okladkach pojawily sie male plamy - uwaga od stania polce! Nie wiem czy to kwestia wilgoci (tu w Irlandii pod tym zwgledem jest przeje.ane) czy tanich materialow, byc moze obu. W kazdym razie, serce az boli od patrzenia jak okropnie teraz wygladaja. Na zadnych innych komiksach tego nie mam.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2653 dnia: Wt, 13 Wrzesień 2022, 13:34:42 »
Zgadzam się z @amsterdreamem. U mnie z tymi okładkami też nic się nie dzieje i nawet bardzo je lubię w dotyku  :) Chociaż zdecydowanie bardziej wolę dotykać swoją żonę  ;D

Uuuu, to słaby z ciebie komiksiarz :P

Offline laf

« Odpowiedź #2654 dnia: Wt, 13 Wrzesień 2022, 13:39:49 »
Uuuu, to słaby z ciebie komiksiarz :P
No wiem, jeszcze aż tak bardzo mnie nie jeb....  :)
Ale z biegiem lat wszystko jest jeszcze możliwe  ;)