Autor Wątek: Egmont 2021  (Przeczytany 740932 razy)

Online nori

Odp: Egmont 2021
« Odpowiedź #3870 dnia: Cz, 09 Grudzień 2021, 09:24:06 »
Zamawiałem w weekend, pierwotnie miało być wysłane wczoraj,  niestety dostałem powiadomienie:

Dzień dobry,

Z przykrością informujemy, że realizacja Twojego zamówienia numer
 przedłuży się o 1 dzień roboczy. Jest to spowodowane
koniecznością ponownego zamówienia jednego z produktów u innego
dostawcy. Bardzo przepraszamy za zaistniały kłopot.

Zamówiłem głównie Egmont:
1. 1 x Wujek Sknerus i Kaczor Donald - 10 - Druga tajemnica starego zamczyska. 
2. 1 x Uncanny X-Men - Upadek X-Men. 
3. 1 x Strażnicy Galaktyki - Marvel Fresh 1#: Ostatnie wyzwanie. 
4. 1 x Superman - 4 - Mitologiczność. 
5. 1 x Batman Death Metal - 2. 
6. 1 x Deadpool - Marvel Fresh #2: Dobranoc. 
7. 1 x Czarny Młot - Pułkownik Weird. Zagubiony w kosmosie. 
8. 1 x Hellblazer - Wzlot i upadek. 
9. 1 x Pawełek Pinokio.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #3871 dnia: Cz, 09 Grudzień 2021, 09:33:42 »
Też dostałem takiego maila, choć u mnie to chyba ze względu na dwie książki, z których jedna ma cały czas termin 1-2 dni robocze a druga już jest niedostępna. Chyba Gildia po prostu nie ogarnia w tym okresie przedświątecznym, jestem wyrozumiały.

Offline LukCook

« Odpowiedź #3872 dnia: Cz, 09 Grudzień 2021, 10:37:34 »
Kilka dni temu dostałem to samo:

Z przykrością informujemy, że realizacja Twojego zamówienia numer
 przedłuży się o 1 dzień roboczy. Jest to spowodowane
koniecznością ponownego zamówienia jednego z produktów u innego
dostawcy. Bardzo przepraszamy za zaistniały kłopot.

Na następny dzień paczka została wysłana.

Offline kv

« Odpowiedź #3873 dnia: Cz, 09 Grudzień 2021, 13:05:12 »
Też dostałem takiego maila, choć u mnie to chyba ze względu na dwie książki, z których jedna ma cały czas termin 1-2 dni robocze a druga już jest niedostępna. Chyba Gildia po prostu nie ogarnia w tym okresie przedświątecznym, jestem wyrozumiały.
U mnie jak zamawiałem to 2 pozycje miały dostępność 24h, a później wskoczyły na 1-2 dni robocze. Jeśli u Ciebie tak było to raczej nie to jest powodem opóźnienia.
Mi zaczęli kompletować paczkę, która ma "opóźnienie", a ta, która ma termin wysyłki dzisiejszy nadal czeka w kolejce. Chyba moja teoria o kolejności względem "gwarantowanych" dat wysyłki z mejla potwierdzającego zamówienie zaczyna się sprawdzać  ;).

Offline xanar

« Odpowiedź #3874 dnia: Cz, 09 Grudzień 2021, 13:07:03 »
Ludzie ! Grudzień jest, co roku jest to samo a w tym roku pewnie będzie jeszcze gorzej.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Dracos

« Odpowiedź #3875 dnia: Cz, 09 Grudzień 2021, 13:23:45 »
Ludzie ! Grudzień jest, co roku jest to samo a w tym roku pewnie będzie jeszcze gorzej.

Ta ja odpuszczam jakiekolwiek zakupy, większa szansa że coś trafionego przyjdzie nawet z gildii. jedyne co wziąłem to nowego Kajka coby nie wyprzedał się do stycznia cały nakład.

Funny story  wczoraj kurier DPD przywiózł paczkę do sąsiada i zostawił u niego na posesji na ławce, dziś listonosz PP przyczaił moje nazwisko i przyniósł do mnie, żałuję że nie ma już kwitowania.

Offline Gazza

« Odpowiedź #3876 dnia: Cz, 09 Grudzień 2021, 15:30:44 »
I co ciekawsze - co to ma wspólnego z "Egmont 2021"?!? :)

Offline xanar

« Odpowiedź #3877 dnia: Cz, 09 Grudzień 2021, 15:37:56 »
W razie wątpliwości/pytań/sugestii (np. co do terminu wysyłki, Bazyl) polecam kontakt z BOK Gildii - jest tam miła pani Ania, z którą dobrze się dogaduje i wszystko jest cacy. Naprawdę - podobnie jak z Atomem, nie mam tam nigdy problemów z obsługą.
Pewnie tyle samo co ten post, który był stronę wcześniej ?!? :)

Offline kv

« Odpowiedź #3878 dnia: Cz, 09 Grudzień 2021, 17:55:52 »
Sorry za kontynuowanie off topu, ale takie chwalenie boku gildii to też lekko na wyrost (lub Gazza ma tam chody  ;) ) - niestety mejl sprzed kilku dni, że postarają się wysłać wczoraj, a dziś mejl, że jest obsuwa o 2 dni robocze (sic!).
Swego czasu przestałem pytać się o wysyłkę bo jednak zdarzało się, że odpowiedź z boku mijała się z rzeczywistością. Niestety dla mnie (a może dla sklepu) tym razem się zapytałem i dzisiejsza przesłana formułka od "bota" utwierdziła mnie, że jednak jestem robiony, przynajmniej lekko, w konia.
Z mojej strony koniec off topu  ;)
« Ostatnia zmiana: Cz, 09 Grudzień 2021, 19:03:10 wysłana przez kv »

Offline vision2001

« Odpowiedź #3879 dnia: Cz, 09 Grudzień 2021, 18:25:51 »
Nie ten watek, ale napisze od siebie. Zlozylem zamowienie w gildia.pl kilka tygodni temu. Oplacilem je ponad tydzien temu. Wszystkie pozycje byly juz wtedy po dacie premiery. Jedna z nich z oczekiwaniem: tydzien. Reszta z czasem krotszym. No, to uzbroilem sie w cierpliwosc. Ale wczoraj zadalem pytanie o czas wysylki. Dali znac, ze staraja sie o jeden tytul (nie ten z tygodniowym czasem oczekiwania) i niby dzis juz mial u nich byc, a ze zalezalo mi na otrzymaniu paczki do jutra, wiec zasugerowalem, ze jesli ma to opoznic wysylke o czas dluzszy, to niech przeniosa mi ten tytul do juz kolejnego zlozonego (nieoplaconego) zamowienia. Tak tez zrobili i dzis wyslali mi zamowienie.

Gildia choc ma wpadki (rowniez z pakowaniem czy wyslaniem nie dokonca egzemplarzy w stanie "igla"), to chyba jedyny sklep, w ktorym kupuje bez obaw, ze beda jakies problemy z zawartoscia, czy w skrajnym wypadku z ewentualna reklamacja.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3880 dnia: Cz, 09 Grudzień 2021, 18:27:15 »
W razie wątpliwości/pytań/sugestii (np. co do terminu wysyłki, Bazyl) polecam kontakt z BOK Gildii - jest tam miła pani Ania, z którą dobrze się dogaduje i wszystko jest cacy.

Świetny pomysł. Zamawiam na taniejksiążce bo tam jest teraz najtaniej, ale jak paczka długo idzie, to bedę dzwonił na BOK Gildii. Czemu sam na to wcześniej nie wpadłem.

@nori
Świetne pozycje. Sam wziąłem 7 z twoich 9.

Cokolwiek zrobi wydawnictwo, wg @xanara jest wszystko ok.

I mnie już wkurzają te puste tłumaczenia. To wina mrozu, upału, opadów śniegu, okresu przedświątecznego, inflacji, pandemii, braku papieru itp. itd. Napiszemy przepraszam i dalej nic z tym nie zrobimy, bo przecież nie można zatrudnić więcej ludzi w święta. Nie można było wcześniej o zapasach papieru pomyśleć. Absolutnie nic nie można było zrobić. Pieniądze zostały wpłacone i teraz to ty masz człowieku problem a nie księgarnia. No to se jeszcze poczekaj.

Offline xanar

« Odpowiedź #3881 dnia: Cz, 09 Grudzień 2021, 18:59:18 »
Człowieku, przecież ja nie pisałem o wydawnictwie tylko o czymś zupełnie innym, jak co roku o tej porze roku jest jak jest, poza tym w związku z nieokreślonym wirusem niewiadomego pochodzenia jest jeszcze gorzej, kurierzy rozwożą paczki w sobotę i niedzielę.

No przecież papier zamówili wcześniej tylko tego papieru nie ma, ja ze swojej strony mogę napisać, że czekam na towar, który miał być w czerwcu i pewnie dostanę go w styczniu a takie obsuwy jak 2-3 trzy miesiące to jest aktualnie standard, to co było w fabryce "na półce" na to aktualnie trzeba czekać miesiącami.

Offline misiokles

« Odpowiedź #3882 dnia: Cz, 09 Grudzień 2021, 20:11:02 »
I mnie już wkurzają te puste tłumaczenia. To wina mrozu, upału, opadów śniegu, okresu przedświątecznego, inflacji, pandemii, braku papieru itp. itd. Napiszemy przepraszam i dalej nic z tym nie zrobimy, bo przecież nie można zatrudnić więcej ludzi w święta. Nie można było wcześniej o zapasach papieru pomyśleć. Absolutnie nic nie można było zrobić.

O, takiej wariacji na temat "weź kredyt, zmień pracę" jeszcze nie czytałem :)

Offline Death

« Odpowiedź #3883 dnia: Nd, 19 Grudzień 2021, 13:41:52 »
Co to jest?
Jakaś wersja dla influencerów z wydań premierowych czy coś?
https://allegrolokalnie.pl/oferta/komiks-cyberpunk-unikat

Offline Szekak

« Odpowiedź #3884 dnia: Nd, 19 Grudzień 2021, 13:52:08 »
Angielska wersja komiksu ktora byla rozdawana w roznych niejscach przed premiera z tego co kojarze.
Piękno jest w oczach patrzącego.