Autor Wątek: Egmont 2021  (Przeczytany 740756 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline OokamiG

Odp: Egmont 2021
« Odpowiedź #3120 dnia: Wt, 24 Sierpień 2021, 10:52:59 »
Ktoś posłuży opinią na temat n/w pozycji ?
-X-terminacja (Marvel Fresh) - ponoć finał historii rozpoczętej w All-New X-Men Bendisa
-Doktor Strange (Marvel Fresh) - chodzi o porównanie do poprzednich tomów oraz jak poziom kolejnych czy warto w tą serię brnąć

Offline GoNzO

« Odpowiedź #3121 dnia: Śr, 25 Sierpień 2021, 19:23:04 »
Kajko i Kokosz – Złota Kolekcja 1 zniknął z zapowiedzi https://wydawnictwoegmont.pl/komiksy/nowosci-i-zapowiedzi/ :(, ale na egmont.pl i gildia.pl wciąż podają termin 29 września.
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #3122 dnia: Śr, 25 Sierpień 2021, 19:37:19 »
No to pewnie będzie opóźnienie, podobnie było z Kingdom Come, dobrze że jednak nie zamawiałem na gildii w przedsprzedaży z innymi tytułami.

Offline nori

« Odpowiedź #3123 dnia: Cz, 26 Sierpień 2021, 08:02:08 »
Aj, nowy Dr Strange cierpi na sklejone strony... Przypadłość taka kiedyś często pojawiała się w marvelach i odrodzeniu, później się uspokoiło, a teraz znowu powraca? Też tak macie, czy to odosobniony przypadek?

Offline Crono

« Odpowiedź #3124 dnia: Cz, 26 Sierpień 2021, 08:36:18 »
Ja miałem 4 kartki sklejone w X-terminacji.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #3125 dnia: Cz, 26 Sierpień 2021, 08:41:51 »
Wielokrotnie tak miałem z komiksami ze skrzydełkami z odrodzenia i uniwersum DC.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #3126 dnia: Cz, 26 Sierpień 2021, 12:03:57 »
Kajko i Kokosz – Złota Kolekcja 1 zniknął z zapowiedzi https://wydawnictwoegmont.pl/komiksy/nowosci-i-zapowiedzi/ :(, ale na egmont.pl i gildia.pl wciąż podają termin 29 września.

zmiana daty premiery na 13.10

Offline freshmaker

« Odpowiedź #3127 dnia: Cz, 26 Sierpień 2021, 15:13:18 »
nie będzie przedpremiry na mfkig?

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #3128 dnia: Cz, 26 Sierpień 2021, 15:19:03 »
nie będzie przedpremiry na mfkig?
to pytanie do Wydawnictwa

Offline bogi1

« Odpowiedź #3129 dnia: Cz, 26 Sierpień 2021, 16:14:14 »
Aj, nowy Dr Strange cierpi na sklejone strony... Przypadłość taka kiedyś często pojawiała się w marvelach i odrodzeniu, później się uspokoiło, a teraz znowu powraca? Też tak macie, czy to odosobniony przypadek?

Xterminacja i Strange mocno poklejone u mnie

Offline SawiK

« Odpowiedź #3130 dnia: Cz, 26 Sierpień 2021, 22:11:16 »
Przeczytałem właśnie: ''Suicide Squad: Zła Krew''. Podobnie ja z filmem Gunna mam tu pozytywne odebranie. Chyba nasz reżyser nieco zaczerpnął z tego tytułu. Fajny komiks który czyta sie jednym tchem. Mamy tu dobrze przedstawione postacie b a nawet c-klasowe(zupełnie nowe?), które wypadają przekonywująco, zupełnie jak w nowym filmie. Mamy dobre i zaskakujące zwroty akcji, trup ścielę się gęsto.
Podsumowując:
Wszystko jest tak zaplanowane by chciało się więcej i wiecie co chciałbym więcej takiego SS!

ps jesli to złe miejsce to prosze o przeniesienie we własciwy temat ;)

sum41

• Gość
« Odpowiedź #3131 dnia: Pt, 27 Sierpień 2021, 11:27:41 »

Offline Archie

« Odpowiedź #3132 dnia: Pt, 27 Sierpień 2021, 20:21:46 »
Przeczytałem właśnie: ''Suicide Squad: Zła Krew''. Podobnie ja z filmem Gunna mam tu pozytywne odebranie. Chyba nasz reżyser nieco zaczerpnął z tego tytułu. Fajny komiks który czyta sie jednym tchem.
Ten tytuł powstał niezależnie od filmu i miał wylansować nowy skład postaci. Tom Taylor robi to w sposób najgorszy z możliwych - prezentuje jacy to nowi członkowie Suicide Squadu nie są wypasieni i jak nie rozstawiają wszystkimi po kątach. Postacie antypatyczne i poza Ositą niezapadające w pamięć na dłuższą metę. Do tego całkowite zmasakrowanie postaci Deadshota na sam koniec. Najgorsza rzecz jaką czytałem spod szyldu Suicide Squadu. Skasowanie jej po 11 zeszytach podkreśla, że to nie jest tylko moje zdanie. Przestrzegam przed tym tomem.
« Ostatnia zmiana: Pt, 27 Sierpień 2021, 20:23:23 wysłana przez Archie »
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline Sparnage

« Odpowiedź #3133 dnia: Pt, 27 Sierpień 2021, 21:09:52 »
Ten tytuł powstał niezależnie od filmu i miał wylansować nowy skład postaci. Tom Taylor robi to w sposób najgorszy z możliwych - prezentuje jacy to nowi członkowie Suicide Squadu nie są wypasieni i jak nie rozstawiają wszystkimi po kątach. Postacie antypatyczne i poza Ositą niezapadające w pamięć na dłuższą metę. Do tego całkowite zmasakrowanie postaci Deadshota na sam koniec. Najgorsza rzecz jaką czytałem spod szyldu Suicide Squadu. Skasowanie jej po 11 zeszytach podkreśla, że to nie jest tylko moje zdanie. Przestrzegam przed tym tomem.

Jesteś pierwszą osobą, która mówi że to "najgorsza rzecz [...] spod szyldu Suicide Squad".
Wszędzie gdzie spojrzysz w internecie, są opinie zachwalające i oceniające to jako najlepszą serię SS od czasów oryginalnego runu Johna Ostrandera. Do tego seria nie została anulowana, seria była zaplanowana na 11 zeszytów, do czasów kiedy Taylor nie wróci by ją kontynuować.
« Ostatnia zmiana: Pt, 27 Sierpień 2021, 21:11:59 wysłana przez Sparnage »

Offline Archie

« Odpowiedź #3134 dnia: Pt, 27 Sierpień 2021, 21:53:00 »
Wszędzie gdzie spojrzysz w internecie, są opinie zachwalające i oceniające to jako najlepszą serię SS od czasów oryginalnego runu Johna Ostrandera. Do tego seria nie została anulowana, seria była zaplanowana na 11 zeszytów, do czasów kiedy Taylor nie wróci by ją kontynuować.
Mam run Ostrandera, szkoda byłoby mi chłopa obrażać takim porównaniem. Obok jego runu to sobie można postawić Coprę od Michaela Fiffe. Co do tego planu na 11 zeszytów to gdyby tak było to od początku byłaby to maxi-seria. DC ma taką politykę i dalej jest utrzymywana czego przykładem jest The Batman's Grave, Lois Lane Bendisa i Superman's Pal Jimmy Olsen Fracticona. To zwykła zagrywka PR-owa bo wstyd przyznać, że położył tytuł. On już tam nie wróci, co idealnie DC pokazało przywracając klasyczny profil zespołowi w aktualnej serii i zapowiadając Task Force Z kontynuujące tę myśl. Revolutionaries stworzeni przez Taylora poszli całkowicie w odstawkę. Gdyby przypadli do gustu to DC dalej wydawałoby coś z nimi tak jak swego czasu El Diablo, który dostał nawet swoją własną mini-serię (Suicide Squad Most Wanted: El Diablo).
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."