Autor Wątek: Egmont 2021  (Przeczytany 741133 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xanar

Odp: Egmont 2021
« Odpowiedź #1845 dnia: Pt, 05 Marzec 2021, 13:42:09 »
Ale, że co, za dużo wydają, mniej powinni ? czy jak ?
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Murazor

« Odpowiedź #1846 dnia: Pt, 05 Marzec 2021, 13:42:45 »
Powinni wydawać tylko tyle ile @death_bird może kupić! I ani strony więcej! ::)

Offline panAeL

« Ostatnia zmiana: Pt, 05 Marzec 2021, 13:45:30 wysłana przez panAeL »

Offline Jaxx

« Odpowiedź #1848 dnia: Pt, 05 Marzec 2021, 13:45:40 »
Te "Historie Prawdopodobne" to część jakiegoś Gaimanowskiego uniwersum, czy coś zupełnie nie związanego z jego innymi dziełami?

Offline robbirob

« Odpowiedź #1849 dnia: Pt, 05 Marzec 2021, 13:46:58 »
Mnie w sumie nie chce się liczyć.
Jeżeli Egmont myśli, że ludziska en masse co miesiąc będą ładowali tyle kasy w rozrywkę to ktoś tam oderwał się od rzeczywistości.
Zobaczyłem zapowiedzi rano, zapisałem sześć tomów. Poczytałem opisy i dwa skreśliłem. Przyjrzałem się cenom i zostanę pewnie przy dwóch tytułach.
Jeżeli im się wydaje, że planuję wyrzucać na ich komiksy 5-6 stów miesięcznie to mają rację.
Wydaje im się. :)
Ale przecież nie cała oferta kierowana jest do Ciebie. No chyba ze jestes fanem Egmontu, to kupujesz wszystko.

Offline Szekak

« Odpowiedź #1850 dnia: Pt, 05 Marzec 2021, 13:48:16 »
Szkoda tego niebieskiego Abe, powinien byc granatowy albo cos...
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline stachel

« Odpowiedź #1851 dnia: Pt, 05 Marzec 2021, 13:52:19 »
Jeszcze z argumentem, że wydawnictwo wydaje za dużo to się nie spotkałem. To źle, że mamy dużą różnorodność i jest z czego wybierać?

Offline death_bird

« Odpowiedź #1852 dnia: Pt, 05 Marzec 2021, 13:53:58 »
@robbirob - ależ ja nie piszę o całej ofercie tylko o tym wycinku, którym byłbym zainteresowany.
Do tej pory jakoś nie przejmowałem się tym a jedynie - chcąc zmieścić się w założonym na dany okres budżecie - dokonywałem skreśleń, ale jak patrzę dzisiaj po cenach pojedynczych tomów to zaczynam dochodzić do wniosku, że ich zawartość chyba jednak nie jest warta żądanych kwot. 

@stachel - rynek można przegrzać tak samo jak można zalać silnik.
« Ostatnia zmiana: Pt, 05 Marzec 2021, 13:56:12 wysłana przez death_bird »
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline michał81

« Odpowiedź #1853 dnia: Pt, 05 Marzec 2021, 13:58:13 »
https://www.darkhorse.com/Books/30-875/Neil-Gaimans-Likely-Stories-HC
Z opisu jest tego więcej niż tylko ta jedna historia.

Tylko kolejny koniec świata, nic więcej

Problem Zuzanny i inne opowiadania

Studium w szmaragdzie

Te "Historie Prawdopodobne" to część jakiegoś Gaimanowskiego uniwersum, czy coś zupełnie nie związanego z jego innymi dziełami?
To jest kolejny zbiór z opowiadaniami Gaiman, to nie jest żadne uniwersum.

« Ostatnia zmiana: Pt, 05 Marzec 2021, 13:59:53 wysłana przez michał81 »

Offline eyesore

« Odpowiedź #1854 dnia: Pt, 05 Marzec 2021, 14:00:27 »
Jeszcze z argumentem, że wydawnictwo wydaje za dużo to się nie spotkałem. To źle, że mamy dużą różnorodność i jest z czego wybierać?

Ja raczej marudzę że tyle kasy trzeba wydać , i tyle ;)
Ciesze się z tego ze jest w czym wybierać ale ja jestem "starej" daty i pamiętam czasy kiedy kupowało się wszystko co wychodziło (bo było tego tak mało).
Najbardziej się cieszę z Abe choc faktycznie kolor okładki jest dość przerażajacy  8)

Offline Jaxx

« Odpowiedź #1855 dnia: Pt, 05 Marzec 2021, 14:03:12 »
To jest kolejny zbiór z opowiadaniami Gaiman, to nie jest żadne uniwersum.

Super, czyli ląduje w koszyku. Dzięki. A wcześniejszy taki zbiór to "Stwory nocy i inne historie"?

Offline michał81

« Odpowiedź #1856 dnia: Pt, 05 Marzec 2021, 14:04:47 »
A wcześniejszy taki zbiór to "Stwory nocy i inne historie"?
Tak.

Offline robbirob

« Odpowiedź #1857 dnia: Pt, 05 Marzec 2021, 14:07:21 »
@robbirob - ależ ja nie piszę o całej ofercie tylko o tym wycinku, którym byłbym zainteresowany.
Do tej pory jakoś nie przejmowałem się tym a jedynie - chcąc zmieścić się w założonym na dany okres budżecie - dokonywałem skreśleń, ale jak patrzę dzisiaj po cenach pojedynczych tomów to zaczynam dochodzić do wniosku, że ich zawartość chyba jednak nie jest warta żądanych kwot. 
Ja rozumiem, ale zmiana cen na wyższe trwa już od jakiegoś czasu, zapowiadana tez była wcześniej np. w przypadku serii istniejących lata na rynku, jak Smerfy, czy Asteriksy. Ilość komiksów na miesiac raczej jest podobna.

A swoją drogą Egmont tez idzie coraz mocniej w stronę klienta młodziezowego i dzieciecego - coraz większa oferta w tych segmentach.
Więc to odpoczynek portfelowy dla tych, co nie zbierają takich serii.

Offline death_bird

« Odpowiedź #1858 dnia: Pt, 05 Marzec 2021, 14:12:14 »
Ja to rozumiem.
Po prostu dzisiejsza zapowiedź otworzyła mi jakąś zapadkę/włączyła jakiś guzik i zwyczajnie zadaję sobie w tym momencie pytanie pt. "Czy to jest warte tych pieniędzy?"

P.S. To zupełnie jak miałem z zeszytówkami których kupowałem trochę przez pewien czas aż w pewnym momencie popatrzyłem na cenę okładkową 4$ i zadałem sobie pytanie czy Jankes dałby za zeszyt 14-16 baksów czy też raczej uznałby, że wydawca upadł na mózg żądając tyle od niego.
I od tej pory ograniczyłem je do minimum.
Przy czym nie dlatego, że mnie nie stać tylko dlatego, że dotarło do mnie, że to nie jest tyle warte.
« Ostatnia zmiana: Pt, 05 Marzec 2021, 14:19:55 wysłana przez death_bird »
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Jaxx

« Odpowiedź #1859 dnia: Pt, 05 Marzec 2021, 14:17:50 »
Ja to rozumiem.
Po prostu dzisiejsza zapowiedź otworzyła mi jakąś zapadkę/włączyła jakiś guzik i zwyczajnie zadaję sobie w tym momencie pytanie pt. "Czy to jest warte tych pieniędzy?"

Po prostu nastąpiło u Ciebie podręcznikowe "przewartościowanie" potrzeb. U mnie też się to dzieje - przykładowo od Marvel Fresh odpuszczam bieżącego Marvela za wyjątkiem jakichś pojedynczych, bardziej uznanych tomów. Kupowanie wszystkiego jak leci to chybiony pomysł - ani nie ma na to miejsca, ani czasu, żeby na spokojnie przeczytać, o funduszach nie wspominając. Redukcja zakupowa postępuje :)