Autor Wątek: Egmont 2021  (Przeczytany 740770 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Capsee

Odp: Egmont 2021
« Odpowiedź #3420 dnia: So, 02 Październik 2021, 21:42:21 »
A te dzisiejsze zapowiedzi to nie przypadkiem tylko pierwsza połowa roku?

Offline andy13

« Odpowiedź #3421 dnia: So, 02 Październik 2021, 21:55:45 »
Jeszcze co do samej sekcji pytań, to muszę przyznać, że bardzo negatywnie odebrałem odpowiedź na pytanie odnośnie tego, czy rzeczy z tych wielkich wydań będą później w mniejszych formatach dostępne.

W połączeniu z tym, że już mamy tego typu sytuacje na rynku (np. TDKR), brzmiało to wręcz kuriozalnie...

Kosić podwójnie kasę na kolekcjonerach wydając np. takie Watchmen w giga formacie?
"Ok. Niema problemu"

Ale w drugą stronę...
Dać szansę "motłochowi", którego nie było stać na to wielkie wydanie, na zapoznanie się np. z takim Black&White w wersji Deluxe?
"NIE. Musicie sobie poczekać jak ktoś inny to wyda, bo my nie".

Nosz k****. Przecież to wyjaśnienie TK, przy całej mojej sympatii do jego gadaniny, to jeden, wielki, bzdet.
A nie wyjaśnił, że taka ramotka Strange'a nie sprzeda się w większym nakładzie i mniejszym formacie? TDKR to hit i nawet te osoby, które mają normalny format, kupią powiększony. W drugą stronę niekoniecznie to działa.

Offline xanar

« Odpowiedź #3422 dnia: So, 02 Październik 2021, 21:57:39 »
Jeszcze co do samej sekcji pytań, to muszę przyznać, że bardzo negatywnie odebrałem odpowiedź na pytanie odnośnie tego, czy rzeczy z tych wielkich wydań będą później w mniejszych formatach dostępne.

W połączeniu z tym, że już mamy tego typu sytuacje na rynku (np. TDKR), brzmiało to wręcz kuriozalnie...

Kosić podwójnie kasę na kolekcjonerach wydając np. takie Watchmen w giga formacie?
"Ok. Niema problemu"

Ale w drugą stronę...
Dać szansę "motłochowi", którego nie było stać na to wielkie wydanie, na zapoznanie się np. z takim Black&White w wersji Deluxe?
"NIE. Musicie sobie poczekać jak ktoś inny to wyda, bo my nie".

Nosz k****. Przecież to wyjaśnienie TK, przy całej mojej sympatii do jego gadaniny, to jeden, wielki, bzdet.
Nikt inny tego nie wyda bo Egmont ma wyłączność na DC, zresztą wiele nie tracisz, tam są ze 3,4 dobre zeszyty reszta szału nie robi.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline zombie001

« Odpowiedź #3423 dnia: So, 02 Październik 2021, 22:05:04 »
Luz, ale to są akurat przykłady. Wytykam tutaj pewną hipokryzję w działaniu wydawnictwa.

Bo generalnie nie mam nic do tych wielkich wydań. Jak to jest fanem to nie sobie kupuje.

Co do współpracy Egmontu z DC, to wiem o wyłączności Jedyna alternatywa w wydawaniu na ten moment to jakaś kolekcja.
« Ostatnia zmiana: So, 02 Październik 2021, 22:07:21 wysłana przez zombie001 »
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline xanar

« Odpowiedź #3424 dnia: So, 02 Październik 2021, 22:07:50 »
Przecież nikt nie kupi komiksu z lat 60-tych, po co oni mają to wydawać w normalnym formacie jak wiadomo, że na tym stracą.

Offline Kadet

« Odpowiedź #3425 dnia: So, 02 Październik 2021, 22:10:03 »
 Z Batmana: to, co na slajdzie, wyjdzie w trzech tomach. Na slajdzie są czarne ramki - one łączą historie, które będą w jednym tomie. "Knight's End" też ma być, ale później.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline michał81

« Odpowiedź #3426 dnia: So, 02 Październik 2021, 22:12:26 »
A te dzisiejsze zapowiedzi to nie przypadkiem tylko pierwsza połowa roku?
Tak.

Offline zombie001

« Odpowiedź #3427 dnia: So, 02 Październik 2021, 22:33:44 »
@xanar
Nie kumam czemu żeś się akurat uczepił komiksu z lat 60, skoro mowa tu ciągle o ogólnym schemacie działania.  TK tego nie rozgraniczył w odpowiedzi. Powiedział, po prostu "NIE". Skąd wiesz co sobie tam wymyślą i wydadzą w tej serii Noir w przyszłości? Może jakiś kolejny bzdet z lat 60, a może fragment Morrisona... Ja część komiksów przytoczyłem wcześniej po prostu jako przykłady.

Zresztą ani "Długie Halloween", ani "Hush" to nie starocie skierowanie do kolekcjonerskich elit. Tym bardziej to drugie. Ta snobistyczna gadka TK nie ma w ich przypadku najmniejszego sensu. Nie kumam czemu tak jasno mówi, że tego nie wznowi w mniejszym formacie, skoro co jakiś czas wyrasta nowe pokolenie fanów np. postaci Batmana. I chyba wypadałoby dać możliwość zapoznania się z takimi komiksami, jak te "DH" w akceptowalnym formacie i za przyziemną cenę.

Rozumiałbym jeszcze tą wypowiedź TK w kontekście chęci maksymalizacji sprzedaży tych kobył, ale tutaj to też niema sensu. To są limitowane edycje, skierowane do bardzo wąskiej i konkretnej grupy odbiorców. Kto kupi ten kupi. Reszta i tak nie będzie tym zainteresowana.
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline Leyek

« Odpowiedź #3428 dnia: So, 02 Październik 2021, 22:35:50 »
Opłacało się obejrzeć większość transmisji.
Przednie, jak ok. 1:19:48 TK porównuje swoich idoli/kolesi do PZPR.

PS. Pewnie zaraz zlecą się N3 czy SLF i zaczną przekonywać, że to PSL-u ustawa itp.

Offline Dracos

« Odpowiedź #3429 dnia: So, 02 Październik 2021, 22:36:39 »
Obejrzałem streama i mam nieodparte wrażenie że jednak TK zagląda na to forum, bo myślałem że spadnę z fotela jak powiedział że odpowie na pytanie które nie zostało zadane odnośnie tłumaczeń kaczek :D i jak dokładnie wytłumaczył dlaczego wydania z lat 90 mogą wydawać się śmieszniejsze, ale nie są tym co faktycznie autor stworzył. Mam nadzieje że naszemu koledze forumowemu już ten fragment wypowiedzi TK wystarczy i nie będzie więcej pisał o wyższości starych tłumaczeń nad nowymi.

Ktoś ma może fotkę albo rozpoznał ze  streama te dwa frankofony po lewej stronie na lewo od Gilgamesha i Trolli z Troy ?

Offline badday

« Odpowiedź #3430 dnia: So, 02 Październik 2021, 22:40:54 »
Ktoś ma może fotkę albo rozpoznał ze  streama te dwa frankofony po lewej stronie na lewo od Gilgamesha i Trolli z Troy ?
Tu masz slajdy.
https://filmozercy.com/wpis/mfkig-2021-spotkanie-z-egmontem-transmisja-na-zywo-pierwsze-zapowiedzi-na-2022-rok

Herkules Poirot i Papiez Pius VII

Offline xanar

« Odpowiedź #3431 dnia: So, 02 Październik 2021, 22:45:41 »
@xanar
Nie kumam czemu żeś się akurat uczepił komiksu z lat 60, skoro mowa tu ciągle o ogólnym schemacie działania.  TK tego nie rozgraniczył w odpowiedzi. Powiedział, po prostu "NIE". Skąd wiesz co sobie tam wymyślą i wydadzą w tej serii Noir w przyszłości? Może jakiś kolejny bzdet z lat 60, a może fragment Morrisona... Ja część komiksów przytoczyłem wcześniej po prostu jako przykłady.

Zresztą ani "Długie Halloween", ani "Hush" to nie starocie skierowanie do kolekcjonerskich elit. Tym bardziej to drugie. Ta snobistyczna gadka TK nie ma w ich przypadku najmniejszego sensu. Nie kumam czemu tak jasno mówi, że tego nie wznowi w mniejszym formacie, skoro co jakiś czas wyrasta nowe pokolenie fanów np. postaci Batmana. I chyba wypadałoby dać możliwość zapoznania się z takimi komiksami, jak te "DH" w akceptowalnym formacie i za przyziemną cenę.

Rozumiałbym jeszcze tą wypowiedź TK w kontekście chęci maksymalizacji sprzedaży tych kobył, ale tutaj to też niema sensu. To są limitowane edycje, skierowane do bardzo wąskiej i konkretnej grupy odbiorców. Kto kupi ten kupi. Reszta i tak nie będzie tym zainteresowana.
Mu raczej chodziło o te Marvel, Długie Halloween czy Husha możesz kupić w kolorze w normalnym formacie, zdecydowanie lepiej to wygląda niż czarno-białe.

Offline michał81

« Odpowiedź #3432 dnia: So, 02 Październik 2021, 22:49:12 »
Oby Silver Surfer Catesa pociągnął za sobą w przyszłości run Slotta-Allreda.
Ja bym na to nie liczył. Silver Surfer Catesa domyka wątki tego bohatera po Strażnikach Galaktyki, które też są Catesa. I raczej został zapowiedziany, bo Egmont ewidentnie stawia na nazwiska twórców.
« Ostatnia zmiana: So, 02 Październik 2021, 23:11:22 wysłana przez michał81 »

Offline Castiglione

« Odpowiedź #3433 dnia: So, 02 Październik 2021, 23:31:40 »
Obejrzałem streama i mam nieodparte wrażenie że jednak TK zagląda na to forum, bo myślałem że spadnę z fotela jak powiedział że odpowie na pytanie które nie zostało zadane odnośnie tłumaczeń kaczek :D
Odpowiedział też na zarzut odnośnie dublów po kolekcjach, czyli dwa ulubione punkty Bazyla za jednym zamachem.

Online Interloper

« Odpowiedź #3434 dnia: So, 02 Październik 2021, 23:58:21 »
Ja bym na to nie liczył. Silver Surfer Catesa domyka wątki tego bohatera po Strażnikach Galaktyki, które też są Catesa. I raczej został zapowiedziany, bo Egmont ewidentnie stawia na nazwiska twórców.
No i chyba przede wszystkim łączy się z tym, co nas czeka w Venomie i evencie King in Black (do którego jeszcze dużo czasu zostało, ale czemu nie?). :)