Autor Wątek: Egmont 2021  (Przeczytany 740871 razy)

Offline Bazyliszek

Odp: Egmont 2021
« Odpowiedź #2025 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 20:34:13 »
Nie zabraniajmy mu własnego zdania. Problem jest taki, że każdy je zna, a on sam potrafi napisać nic nowego.

Moim zdaniem udajesz, że nie wiesz o co mi chodzi. To napiszę ci to jeszcze raz publicznie, to może przestaniesz podkreślać że to ja się powtarzam. Robi to Egmont i ja to właśnie podnoszę. Dlatego może często wpadają moje krytyczne posty o Egmont Polska, ale tylko dlatego, że co raz ukazuje się ich fuszerka. Nawet jak nie szukam, to inni o tym piszą - jak fatalny papier "Muminków".

Przecież @radef nawet współpracuje z Egmontem a mimo to objechał ich za niego, a ja się przekonałem na własne oczy, że zarzuty były prawdziwe. Nie ja zrobiłem żółty pasek w Batman Noir. Nie ja wkleiłem odwrotnie w okładki moje egzemplarze Czerwonego Syna czy Batman Eternal. Nie ja wyciąłem Ziemię Dwa z oryginalnego wydania amerykańskiego JLA, na podstawie którego robiono polskie tłumaczenie, a potem nie ja przekleiłem Love and War z jednej części DD do drugiej. Nie ja schrzaniłem rast w MWAF. Nie ja nie potrafiłem wydrukować dwustronnych panoramicznych rysunków w "Wojnie Domowej". Nie ja przesunąłem o miesiąc drugie wydanie "Przyjdź Królestwo".

Ty mi @michał81 mówisz że to ja się powtarzam i obwiniasz o wszystko. A ja po prostu piszę o faktach. Błędy jakie popełnia Egmont są realne i to nie moja wina, że są częste. Jak się pojawiają, to się o nich wypowiadam na forum o komiksach. Przestań obwiniać mnie - nabywcę komiksów o to że twoje ulubione wydawnictwo potrafi wydać rozpadający się od otwarcia komiks. Miej pretensje do tego kto puszcza takie buble, których ja też już mam już powyżej uszu. Bo ile lat trzeba drukować komiksy, żeby np. normalnie w Gigantach były nazwiska twórców, a nie jakieś gryzmoły??

Offline Death

« Odpowiedź #2026 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 20:38:35 »
Ponieważ mam poprzednie wydanie zbiorcze, więc tym tegorocznym się nie interesowałem - ono będzie na kredzie? Nie na offsecie?
Na szczęście ma być kreda. Poprzedniego nie kupiłem, choć miałem, bo przeglądałem i mi się jakość druku nie podobała. Nie wiem czy to papier czy jak. Teraz nie dość, że kreda to jeszcze powiększony format. Egmoncie, mam nadzieję, że tego nie spierdoliłeś.

Offline michał81

« Odpowiedź #2027 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 20:49:39 »
Moim zdaniem udajesz, że nie wiesz o co mi chodzi. To napiszę ci to jeszcze raz publicznie, to może przestaniesz podkreślać że to ja się powtarzam. Robi to Egmont i ja to właśnie podnoszę. Dlatego może często wpadają moje krytyczne posty o Egmont Polska, ale tylko dlatego, że co raz ukazuje się ich fuszerka. Nawet jak nie szukam, to inni o tym piszą - jak fatalny papier "Muminków".

Przecież @radef nawet współpracuje z Egmontem a mimo to objechał ich za niego, a ja się przekonałem na własne oczy, że zarzuty były prawdziwe. Nie ja zrobiłem żółty pasek w Batman Noir. Nie ja wkleiłem odwrotnie w okładki moje egzemplarze Czerwonego Syna czy Batman Eternal. Nie ja wyciąłem Ziemię Dwa z oryginalnego wydania amerykańskiego JLA, na podstawie którego robiono polskie tłumaczenie, a potem nie ja przekleiłem Love and War z jednej części DD do drugiej. Nie ja schrzaniłem rast w MWAF. Nie ja nie potrafiłem wydrukować dwustronnych panoramicznych rysunków w "Wojnie Domowej". Nie ja przesunąłem o miesiąc drugie wydanie "Przyjdź Królestwo".

Ty mi @michał81 mówisz że to ja się powtarzam i obwiniasz o wszystko. A ja po prostu piszę o faktach. Błędy jakie popełnia Egmont są realne i to nie moja wina, że są częste. Jak się pojawiają, to się o nich wypowiadam na forum o komiksach. Przestań obwiniać mnie - nabywcę komiksów o to że twoje ulubione wydawnictwo potrafi wydać rozpadający się od otwarcia komiks. Miej pretensje do tego kto puszcza takie buble, których ja też już mam już powyżej uszu. Bo ile lat trzeba drukować komiksy, żeby np. normalnie w Gigantach były nazwiska twórców, a nie jakieś gryzmoły??
Cały ten post to jest powtórzenie tego co już pisałeś wcześniej, czyli zasadniczo nie pomyliłem się w moim stwierdzeniu.

Co do wad fabrycznych, mówiłem ci wcześniej jest od tego odpowiedni temat, gdzie możesz takie rzeczy pokazywać.

Co do przesunięcia "Przyjdź Królestwo", to nie rozumiem tego zarzutu? Nie pierwszy i nie ostatni raz pewnie jakiś komiks dostał przesunięcie terminu wydania. Inni wydawcy też mają obsuwy, a w ich tematach języka tak nie strzępisz jak w przypadku "Przyjdź Królestwo". I dobrze, że było skoro była wada w druku. Poczytaj sobie temat Libertago i zobacz jakie wydania dostali czytelnicy "Borgie", pomimo przesunięcia komiksu o kilka miesięcy. Więc twój ból dupy o to jest nieuzasadniony.

« Ostatnia zmiana: Nd, 21 Marzec 2021, 21:07:48 wysłana przez michał81 »

Offline jed84

« Odpowiedź #2028 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 20:59:49 »
Nie ja wkleiłem odwrotnie w okładki moje egzemplarze Czerwonego Syna czy Batman Eternal. Nie ja wyciąłem Ziemię Dwa z oryginalnego wydania amerykańskiego JLA, na podstawie którego robiono polskie tłumaczenie, a potem nie ja przekleiłem Love and War z jednej części DD do drugiej. Nie ja schrzaniłem rast w MWAF. Nie ja nie potrafiłem wydrukować dwustronnych panoramicznych rysunków w "Wojnie Domowej". Nie ja przesunąłem o miesiąc drugie wydanie "Przyjdź Królestwo".

"Jedyny (...), który nigdy nie popełnia błędów to taki, co nigdy nie robi nic"

T. Roosevelt

Online xanar

« Odpowiedź #2029 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 21:02:38 »
Tylko Bazylu literówek w każdym tomie SBM to już nie widzisz  ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online adamarluk

« Odpowiedź #2030 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 21:06:00 »
blablablabla
Nie bardzo rozumiem. Jak "puszczą" nakład z domniemanym błędem to źle, jak zablokują nakład by poprawić błąd to również źle.

Online xanar

« Odpowiedź #2031 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 21:08:44 »
No bo Egmont to zło  ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline donT

« Odpowiedź #2032 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 21:43:44 »
Mam nadzieję, że Yans ładnie Egmontowi wyszedł, bo nigdy w życiu nie czytałem innej wersji albumów narysowanych przez Rosińskiego niż te czytane przeze mnie po 50 razy zeszyty z Komiksu Fantastyki.

Z Yansem jest taki problem, ze tak mniej wiecej od polowy - poziom opowiadanych historii leci do dolu na leb na szyje.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Death

« Odpowiedź #2033 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 21:52:05 »
Od połowy w ogóle czy od połowy albumów Rosińskiego? Bo zamknięta historia 1-5 bardzo mi się podoba.

Offline kosmoski

« Odpowiedź #2034 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 22:04:03 »
Spadek formy następuje po Rosińskim. Natomiast podział albumów w zbiorczych jest tak przemyślany, że jak chcesz mieć pełną 5 Rosińskiego, to będziesz miał okazję sam się przekonać, bo musisz kupić 2 zbiorcze...

Taaak, Egmont to samo zło :)

Offline Death

« Odpowiedź #2035 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 22:32:47 »
Akurat nie muszę, bo piąty tom z Fantastyki ma większy format, lepszy papier i świetnie go wydrukowano. :)
Ale może kupię kolejne integrale. Czytałem kiedyś prawie całą serię, ale po szóstym (który też czytałem wiele razy, tak jak zresztą wszystko co było w Świecie Komiksu) nie pamiętam absolutnie nic.

brvk

• Gość
« Odpowiedź #2036 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 22:41:33 »
Późne tomy Yansa to była prawdziwa padaka. Przerwałem zbieranie, co zdarzyło mi się łącznie ze 2-3 razy w życiu. Duchateau jako scenarzysta zraził mnie tak bardzo, że odpuściłem też drugi zbiorczy tom Bruce'a Hawkera, nawet rysunki Vance'a nie pomogły.

Zresztą te serie łączy nie tylko sama osoba scenarzysty, ale, o ile mnie pamięć nie myli, fakt, że obie przerwano z uwagi na niską jakość fabularną.

Offline death_bird

« Odpowiedź #2037 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 22:47:34 »
To w jakim momencie sugerowalibyście przerwać?
Yansa znam gorzej niż wyrywkowo - w podstawówce przeczytałem może ze 2-3 zeszyty w bibliotece szkolnej, ale pamiętam, że niektóre ilustracje zrobiły wtedy na mnie piorunujące wrażenie i chciałbym przeczytać to po raz pierwszy "w całości" (czyt. do momentu w którym mózg nie zacznie krwawić).
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Death

« Odpowiedź #2038 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 22:52:04 »
Poprzedniego nie kupiłem, choć miałem, bo przeglądałem
Miałem oczywiście w rękach. zjadło mi wyraz. :D

No najlepiej skończyć chyba na piątym, nie pamiętam kolejnych, ale wiem, że mi się te kilkanaście lat temu podobały mocno średnio. Już ten szósty ze świata komiksu jest słabszy. Jego akurat znam na pamięć.

Offline death_bird

« Odpowiedź #2039 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 23:30:54 »
Czyli "Egmont to zło" wiedział jak podzielić.  8)
Dzięki.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".