Autor Wątek: Egmont 2022  (Przeczytany 603283 razy)

Offline Simon11

Odp: Egmont 2022
« Odpowiedź #1095 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 11:12:50 »
troche boli tempo wydawania nieśmiertelnego hulka czyli jeden tom na rok

To nawiązanie do starych dobrych czasów. Teraz hasło brzmi: "...i jednego Hulka rocznie" ;)

Offline eyesore

« Odpowiedź #1096 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 11:21:23 »
Z jednej strony sporo rzeczy do kupienia (Marvel Fresh, Ultimate, Epic, trochę ciekawych rzeczy z DC) ale z drugiej strony bez szału ani efektu WOW. Nie wiem czy starość czy po prostu nic ciekawego w tym katalogu nie ma.
No moze Epic Punishera, troche się jaram ale z drugiej strony boję ceny (coś czuje że  2 stówki będzie na okładce).
Nic ciekawego z Europy a Vertigo, albo pewniaki z świata Sandmana albo kontynuacje (Niewidzialni są w kręgu mojego zainteresowania ale później). Miałem nadzieję właśnie że z V. coś ciekawego wrzucą.

Offline Kvothe

« Odpowiedź #1097 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 11:22:43 »
Epicow z Punisherem ile juz wyszlo?
https://en.wikipedia.org/wiki/Marvel_Ultimate_Collection,_Complete_Epic_and_Epic_Collection_lines#Punisher

A ogólnie o katalogu, może i zwolnili tempo ale jest kilka rzeczy które mnie cieszą i mi wystarczy ;)
I fakt pasuje zmienić w przyszłości formę katalogu bo jest mało czytelny.

Online michał81

« Odpowiedź #1098 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 11:24:59 »
Epicow z Punisherem ile juz wyszlo?
5 tomów (2, 3, 4, 5 i 7)

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1099 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 11:26:50 »
Czemu  epic w ktorym mamy The Punisher (1986) #1–5; The Punisher (1987) #1–10 jest numerowany jako tom 2 ?

Wczesniej nic nie bylo (innych seri z Punim)  czy moze bedzie to zbieranina jego pierwszych wystapien w innych seriach?

Online michał81

« Odpowiedź #1100 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 11:32:46 »
Czemu  epic w ktorym mamy The Punisher (1986) #1–5; The Punisher (1987) #1–10 jest numerowany jako tom 2 ?

Wczesniej nic nie bylo (innych seri z Punim)  czy moze bedzie to zbieranina jego pierwszych wystapien w innych seriach?
Dlatego, że pierwszy tom będzie zbierał jego wszystkie występ u innych bohaterów Marvela. Na ten temat była już dyskusja w temacie Punishera lub klasyki marvela (sprawdź). Zawartość pierwszego tomu pokrywa się z wydanym u nas Essentialem Mandragory.

Stan przyszłości nie będzie raczej kolejnym etap jak Uniwersum DC, gdyż jest to kilka serii (zebrane u nas w tomy), które ukazywały się po Death Metal i które szybko się skończyły. Po czym Uniwersum wróciło do normy.

Nieskończona Granica kontynuuje niektóre wątki z Death Metal i finalnie ustawia (chyba) wątki pod kolejny kryzys. Na końcu serii jest konkretny clliffhanger z Flashem.

DC Pokolenia zbiera Generations Shattered, Generations Forged oraz Generations Fractured. Są to przygody drużyny składającej się bohaterów DC z różnych czasów i wymiarów. Osoby nie znające historii DC mogą poczuć się zagubione.
« Ostatnia zmiana: Pn, 25 Kwiecień 2022, 11:51:00 wysłana przez michał81 »

Offline xanar

« Odpowiedź #1101 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 11:47:50 »
Ten Stan przyszłości to miało być to całe 5G, którego w końcu nie było :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline dreamer36

« Odpowiedź #1102 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 11:52:01 »
Trochę tego dobra jest, ale faktycznie jakby mniej niż w poprzednich latach. Cieszy nadgonienie Ultimate Spider-Man, kontynuacja X-Men Punkty zwrotne, no i kolejne tomy zaczętych serii z Marvel Fresh. Fajnie, że kontynuują Hellblazera no i Invisibles, co jest dla mnie oczekiwaniem roku :)

Punisher lat 80 to nie dla mnie - nie jestem mega fanem tej postaci, to co wychodzi obecnie (MAX i MK) wystarczy w zupełności, nie mniej cieszę się szczęściem innych :)

Tylko jeden Limited i to z DC, zastanowię się nad kupnem (czyt. zobaczymy co będzie z ceną). Zwłaszcza, że jak to taki składak, których za bardzo nie lubię (wielki komiks o niczym?)

Stan przyszłości nie będzie raczej kolejny etap jak Uniwersum DC, gdyż jest to kilka serii (zebrane u nas w tomy), które ukazywały się po Death Metal i które szybko się skończyło. Po czym Uniwersum szybko wróciło do normy.

Czy to w ogóle jest warte kupowania? Jeżeli to był taki trochę eksperyment (coś jak seryjny elseworld) to chyba sobie daruję, chyba że się to jakoś wybitnie wybija na tle pozostałych serii.

Kilka pytań do obeznanych:
DC Pokolenia - to jakieś przejście do Future State?
Nieskończona granica - event w ramach Future State?
Czemu Tom 15 serii Flash z Odrodzenia nie ma znaczka ostatni tom? Coś było dalej w ramach tej linii?

Offline xanar

« Odpowiedź #1103 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 11:58:50 »
Flash to dalej idzie ongoing tylko inni autorzy, w czerwcu będzie nr 783, scenarzysta Jeremy Adams, podobno dobry, czy to Egmont wyda, nie wiem, jak będzie musiał to pewnie wyda  :)

na bazie omniaka tak jak Thor i Spiderman wydadzą ??

https://leagueofcomicgeeks.com/comic/9941745/silver-surfer-by-slott-allred-omnibus-hc?variant=8324132

kilka zeszytów było chyba w jakimś wkkm
Innego zbiorczego raczej nie było, więc raczej tak.

Offline Mateusz

Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline Kvothe

« Odpowiedź #1105 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 12:06:14 »
Czemu Tom 15 serii Flash z Odrodzenia nie ma znaczka ostatni tom? Coś było dalej w ramach tej linii?
Może mają zamiar kontynuować, ale to już raczej nie w szacie graficznej odrodzenie.

https://www.amazon.com/Flash-Vol-16-Wally-Returns/dp/1779515367/ref=sr_1_1?keywords=flash+vol+16&qid=1650880814&sprefix=flash+vol%2Caps%2C185&sr=8-1

Deadpool Scotty Younga też nie ma "ostatni tom" a 3 jest ostatnim od niego. To samo GotG Catsa.

Offline arczi_ancymon

« Odpowiedź #1106 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 12:11:36 »
A gdzie jest ten katalog? Bo w linku nie ma, u Egmontu też nie widzę.

Edit: Mam -> https://wydawnictwoegmont.pl/aktualnosci/katalog-komiksowy-2022/

Offline xanar

« Odpowiedź #1107 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 12:16:33 »

Online michał81

« Odpowiedź #1108 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 12:30:08 »
DC Pokolenia - to jakieś przejście do Future State?
Nie. Tak jak napisałem wcześniej. Future State czyli u nas Stan przyszłości jest o czym innym. DC Pokolenia wynikają częściowo z Death Metal, tak samo jak Stan przyszłości.
Nieskończona granica - event w ramach Future State?
Nie.
Tak, jest nią Nieskończona granica. Jeśli ktoś chce śledzić losy Barrego jako Flasha to powinien sięgnąć po ten komiks. Wydarzenia z tej serii ustawiają też przyszłe wydarzenia z serii Flash, gdzie rolę po Barrym przejmuje Wally. Obstawiam też, że seria Flash, tak samo jak Batman, Superman, Action Comics, Detective Comics oraz Liga Sprawiedliwości dostaną w przyszłym roku nową numerację oraz pewnie nowy szyld wydawniczy.
« Ostatnia zmiana: Pn, 25 Kwiecień 2022, 12:32:52 wysłana przez michał81 »

Offline amsterdream

« Odpowiedź #1109 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 12:30:52 »
Widzę, że DC Deluxe powoli odchodzi w niebyt ::)
Czas nas zmienił, chłopaki...