Autor Wątek: Egmont 2022  (Przeczytany 618520 razy)

Offline Grzmichuj

Odp: Egmont 2022
« Odpowiedź #2130 dnia: Cz, 07 Lipiec 2022, 10:28:24 »
Powiem tak - jeżeli nadal będzie opowiadał takie bzdury, to skontaktuję się z odpowiednimi organami odnośnie pomawiania mnie, Egmontu i jeszcze kilku innych polskich wydawnictw. Ciekawe, czy wówczas będziesz takim kozakiem?

Sięgnąłeś dna. Szkoda, że po moim eot z tobą, więc nie będę kopał leżącego, ale wiedz tylko, że zrobiłeś mi dzień. Podobnie jak z tym Walking Dead - nie zrozumiałeś kontekstu - piłem do tego, że oceniasz rynek przez pryzmat zawieszonych serii. Chyba nie sądzisz, że mógłbym kiedykolwiek pomylić nazwę zacnego wydawnictwa od przerywania serii po 27 tomach na 5 przed końcem. Prędzej pomylę wódkę z winem niż byczka ze edżmontę.

Kończąc tę nierówną batalię, przepraszam wszystkich znudzonych i radefa za to, że uznałem cię za stabilnego psychicznie na tyle, by nie otrzymywać gróźb interwencji policji forumowej. Następnym razem ostrzegaj, że jesteś zbyt delikatny na argumenty w dyskusji, będę przytakiwał, nie chcę mieć nikogo na sumieniu. Wszystko ok, Czesi mieli od zawsze gówniany rynek, Egmont jest super, a Brian Michael Brubaker napisał Thorgala, stary, cokolwiek. eot
jeżeli nadal będzie opowiadał takie bzdury, to skontaktuję się z odpowiednimi organami odnośnie pomawiania mnie, Egmontu i jeszcze kilku innych polskich wydawnictw. Ciekawe, czy wówczas będziesz takim kozakiem?

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #2131 dnia: Cz, 07 Lipiec 2022, 23:12:30 »
Powiem tak - jeżeli nadal będzie opowiadał takie bzdury, to skontaktuję się z odpowiednimi organami odnośnie pomawiania mnie, Egmontu i jeszcze kilku innych polskich wydawnictw. Ciekawe, czy wówczas będziesz takim kozakiem?
I o szóstej rano stanie u drzwi
Sędzia Dredd z załogą Dżi
:D

sum41

• Gość
« Odpowiedź #2132 dnia: Pt, 08 Lipiec 2022, 08:40:29 »
I o szóstej rano stanie u drzwi
Sędzia Dredd z załogą Dżi
:D

Zaraz tak drastycznie?!:)  Wystaryczy że wysla przedstawiciela OCP - Robocopa :)

Offline GoNzO

« Odpowiedź #2133 dnia: So, 09 Lipiec 2022, 10:02:38 »
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline Fanatyk_2004

« Odpowiedź #2134 dnia: So, 09 Lipiec 2022, 17:58:00 »
Takie pytanko, złożyłem zamówienie w sklepie egmontu i wybrałem paczkomat w miejscu w którym miałem być na urlopie. Najprawdopodobniej niestety na urlop nie pojadę czy w sklepie egmontu mogę zmienić na prośbę wybrany paczkomat przed wysłaniem czy będę musiał anulować zamówienie i złożyć jeszcze raz ?

Offline Dracos

« Odpowiedź #2135 dnia: So, 09 Lipiec 2022, 18:06:44 »
Najlepiej zadzwonić do sklepu bądź napisać maila, bo w tym momencie to taka zabawa w głuchy telefon. Jestem pewien że osoby tam zatrudnione udzielą ci najbardziej kompetentnej  odpowiedzi (nie uchybiając nic kolegom z forum).

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2136 dnia: Nd, 10 Lipiec 2022, 00:10:05 »
Co do aktualnego filmiku... Pisałem o tym parę lat temu na starym forum i piszę dziś - czemu Egmont oprócz tego Star Wars Komiks od 1999 roku w takiej formie nie mógł też wydawać czegoś z superhero? Czy naprawdę żaden z tytułów z Marvela lub DC (Batman, X-Men Spider-Man) nie mógłby się utrzymać w takiej formie? Ja nie mówię ze teraz, ale gdyby 20 lat temu coś takiego poszło, może dałoby radę.

Dziś żałuję, że nie kupowałem Kolekcji Star Wars, bo po przebiciu się przez Klasyki, pewnie było już lepiej z tymi komiksami w dobrej cenie. Ale ciągnąłem wtedy tyle serii, że już po prostu kasy nie starczało.

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #2137 dnia: Nd, 10 Lipiec 2022, 01:27:31 »
Szanowny Bazyliszku. Dawno, dawno temu, w starożytnym Rzymie był taki polityk Kato zwany Starszym. Facet miał obsesję - nienawidził Kartagińczyków. I też przy każdej dyskusji, na obojętnie jaki temat wyskakiwał z tekstem:

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

Czyli:

A poza tym sądzę, że Kartagina powinna zostać zniszczona.

Może byś sobie, Bazyliszku, zaoszczędził katonowego trudu i po prostu zrobił sygnaturkę:

Ceterum censeo Egmontem esse delendam.

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #2138 dnia: Nd, 10 Lipiec 2022, 06:00:27 »
Gwiezdne Wojny komiks wydano z powodu epizodu 1, ale utrzymał się tylko rok. A dodajmy że Dark Horse zawsze miało tańszą licenzję niż Marvel i DC. Star Wars Komiks wydawany od 2008 lepiej się przyjął bo miał wsparcie popularnego serialu animowanego a nie pojedyńczego filmu. No i sensowny nakład 20 000 a nie to co wyrabiały DK.

Offline Kot Tip-Top

« Odpowiedź #2139 dnia: Nd, 10 Lipiec 2022, 11:34:37 »
Dziwne. Lubię bardzo "Gwiezdne Wojny" filmowe ale w jakieś poboczne serie komiksowe itd. kompletnie nie umiem się wkręcić. Zawsze mam poczucie, że to tylko dodatki do głównego uniwersum, których kanoniczność może zostać w każdej chwili zakwestionowana, choć wierzę, że są wśród nich też rewelacyjne rzeczy. Po prostu póki co nie widziałem nic co by mnie porwało.

Offline SawiK

« Odpowiedź #2140 dnia: Nd, 10 Lipiec 2022, 12:41:45 »
Bazyl. Przecież w tamtych latach były wydawane tak (podobnie) zeszytowki. Wszyscy wiemy jak skończyly i jak skończyli ci wydawcy. Gdzie dziś jest TM-Semic, Mandragora, Manzoku, DK, a gdzie Egmont 😁

Offline xardas

« Odpowiedź #2141 dnia: Nd, 10 Lipiec 2022, 13:49:27 »
Szanowny Bazyliszku. Dawno, dawno temu, w starożytnym Rzymie był taki polityk Kato zwany Starszym. Facet miał obsesję - nienawidził Kartagińczyków. I też przy każdej dyskusji, na obojętnie jaki temat wyskakiwał z tekstem:

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

Czyli:

A poza tym sądzę, że Kartagina powinna zostać zniszczona.

Może byś sobie, Bazyliszku, zaoszczędził katonowego trudu i po prostu zrobił sygnaturkę:

Ceterum censeo Egmontem esse delendam.
A żeby tak daleko nie szukać, to na naszym własnym polu też był taki, co ciągle w każdej sytuacji powtarzał, że „Balcerowicz musi odejść”

Offline Kadet

« Odpowiedź #2142 dnia: Nd, 10 Lipiec 2022, 14:47:15 »
Co do aktualnego filmiku... Pisałem o tym parę lat temu na starym forum i piszę dziś - czemu Egmont oprócz tego Star Wars Komiks od 1999 roku w takiej formie nie mógł też wydawać czegoś z superhero? Czy naprawdę żaden z tytułów z Marvela lub DC (Batman, X-Men Spider-Man) nie mógłby się utrzymać w takiej formie? Ja nie mówię ze teraz, ale gdyby 20 lat temu coś takiego poszło, może dałoby radę.

A czy akurat w 1999 r. zeszytówek Marvela i DC nie wydawał jeszcze TM-Semic/ Fun Media? I czy ich przedsięwzięcie nie zmierzało już wtedy powoli ku upadkowi? Oba te czynniki mogły sprawić, że Egmont nie był chętny do wydawania własnych zeszytówek superhero.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2143 dnia: Nd, 10 Lipiec 2022, 14:53:59 »
A czy akurat w 1999 r. zeszytówek Marvela i DC nie wydawał jeszcze TM-Semic/ Fun Media? I czy ich przedsięwzięcie nie zmierzało już wtedy powoli ku upadkowi? Oba te czynniki mogły sprawić, że Egmont nie był chętny do wydawania własnych zeszytówek superhero.

Wtedy to był czas schyłkowy TM-Semic właśnie, z typowych serii nie zostało nic poza Spawnem (Spider-man i Batman & Superman zakończyły się z końcem 1998. Większość z tego, co wtedy wychodziło to Lobo, Aliensy i Predatory w ramach Top Komiks i Mega Komiks.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2144 dnia: Nd, 10 Lipiec 2022, 14:58:55 »
No właśnie. Ale skoro TK się chwali jaki to z Egmontu promotor komiksów od 30 lat na polskim rynku, to czemu tego naprawdę nie pokazywali, jak było trzeba? Zawsze się tylko podczepiali - czy to do Mandragory, czy Hachette. Ale jak trzeba było samemu nieść pochodnię to tego nie robili. Ja wiem, że potem próbowali z tymi kioskowymi zeszytówkami dla dzieci. Ale gdyby spróbowali coś z zeszytówkami przed 2012 rokiem, może miałoby to szanse przetrwania?

Ja słyszałem opinię, że Dobry Komiks Axel Springerowi nie przynosił strat. Tylko zyski były za małe w stosunku do oczekiwań kierownictwa. Czyli nie musieli tego zamykać, tylko chcieli.