Autor Wątek: Egmont 2021  (Przeczytany 682585 razy)

Offline misiokles

Odp: Egmont 2021
« Odpowiedź #2355 dnia: Pn, 26 Kwiecień 2021, 13:05:39 »
Ale xlczy 'sensowniejszy' wyciągnąłby więcej informacji od TK, niż ten zamierzałby zdradzać? Nie sądzę.

Offline Cyber

« Odpowiedź #2356 dnia: Pn, 26 Kwiecień 2021, 13:06:06 »
Mam nadzieję na kolejny tom Batman Noir.

Offline donT

« Odpowiedź #2357 dnia: Pn, 26 Kwiecień 2021, 13:08:00 »
I znów Łuczak, naprawdę nie ma nikogo sensowniejszego w naszym kraju  do prowadzenia spotkań z Tomaszem Kołodziejczakiem ?

To ten gosc, ktory ma taka dziwna maniere trzymania mikrofonu, przez co trzeba sie wsluchiwac co on tam mamroli pod nosem?
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Gazza

« Odpowiedź #2358 dnia: Pn, 26 Kwiecień 2021, 13:10:11 »
TK stara się jak może by ukryć swoje zażenowanie podczas tych "wywiadów". ;)

Offline Teli

« Odpowiedź #2359 dnia: Pn, 26 Kwiecień 2021, 13:12:17 »
...nie ma nikogo sensowniejszego w naszym kraju  do prowadzenia spotkań z Tomaszem Kołodziejczakiem ?

Wysuwam kandydaturę Bazyla. To byłby wywiad stulecia :)

Offline Uluru

« Odpowiedź #2360 dnia: Pn, 26 Kwiecień 2021, 13:17:45 »
To ten gosc, ktory ma taka dziwna maniere trzymania mikrofonu, przez co trzeba sie wsluchiwac co on tam mamroli pod nosem?

Tak, to też ten którego dykcja jest dramatem, a spójność wypowiedzi woła o pomstę do nieba.

TK stara się jak może by ukryć swoje zażenowanie podczas tych "wywiadów". ;)

Jest to bardzo zauważalne podczas tych "wywiadów" :)

Offline xardas

« Odpowiedź #2361 dnia: Pn, 26 Kwiecień 2021, 13:19:42 »
Mam tylko nadzieję, że zaplecze techniczne tym razem dopomoże, żeby nie powtórzyła się sytuacja z października roku pańskiego 2020 i nie skończyło się na "relacji tekstowej" ;)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2362 dnia: Pn, 26 Kwiecień 2021, 13:26:13 »
- ogólne informacje o wydawnictwie, rynku wydawniczym, katalogu, strategii Egmontu

Strategia polega na wydawaniu dowolnych komiksów z danymi superbohaterami przed premierą ich filmów komiksowych, oraz wydawaniu tego co Kolekcje mają na zagranicznych listach tytułów, jeśli są zaplanowane ich polskie edycje. Albo wszystkie serie Morrisona.

Minęły kolejne 2 lata odkąd pytałem w 2019 roku na WTK/KW o to kiedy wyjdą wszystkie Lucky Luke'i. I do dziś jest to dalej nieskończone, ale uruchamiają pierwszy tom spin-offu. I taka to jest właśnie "strategia Egmontu". Aha - i jeszcze wciskanie tych samych zeszytów w kilka niby innych komiksów.

Offline eyesore

« Odpowiedź #2363 dnia: Pn, 26 Kwiecień 2021, 13:33:50 »
Strategia polega na wydawaniu dowolnych komiksów z danymi superbohaterami przed premierą ich filmów komiksowych, oraz wydawaniu tego co Kolekcje mają na zagranicznych listach tytułów, jeśli są zaplanowane ich polskie edycje. Albo wszystkie serie Morrisona.

;D a Vertigo, Star Wars, Star Trek, stare DC, Ultimate Marvela, komiksy europejskie, jakie masz teorie spiskowe do tych pozycji?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2364 dnia: Pn, 26 Kwiecień 2021, 13:36:27 »
O tych segmentach których nie czytam, to się nie wypowiadam.

Offline chch

« Odpowiedź #2365 dnia: Pn, 26 Kwiecień 2021, 13:37:17 »
;D a Vertigo, Star Wars, Star Trek, stare DC, Ultimate Marvela, komiksy europejskie, jakie masz teorie spiskowe do tych pozycji?
Proszę nie karmić trolla...

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2366 dnia: Pn, 26 Kwiecień 2021, 13:53:28 »
Co do Star Wars to za sprawą Egmontu nastąpił koniec wydawania tych komiksów w Polsce. A nie, zaraz...

Offline Midar

« Odpowiedź #2367 dnia: Pn, 26 Kwiecień 2021, 14:01:26 »

Minęły kolejne 2 lata odkąd pytałem w 2019 roku na WTK/KW o to kiedy wyjdą wszystkie Lucky Luke'i. I do dziś jest to dalej nieskończone, ale uruchamiają pierwszy tom spin-offu. I taka to jest właśnie "strategia Egmontu". Aha - i jeszcze wciskanie tych samych zeszytów w kilka niby innych komiksów.

Jak zdążą wydać pierwsi to, co kolekcje mają w planach, to chwała im za to. Przynajmniej będzie lepiej i taniej wydane, a do tego kompletne.
Jeśli spodziewałeś się, że w ciągu dwóch lat wydadzą ponad 80 albumów LL, to jesteś ignorantem na rynku wydawniczym. Narzucili świetne, wystarczające tempo, a do tego uruchomili małego LL. Anachroniczne i niekomunikatywne Hachette tego by nie potrafiło.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #2368 dnia: Pn, 26 Kwiecień 2021, 14:24:21 »
zapytałem kiedyś na ich oficjalnym profilu i odpowiedzieli zniechecajaco. Nie mogę teraz tego odtworzyć ale niestety nie nastawiam się pozytywnie. Poza tym mam wrażenie ze Green Lantern ma w Polsce za mało fanów i słabo się sprzedaje (i to nie od dziś gdyż pierwsza seria zamkniętą przez Tm-Semic z powodu niskiej sprzedaży to właśnie latarnie i to w czasach gdy Semic był u szczytu potęgi wydawniczej )

7 mar 2021, 20:13
Wysłałeś wiadomość 7 marca
Mam pytanie. Czy jest szansa, że wydacie kolejne tomy (drugi sezon) Green Lanterna Granat Morrisona i Liama Sharpa ?
8 marca
8 mar 2021, 10:09
Świat Komiksu wysłał(a) 8 marca
Na chwilę obecną nie planujemy.
8 marca
8 mar 2021, 14:26
Wysłałeś wiadomość 8 marca
szkoda
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Online michał81

« Odpowiedź #2369 dnia: Pn, 26 Kwiecień 2021, 14:28:35 »
Mam tylko nadzieję, że zaplecze techniczne tym razem dopomoże, żeby nie powtórzyła się sytuacja z października roku pańskiego 2020 i nie skończyło się na "relacji tekstowej" ;)
Ogarniają to ludzie odpowiedzialni za emefkę.

I znów Łuczak, naprawdę nie ma nikogo sensowniejszego w naszym kraju  do prowadzenia spotkań z Tomaszem Kołodziejczakiem ?
Co chcesz od Marcina, robi bardzo dobrą robotę.

O tych segmentach których nie czytam, to się nie wypowiadam.
To dziwne, bo zasadniczo to gówno wiesz o wydawaniu komiksów, a cały czas się na ten temat wypowiadasz.