Autor Wątek: Egmont 2021  (Przeczytany 740770 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Egmont 2021
« Odpowiedź #3450 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 08:21:29 »
   Ślicznie dziękuję. Wspominali coś o kolejnych epikach Spider-Mana? Albo o Uniwersum DC? Przecież tam z wyjątkiem Batmana, Supermana, Ligi Sprawiedliwości i jakichś one-shotów nic nie ma. Wkurza mnie to Black Label, miał być All-Star, miał być Ronin a oni ujeżdżają tą biedną Harley. Super, że w końcu ruszyli z seriami klasycznego DC i to Batmanem, Venom i Miecz Azraela będą razem czy osobno? Powinny być chyba razem jako wstępniak do Knighfallu chociaż ja fanem ani tego ani Jadu ani tym bardziej Knightquestu nigdy nie byłem (Ta drama z Shondrą czy tam Shandrą z jej parapsychicznymi mocami, najsłabsza dziewczyna Batmana jaką widziałem i Jezu te upiorne rysunki), ale i tak kupię nawet nie ma o czym gadać a gdzie Knight's End? Jakąś jeszcze serię zapowiedzieli z tego? Daredevil Waida w ilu tomach?

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #3451 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 08:37:17 »
Czy tylko mnie zdziwił bral zapowiedzi kolejnych tomów Supermana w ramach Uniwersum DC? Nie było też nic o Future State.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline michał81

« Odpowiedź #3452 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 08:38:12 »
Kinightsend też będzie. Pamiętajcie że to są zapowiedzi na pierwsze półrocze.

Batman Ego spadł na 2022, że względu na zamieszanie z materiałami.

Co do innych serii z Uniwersum DC to Egmont przejechał się na sprzedaży DC Odrodzenia i pewnie dlatego tak wygląda obecnie sytuacja. Takie jest moje zdanie. Nikt nie pytał o to Pana Kołodziejczaka.

Offline Kadet

« Odpowiedź #3453 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 08:41:12 »
Na slajdach była okładka kolejnego Epika ze Spider-Manem, "Cosmic Adventures".
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline LukCook

« Odpowiedź #3454 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 08:42:14 »
   Ślicznie dziękuję. Wspominali coś o kolejnych epikach Spider-Mana? Albo o Uniwersum DC? Przecież tam z wyjątkiem Batmana, Supermana, Ligi Sprawiedliwości i jakichś one-shotów nic nie ma. Wkurza mnie to Black Label, miał być All-Star, miał być Ronin a oni ujeżdżają tą biedną Harley. Super, że w końcu ruszyli z seriami klasycznego DC i to Batmanem, Venom i Miecz Azraela będą razem czy osobno? Powinny być chyba razem jako wstępniak do Knighfallu chociaż ja fanem ani tego ani Jadu ani tym bardziej Knightquestu nigdy nie byłem (Ta drama z Shondrą czy tam Shandrą z jej parapsychicznymi mocami, najsłabsza dziewczyna Batmana jaką widziałem i Jezu te upiorne rysunki), ale i tak kupię nawet nie ma o czym gadać a gdzie Knight's End? Jakąś jeszcze serię zapowiedzieli z tego? Daredevil Waida w ilu tomach?

Tutaj masz cały zapis spotkania do obejrzenia: https://filmozercy.com/wpis/mfkig-2021-spotkanie-z-egmontem-transmisja-na-zywo-pierwsze-zapowiedzi-na-2022-rok

« Odpowiedź #3455 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 08:49:06 »
Co do innych serii z Uniwersum DC to Egmont przejechał się na sprzedaży DC Odrodzenia i pewnie dlatego tak wygląda obecnie sytuacja. Takie jest moje zdanie. Nikt nie pytał o to Pana Kołodziejczaka.

No to, to napewno ale nie ma tam naprawdę nie ma nic fajnego, godnego wydania? Choćby w tych podwójnych czy tam potrójnych tomach jak w przypadku Marvela?

Na slajdach była okładka kolejnego Epika ze Spider-Manem, "Cosmic Adventures".

O to ten co Spider dostał jakichś supermocy z Trapsterem i Coroną? Dobrze, dobrze głupie ale fajne.

Offline adamarluk

« Odpowiedź #3456 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 09:15:31 »
Uffff jak dobrze, że jakiś haszet czy inny badziew nie wszedł w Batmana.

Offline cinemaman

« Odpowiedź #3457 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 09:25:36 »
DD Waida powinien być 3 tomach racja?

No i potem 2 kolejne z Marvel NOW

Czyli razem 5

skąd wiadomo, że potem będa kolejne 2 tomy Marvel Now?

Offline Brzon

« Odpowiedź #3458 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 09:26:15 »
Być może będzie co więcej po między ;)
Oby :) W końcu jest jeszcze Contagion i Legacy. Mam też nadzieję, że do całego Knightfall dorzucą Prodigal i Troike.

Offline Amer

« Odpowiedź #3459 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 09:47:50 »
A ja się cieszę przede wszystkim z kolejnego integrala z uniwersum Aldebarana od Leo. Po polsku będzie się to nazywać najpewniej "Ocaleni". Do wydania zostanie już tylko "Powrót na Aldebaran" (który mozolnie ciągle wychodzi w oryginale). Podobnie liczę w przyszłości na integral "Amazonii" (kontynuacja "Kenii" i "Namibii"), która też wciąż jeszcze jest nieukończona.

Co do "Czarnego Młota" to zauważam coraz większe braki. Już dawniej zagubił się tomik "Black Hammer: Streets of Spirals", zapowiedziany kiedyś był "Skulldigger + Skeleton Boy", a przecież po drodze jest jeszcze "Barbalien". Nie jest to jakieś wybitne uniwersum, a i czytać można w różnej kolejności, na dodatek to Egmont, stąd liczę, że jeszcze wrócą do tych braków.
Poloniusz: Cóż czytasz, mości książę?
Hamlet: Dymki, dymki, dymki.

Offline bogi1

« Odpowiedź #3460 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 10:09:18 »
skąd wiadomo, że potem będa kolejne 2 tomy Marvel Now?

To wszystko Waid więc czemu miałby nie być? Idą ciągiem. W trakcie zresetowali numeracje, bo Marvel NOW a zbiorcze mają wspólną numeracje
https://comicvine.gamespot.com/daredevil-by-mark-waid/4050-57482/

Offline Motyl

« Odpowiedź #3461 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 10:40:58 »
  No to, to napewno ale nie ma tam naprawdę nie ma nic fajnego, godnego wydania? Choćby w tych podwójnych czy tam potrójnych tomach jak w przypadku Marvela?

O to ten co Spider dostał jakichś supermocy z Trapsterem i Coroną? Dobrze, dobrze głupie ale fajne.

Raczej Titanią, Corona to dopiero SSP 176. Może i głupie, ale poprzednio dostaliśmy niewielki fragmencik całości posklejany tak, aby dawał obraz pełnej historii.

Offline perek82

« Odpowiedź #3462 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 10:52:10 »
Z mojej perspektywy to wygląda tak:
Gaiman i Moore raczej mnie nie zawodzą i lubię zbiorki krótszych komiksów
Morrison kusi i pewnie skusi, ale się go obawiam
Batman venom podobał mi się 25 lat temu, sprawdzę, czy się zestarzał tak dobrze jak ja
Plus Hellblazer pewnie jakiś wyjdzie

Egmont mocno idzie w inne obszary niż moje. Jak doświadczony dealer próbuje uzależnić od swoich produktów kolejne pokolenia. I dobrze. Czasem dziecku coś wyszukam. A u innych wydawców znajdę coś dla siebie.
w0rldtr33 (1-2) **
Astronom ***
The Woods (2) *
Locke & Key (Keyhouse compendium) ***
Metal hurlant (9) ***

Offline zombie001

« Odpowiedź #3463 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 10:53:25 »

Mam nadzieje że naszemu koledze forumowemu już ten fragment wypowiedzi TK wystarczy i nie będzie więcej pisał o wyższości starych tłumaczeń nad nowymi.

Naiwny jesteś. Nie wiem po co w ogóle TK tracił to kilka minut życia na wyjaśnienie. Kto kumaty ten domyślił się co i jak. Wiele osób też tutaj o tym wspominało.

Gad po prostu wyprze tą odpowiedź ze świadomości. Tak samo jak wiele niewygodnych pytań na które nigdy tutaj nie odpowiedział.
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline michał81

« Odpowiedź #3464 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 10:58:03 »
Nie wiem czy ktoś wspomniał, ale nie będzie 3 tomu Power Rangers zamykającego run Higginsa. Wychodzi ze seria naprawdę słabo musiała się sprzedawać skoro zabranie tylko jednego tomu. Wiem, że tam dalej jest ciąg dalszy, ale te 3 tomy stanowią zamknięta całość. Wielka szkoda bo to jeden z najlepszych komiksów superbohaterskich, świetnie wykorzystujący lore świata Rangerów.

Nie ma też co liczyć na Wojownicze Żółwie Ninja od Egmontu.