Autor Wątek: Egmont 2021  (Przeczytany 690977 razy)

Offline arczi_ancymon

Odp: Egmont 2021
« Odpowiedź #3915 dnia: Wt, 04 Styczeń 2022, 08:40:22 »
Chyba słaby ze mnie komiksiarz, bo z tej listy mam tylko Szninkla i może kiedyś w końcu nadrobię Christę ;) Jeśli tak wyglądają bestsellery w komiksowie, to smuteczek :(

Offline misiokles

« Odpowiedź #3916 dnia: Wt, 04 Styczeń 2022, 09:06:35 »
Dlaczego smuteczek? Mam wrażenie, że wszystkim wydaje się, że Egmont dopłaca do tytułów spoza tej dwudziestki.

Offline Crono

« Odpowiedź #3917 dnia: Wt, 04 Styczeń 2022, 09:22:09 »
Ja z tej listy kupiłem cztery tytuły, z których dwa sprzedałem.  Co do Kajko i Kokosza to próbowałem jakiś czas temu zainteresować tym komiksem mojego syna (uwielbia czytać Donalda, Gnata, Asteriksa i... Dragon Balla) ale stwierdził że jest nudny i że to podróbka Asteriksa. Stwierdziłem że się nie zna, przecież jak sam byłem mały to lubiłem czytać KiKa. Wziąłem sobie jeden z albumów do ręki (pierwszy raz od ok. 20 lat) i odbiłem się strasznie. Znacie to uczucie gdy czytacie Marvele Stana Lee z lat 60? Tutaj miałem to samo. Ramota jakich mało. Nie wiem, może od złego albumu zacząłem, może mój poziom nostalgii w stosunku do dzieła Christy jest niewystarczający, ale odechciało mi się czytać KiK na dobre.

Offline laf

« Odpowiedź #3918 dnia: Wt, 04 Styczeń 2022, 09:32:09 »
Znacie to uczucie gdy czytacie Marvele Stana Lee z lat 60?
Znam i jest to bardzo fajne uczucie  :D. Właśnie jestem na etapie czytania mojemu synowi Początki Marvela: Lata sześćdziesiąte (WKKM t. 68) i obydwoje bawimy się przy tym naprawdę przednio  :D. Należy sobie tylko odpowiednio dozować tą przyjemność; maksymalnie po 5-6 stron przed snem. Wchodzi naprawdę gładko i nawet poziom głupotek i infantylności aż tak bardzo nie razi  :D

Offline JanJ

« Odpowiedź #3919 dnia: Wt, 04 Styczeń 2022, 10:08:37 »
Chyba słaby ze mnie komiksiarz, bo z tej listy mam tylko Szninkla i może kiedyś w końcu nadrobię Christę ;)

Ja tak samo ;)

Offline sokratesik

« Odpowiedź #3920 dnia: Wt, 04 Styczeń 2022, 11:11:55 »
Ja z tej listy kupiłem cztery tytuły, z których dwa sprzedałem.  Co do Kajko i Kokosza to próbowałem jakiś czas temu zainteresować tym komiksem mojego syna (uwielbia czytać Donalda, Gnata, Asteriksa i... Dragon Balla) ale stwierdził że jest nudny i że to podróbka Asteriksa. Stwierdziłem że się nie zna, przecież jak sam byłem mały to lubiłem czytać KiKa. Wziąłem sobie jeden z albumów do ręki (pierwszy raz od ok. 20 lat) i odbiłem się strasznie. Znacie to uczucie gdy czytacie Marvele Stana Lee z lat 60? Tutaj miałem to samo. Ramota jakich mało. Nie wiem, może od złego albumu zacząłem, może mój poziom nostalgii w stosunku do dzieła Christy jest niewystarczający, ale odechciało mi się czytać KiK na dobre.
Piszesz, że syn lubi np. Gnata. A Ty? Pytam, bo mi przykładowo o wiele lepiej czytało się nowe przygody KiK  niż Gnata.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #3921 dnia: Wt, 04 Styczeń 2022, 11:25:09 »
Znowu dostępne są wszystkie tomy "Y: Ostatni z Mężczyzn". Musiał pojawić się jakiś dodruk 4 tomu, bo jeszcze około dwóch miesięcy temu nigdzie go nie było.

Offline Kot Tip-Top

« Odpowiedź #3922 dnia: Wt, 04 Styczeń 2022, 11:52:11 »
Znacie to uczucie gdy czytacie Marvele Stana Lee z lat 60?
A no! Są wręcz magiczne  ;D Nawet powiem, że czyta mi się lepiej niż te współczesne Spider-many.

Może to kwestia gustów. Znam osoby, które zaczytywały się Kajkiem i nie mogły się przerzucić na Asteriksa.

Offline Crono

« Odpowiedź #3923 dnia: Wt, 04 Styczeń 2022, 12:13:36 »
Piszesz, że syn lubi np. Gnata. A Ty? Pytam, bo mi przykładowo o wiele lepiej czytało się nowe przygody KiK  niż Gnata.
Lubię Gnata, nawet bardzo. Dla mnie to odkrycie 2020 roku (wtedy czytałem ten komiks). Co do nowych przygód Kajko i Kokosza to nie mogę się wypowiedzieć, bo ich nie czytałem. Niemniej, chyba będę musiał sięgnąć po ten komiks. 

Offline martin685

« Odpowiedź #3924 dnia: Wt, 04 Styczeń 2022, 13:11:30 »
Sięgnij, ja również odbiłem się od starych albumów, a nowe przygody weszły mi gładko, ale szczególnie najnowszy album.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3925 dnia: Wt, 04 Styczeń 2022, 13:33:07 »
Znam i jest to bardzo fajne uczucie  :D. Właśnie jestem na etapie czytania mojemu synowi Początki Marvela: Lata sześćdziesiąte (WKKM t. 68) i obydwoje bawimy się przy tym naprawdę przednio  :D. Należy sobie tylko odpowiednio dozować tą przyjemność; maksymalnie po 5-6 stron przed snem. Wchodzi naprawdę gładko i nawet poziom głupotek i infantylności aż tak bardzo nie razi  :D

Planujesz tak samo z tym niedawno wydanym Dr Strange'm? :)

Offline laf

« Odpowiedź #3926 dnia: Wt, 04 Styczeń 2022, 13:44:44 »
Planujesz tak samo z tym niedawno wydanym Dr Strange'm? :)
;D
Nie no to akurat sobie odpuściłem. Tego typu wydania nie są na moją kieszeń. Na razie skupiamy się na historycznych originach postaci, a tego w obu kolekcjach trochę było.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3927 dnia: Wt, 04 Styczeń 2022, 14:23:31 »
No w sumie część oryginalnego originu Dr Strange'a była też w WKKM i SBM.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #3928 dnia: Wt, 04 Styczeń 2022, 18:09:09 »
Szkoda, że Egmont tak zdawkowo informuje o wynikach sprzedaży i nie ma mowy o konkretnych  liczbach.
Byłaby to ciekawa statystyka i może komuś przydałaby się przy okazji pisania pracy dyplomowej.
Sam jestem ciekaw jakie liczby notują komiksy superhero.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #3929 dnia: Wt, 04 Styczeń 2022, 20:10:34 »
Konkurencji pewnie też by się przydała.