Autor Wątek: Egmont 2021  (Przeczytany 740618 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sum41

• Gość
Odp: Egmont 2021
« Odpowiedź #1995 dnia: So, 20 Marzec 2021, 09:05:57 »
Do czego to doszlo na empiku ten epic z 36% rabatu.

« Odpowiedź #1996 dnia: So, 20 Marzec 2021, 13:04:07 »
Drugi to "Powrót Złowieszczej Szóstki", "zemsta" ukazała się w omnibusie Larsena, nie w epicu. " Zemsta", jak dla mnie dużo lepsza.

Miałem błysnąć i znowu się nie udało. Tym niemniej i tak się jaram, mam nadzieję że będą to wydawać dalej niż te trzy zapowiedziane.

Offline Brzon

« Odpowiedź #1997 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 12:37:38 »
Czytam już sobie nowe wydanie "Przyjdź królestwo" i naszły mnie takie uwagi:

1. Mam wątpliwości co do jakości materiałów, które są tak jakby "przyprószone" i przez to mniej wyraźne. Niech ktoś zrobi porównananie z oryginałem, bo trudno mi ocenić czy tak po prostu jest, czy to jakś wada.
2. W spisie treści jako ostatnią stronę zaznaczono "Posłowie" (pewnie K. Śmiałkowskiego), a tu mamy... czarną kartkę.
3. To już kolejny komiks Egmontu który ledwo zaczałem czytać a już szycie odkleja się od grzbietu. Komiks się oczywiście trzyma, ale jest to ewidentna fuszerka i słabo wygląda.

Offline xanar

« Odpowiedź #1998 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 13:10:16 »
No to może wrzuć zdjęcie jak to wygląda, jak ktoś ma oryginał to też może wrzuci i wtedy się porówna a nie "Niech ktoś zrobi porównananie z oryginałem"  ::)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Brzon

« Odpowiedź #1999 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 13:39:14 »
No to może wrzuć zdjęcie jak to wygląda, jak ktoś ma oryginał to też może wrzuci i wtedy się porówna a nie "Niech ktoś zrobi porównananie z oryginałem"  ::)
Już k.... się maruda znalazła. Najlepiej nic nie pisać.
« Ostatnia zmiana: Nd, 21 Marzec 2021, 13:52:27 wysłana przez Brzon »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2000 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 13:55:22 »
Ja swój egzemplarz KC będę miał dopiero po świętach, jak jakaś pensja do mnie przyjdzie. I w sumie zamierzam zrobić obszerny materiał, może porównanie ze "Sprawiedliwością". Zatem na razie ktoś inny musi zdjęcia wrzucać.

Offline Cringer

« Odpowiedź #2001 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 14:24:38 »
takie porównania najlepiej wychodzą gdy wydania są obok siebie, ewentualnie gdy zdjęcia są robione tym samym sprzętem.

Offline michał81

« Odpowiedź #2002 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 14:38:35 »
może porównanie ze "Sprawiedliwością".
Porównać do innego komiksu? Może porównaj od razu do Marvels? Nie wiem co chcesz uzyskać przez porównanie dwóch różnych komiksów. :D

Żeby porównanie miało jakiś sens to najlepiej:
a) z wydaniem oryginalnym (najlepiej z 2019 bo na tej edycji bazuje obecne polskie)
b) z pierwszym wydaniem Egmontu z 2005
ewentualnie
c) z zagranicznym wydaniem z kolekcji (i to była by najlepsza dla ciebie opcja).

« Ostatnia zmiana: Nd, 21 Marzec 2021, 14:44:39 wysłana przez michał81 »

Offline xanar

« Odpowiedź #2003 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 16:23:13 »
Już k.... się maruda znalazła. Najlepiej nic nie pisać.
No k%@&! najlepiej głupot nie pisać, nie lepiej zdjęcie wstawić niż pisać co się widzi, nie chce ci się, czy nie masz telefonu z aparatem.

Offline Brzon

« Odpowiedź #2004 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 16:47:55 »
No k%@&! najlepiej głupot nie pisać, nie lepiej zdjęcie wstawić niż pisać co się widzi, nie chce ci się, czy nie masz telefonu z aparatem.
Ja głupot nie piszę, tylko konktetną informacje podałem. Jak nie masz nic ciekawego do napisania, to się nie odzywaj. Maruda p....na.

Offline xanar

« Odpowiedź #2005 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 16:59:07 »
Widzę, że coś nerwy ponoszą  ;D Jak ci się nie chce zdjęcia zrobić to napisz po prostu, "jestem leniwy i mi się nie chce zdjęcia wstawić" czy coś w tym stylu.  :)
Ciekawe czy na żywo też taki odważny jesteś i tak ładnie do mnie byś się odzywał, jakoś śmiem wątpić  :)

Online kenji

« Odpowiedź #2006 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 17:11:00 »
Ja głupot nie piszę, tylko konktetną informacje podałem. Jak nie masz nic ciekawego do napisania, to się nie odzywaj. Maruda p....na.

Kolego. Wrzuć na luz, bo trochę za dużo agresji bije od Ciebie

Offline Brzon

« Odpowiedź #2007 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 17:58:04 »
Widzę, że coś nerwy ponoszą  ;D Jak ci się nie chce zdjęcia zrobić to napisz po prostu, "jestem leniwy i mi się nie chce zdjęcia wstawić" czy coś w tym stylu.  :)
Ciekawe czy na żywo też taki odważny jesteś i tak ładnie do mnie byś się odzywał, jakoś śmiem wątpić  :)
Patrzcie jaki chojrak :) A w temacie jak nic nie napisał, tak nic nie napisał.

Offline Piterrini

« Odpowiedź #2008 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 18:11:12 »
(...)
1. Mam wątpliwości co do jakości materiałów, które są tak jakby "przyprószone" i przez to mniej wyraźne. Niech ktoś zrobi porównananie z oryginałem, bo trudno mi ocenić czy tak po prostu jest, czy to jakś wada.
2. W spisie treści jako ostatnią stronę zaznaczono "Posłowie" (pewnie K. Śmiałkowskiego), a tu mamy... czarną kartkę.
3. To już kolejny komiks Egmontu który ledwo zaczałem czytać a już szycie odkleja się od grzbietu. Komiks się oczywiście trzyma, ale jest to ewidentna fuszerka i słabo wygląda.

Było info z E kiedy przekładali premierę, że jest jakiś problem, chodziło chyba o druk właśnie (albo to już zostało dopowiedziane). W każdym razie - jeśli egzemplarz "recenzencki" to E mógł rozesłać to co dostał wcześniej, a do sprzedaży trafi już z poprawnej partii. Nie wiem, widzę że w księgarniach wciąż "przedsprzedaż" stąd powyższe przypuszczenie...
Edit: taką mam nadzieję, jak w spisie treści jest posłowie, a posłowia nie ma (nawet pomijając, że w Deluxach chyba wszystkich posłowie jest), to coś jest nie tak konkretnie!
« Ostatnia zmiana: Nd, 21 Marzec 2021, 18:14:56 wysłana przez Piterrini »

Offline michał81

« Odpowiedź #2009 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 18:19:29 »
Nie wiem, widzę że w księgarniach wciąż "przedsprzedaż" stąd powyższe przypuszczenie...
Na gildii jest już dostępność 24h, więc po weekendzie będą pewnie wysyłki tego komiksu.

@Brzon z doświadczenia wiem, że wstawienie zdjęć załatwia sprawę niż czcze pisanie, np. tak szybko rozwiązane zostały wątpliwości w stosunku do jednego z zeszytów w drugim tomie X-men od Muchy.