Autor Wątek: Egmont 2021  (Przeczytany 740768 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Randal63

Odp: Egmont 2021
« Odpowiedź #2595 dnia: So, 01 Maj 2021, 05:29:46 »
A swoją drogą to wydaje mi się , że powinien to być katalog nowości (może być zbiorczy, czemu nie ,ale całkiem osobny). Trochę schodzi czasu przeglądając te 274 strony, a z tego 2/3 już wyszło.  :-\

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2596 dnia: So, 01 Maj 2021, 05:30:24 »
Jak się nie czyta współczesnego Marvela, DC i jak się człowiek znieczuli na komiksy po 350 złotych, to tak dużo tych rzeczy nagle się nie robi.

Jakby z pensji wykluczyć wydatki na jedzenie, czynsz i media, to mi spokojnie na życie wystarcza i jeszcze sporo zostaje. :)

Październik będzie szczególnie brutalny ze względu na dwa Pająki i Omniak Dr Strange'a. Ale właśnie do takich komiksów nadaje się Marvel Limited. W listopadzie chyba planują wydać te komiksy w ostatnim tygodniu miesiąca, tuż przed Mikołajkami, dlatego grudzień jest chudszy. A nie 2 grudnia jak było w 2020, gdy poczta/kurierzy nie wyrabiali z dostawą na 6.12.

Offline chch

« Odpowiedź #2597 dnia: So, 01 Maj 2021, 09:00:03 »
Jaram się niektórymi zapowiedziami. Jak ktoś ma, to poproszę o linki do tych rozmów z TK, z chęcią posłucham.

Egmoncie - do poprawy:
- jakość zdjęć w katalogu (nie da się przy niektórych pozycjach rozczytać tytułu danego tomu).
- rozumiem, że katalog z definicji obejmuje wszystkie dostępne pozycje (chociaż mam wątpliwosci czy np. śnienie, furie, senni łowcy itd. są nadal dostępne z pierwszej ręki), ale faktem jest, że atalog niewygodnie się przegląda przy takiej ilości stron. Proponuję wrzucać dwa katalogi - pełny i z samymi nowościami (to będą te same opisy i okładki, więc stworzenie takiego katalogu nie powinno genegować dużo pracy, a objętościowo będzie pewnie zajmował z 30 stron).

Offline SawiK

« Odpowiedź #2598 dnia: So, 01 Maj 2021, 09:10:24 »
Bzyli jeszcze spora czesc komiksiarzy ma wydatki na dzieciaki, dom itd ,nie kazdy moze wydać 6k na Egmonty jak Ty ::)

Flex Mentallo faktycznie lepsze kolorki z lewej strony, po co to urealniać jak to komiks o sile pozytywnego "absurdu"  ;D
Wonderke przytulę G.Rucke czyta sie bardzo dobrze, graficznie nie mam parcia na cuda w tej kwestii, sama opowieść działa jako czynnik do zakupu 8)

Szeryf Babilonu: King sprawdza się w zamkniętych historiach a tu jeszcze mamy "Vertigo" wiec więcej zachęty chyba nie potrzeba.

Cieszą wznowienia i nowe wydania, Ci którzy ominęli, nie czytali jeszcze komiksów, mogą nabyć takiego Sandmana, Lucyfera w nowszych wydaniach.

Czekam tez na ta tajna zapowiedz Batmana jesiennego. Nie musi to byc historia na 2000 stron, wystarczy dobrze napisany album.

Offline LukCook

« Odpowiedź #2599 dnia: So, 01 Maj 2021, 10:05:14 »
Mnie najbardziej cieszą pozycje DC i Vertigo - może nie ma cudów i szaleństwa ale mamy wysyp Hellblazera - klasyka i nowości - Delano, Taylor i Spurrier. Biorę nowe edycje Sandmana i Lucyfera.
W końcu doczekałem się Injustice  :) Wszystkie Batmana (tak nawet nowe). Flex Mentallo, kontynuacją GL od Morrisona. Mistrzowskie wydanie Strażników!
3mam kciuki za jesienną Batmanową niespodziankę - pasowałby jakiś omnibus.

Z Marvela super, że jest Punisher, Epicki Spidera i X-Men Masterpiece.

Jest dobrze.

Offline asx76

« Odpowiedź #2600 dnia: So, 01 Maj 2021, 10:19:50 »
Najbardziej mi zależało na: Hellblazerach, Lucyferze, Gaimanach i Morrisonie (dla bardziej dorosłych, jeśli można tak to ująć ;)). Cieszy "Flex Mentallo", choć pierwej bardziej liczyłem na "Invisibles" :P
Fajnie że Egmont dalej leci z universum Mignoli i będzie Usagi w kolorze :)

Offline perek82

« Odpowiedź #2601 dnia: So, 01 Maj 2021, 10:24:15 »
A tak na marginesie to bardzo przyjemnie się słucha Pana Tomasza. Pierwszy raz miałem okazję i zupełnie nie wiem gdzie 2 godziny mi uciekły.
Super sprawa mieć pracę będąca jednocześnie hobby. Tylko czasem pewnie ciężko nie zabierać pracy do domu😀
w0rldtr33 (1-2) **
Astronom ***
The Woods (2) *
Locke & Key (Keyhouse compendium) ***
Metal hurlant (9) ***

Offline Szekak

« Odpowiedź #2602 dnia: So, 01 Maj 2021, 10:50:41 »
Ale tez hobby do pracy. ;)
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2603 dnia: So, 01 Maj 2021, 11:18:13 »
A tak na marginesie to bardzo przyjemnie się słucha Pana Tomasza. Pierwszy raz miałem okazję i zupełnie nie wiem gdzie 2 godziny mi uciekły.
Super sprawa mieć pracę będąca jednocześnie hobby. Tylko czasem pewnie ciężko nie zabierać pracy do domu😀

Bycie dyrektorem polskiego oddziału zachodniej firmy, to w ogóle jest fajna fucha. Byle się utrzymać na stołku.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #2604 dnia: So, 01 Maj 2021, 11:20:05 »
Jezeli twoja praca jest twoje hobby nie przepracujesz ani jednego dnia w zyciu.

Offline adamarluk

« Odpowiedź #2605 dnia: So, 01 Maj 2021, 11:35:45 »
I cieszy też wspomniany 2022 rok z dużą ilością klasycznego DC i Batmanem.

Offline KzT

« Odpowiedź #2606 dnia: So, 01 Maj 2021, 13:10:17 »
Mam dwa pytania, może ktoś zna szczegóły (nie odsłuchałem jeszcze TK).

1. Jeśli chodzi o X-men: Wielki Projekt, to czy w zapowiedziach TK pojawiła się informacja, czy to będzie całość? Czy tylko pierwszy tom? Ogólnie to wyszło w trzech TP (Grand Design, Grand Design Second Genesis, Grand Design X-tinction) oraz jako omnibus. Okładka w katalogu wygląda jak okładka omnibusa. Tylko, że omnibus ma 488 stron i nie wierzę, że zostanie wydana taka cegła w powiększonym formacie z ceną okładkową 149,99. Z kolei pierwszy tom to tylko 120 stron - i wówczas to trochę drogo wychodzi. Trzy TP zbierające całość roboty Piskora to z kolei 368 stron. Hmmm....

2. Jak rozumiem w przypadku Doktora Strange'a spółki Lee/Ditko dostaniemy częściowo powtórkę z WKKM 72 (Bezimienna kraina poza czasem)?

Offline SawiK

« Odpowiedź #2607 dnia: So, 01 Maj 2021, 13:21:11 »
Ad 1
Stawiam na początek cyklu X-men'ow💪🎉, skoro kolekcje już nie blokują wydawania ludzi atomu 😉

Offline xanar

« Odpowiedź #2608 dnia: So, 01 Maj 2021, 13:21:34 »
Pewnie całość, raczej w tej cenie 120 stron nie wydadzą, pewnie powycinają dodatki jak tam jakieś były.

Była wydana z połowa w wwkm, ale tu masz format ze dwa razy większy.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline nayroth

« Odpowiedź #2609 dnia: So, 01 Maj 2021, 13:49:48 »
1. Jeśli chodzi o X-men: Wielki Projekt, to czy w zapowiedziach TK pojawiła się informacja, czy to będzie całość? Czy tylko pierwszy tom? Ogólnie to wyszło w trzech TP (Grand Design, Grand Design Second Genesis, Grand Design X-tinction) oraz jako omnibus. Okładka w katalogu wygląda jak okładka omnibusa. Tylko, że omnibus ma 488 stron i nie wierzę, że zostanie wydana taka cegła w powiększonym formacie z ceną okładkową 149,99. Z kolei pierwszy tom to tylko 120 stron - i wówczas to trochę drogo wychodzi. Trzy TP zbierające całość roboty Piskora to z kolei 368 stron. Hmmm....

Optymalnie byłoby 3 TP, ale niekoniecznie z wszystkimi dodatkami z omnibusa. Bo tam chyba jakaś masa wstepnych szkico-bazgrołów jest które za dużo wartości nie wnosza.
Aczkolwiek skoro Green Arrow w DC Deluxe miał 480str za 140 zł, to jeśli format miałby być podobny to w tych 150zł by mogli zmieścić może i całość omniaka..