Autor Wątek: Egmont 2021  (Przeczytany 741032 razy)

Offline eridraven

Odp: Egmont 2021
« Odpowiedź #1350 dnia: Śr, 03 Luty 2021, 12:00:26 »
Doszedł ten Thanos na kwiecień https://egmont.pl/Thanos.-Tom-2,50013185,p.html Znowu 4 tomy i w tym jeden grubas :) Czyli wychodzi na to że w maju zakończenie Marvel NOW 2.0.

Czyli na Pyrkonie 2021 wielkie ogłoszenie nowe startu, zapowiedź wielkiej ofensywy, nowa nazwa itp. itd.
« Ostatnia zmiana: Śr, 03 Luty 2021, 12:18:38 wysłana przez eridraven »
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

JanT

• Gość
« Odpowiedź #1351 dnia: Śr, 03 Luty 2021, 12:14:22 »
Chyba zły cytat :)

Z zapowiedzi już będzie dużo wiadomo wcześniej.

Offline eridraven

« Odpowiedź #1352 dnia: Śr, 03 Luty 2021, 12:19:45 »
Chyba zły cytat :)

Z zapowiedzi już będzie dużo wiadomo wcześniej.

Tak, zły - poprawione.

Jak zwykle Egmont sam siebie zaspoileruje. Przynajmniej na czerwiec i tytuły rozpoczynające.
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline Autumnlove

« Odpowiedź #1353 dnia: Śr, 03 Luty 2021, 13:24:31 »
Będzie więcej.

You Have My Word

Your Voice

I wyszło coś jeszcze co nosi tytuł Cyberpunk 2077: Where's Johnny?, ale to z tego co wiem, wydał to CD Projekt Red, ale sam nigdy tego nie widziałem.
Okej to fajnie. Mam jeszcze jedno pytanie, czy te komiksy z Cyberpunka są jakoś mocniej powiązane z samą grą, czy występują postacie z gier itp? Bo nie grałem jeszcze w samą grę i zastanawiam się czy jest sens czytania komiksu przez zagraniem.

Offline michał81

« Odpowiedź #1354 dnia: Śr, 03 Luty 2021, 13:36:54 »
You Have My Word dopiero ma ruszyć w kwietniu więc ciężko napisać coś więcej.

Okej to fajnie. Mam jeszcze jedno pytanie, czy te komiksy z Cyberpunka są jakoś mocniej powiązane z samą grą, czy występują postacie z gier itp?
Na pewno w niektórych pojawia się Johnny Silverhand.

Bo nie grałem jeszcze w samą grę i zastanawiam się czy jest sens czytania komiksu przez zagraniem.
Myślę, że możesz śmiało czytać przed zagraniem. Te komiksy raczej nie będą miały wpływu na grę. Bardziej rozwijają świat Cyberpunka, nie tylko tego z gry komputerowej, ale całościowo, czyli też i gry fabularnej Cyberpunk 2020, na bazie której powstała gra Redów.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1355 dnia: Śr, 03 Luty 2021, 14:35:48 »
No i dobrze, że będą 4 Marvel Now. Thanos 1 jeszcze przede mną, ale gorzej niż w Rising być nie może. Im szybciej zaczną kolejny restart, tym szybciej dostaniemy Savage Avengers z Conanem.

Offline Kvothe

« Odpowiedź #1356 dnia: Śr, 03 Luty 2021, 14:54:54 »
A czy w tym Thanosie nie brakuje Thanos: Legacy #1?

Offline Kadet

« Odpowiedź #1357 dnia: Nd, 07 Luty 2021, 22:03:24 »
Ciekawią mnie serie Smerfy i świat emocji oraz ta o naukowcach. Wiem, że w Polsce jeszcze nie wyszły, ale może ktoś zna oryginał i może się wypowiedzieć?

O tych Smerfach było trochę mówione w zapowiedziach - to ma być dla małych czytelników, jeszcze młodszy target niż regularna seria. Każdy album ma uczyć radzenia sobie z jakąś emocją, a na końcu ma być jeszcze notka dla rodziców od psychologa dziecięcego czy coś w ten deseń.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline chch

« Odpowiedź #1358 dnia: Pn, 08 Luty 2021, 09:06:20 »
O tych Smerfach było trochę mówione w zapowiedziach - to ma być dla małych czytelników, jeszcze młodszy target niż regularna seria. Każdy album ma uczyć radzenia sobie z jakąś emocją, a na końcu ma być jeszcze notka dla rodziców od psychologa dziecięcego czy coś w ten deseń.
Nie zauważyłem, jaki jest target (ile lat)

JanT

• Gość
« Odpowiedź #1359 dnia: Pn, 08 Luty 2021, 11:34:44 »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1360 dnia: Pn, 08 Luty 2021, 12:02:28 »
Sampler z Catwoman i Raven https://wydawnictwoegmont.pl/wp-content/uploads/2021/02/Catwomen_Raven_PROMO_.pdf

Nope.
Dzięki za próbkę, która utwierdza mnie w przekonaniu o odrzuceniu tych pozycji z listy do kupienia.

Offline Toranga

« Odpowiedź #1361 dnia: Pn, 08 Luty 2021, 12:28:20 »
Sampler z Catwoman i Raven https://wydawnictwoegmont.pl/wp-content/uploads/2021/02/Catwomen_Raven_PROMO_.pdf

Graficznie zdecydowanie bardziej zachęcające niż standardy SH.
Podobnie jak tematyka, przynajmniej z tego co widać na udostępnionych planszach.
Choć dla fanów SH może to być minusem. 🤷

Offline Pan M

« Odpowiedź #1362 dnia: Pn, 08 Luty 2021, 13:00:57 »
Graficznie zdecydowanie bardziej zachęcające niż standardy SH.
Podobnie jak tematyka, przynajmniej z tego co widać na udostępnionych planszach.
Choć dla fanów SH może to być minusem. 🤷

Tyle, że takie komiksy to akurat jadą na tematyce wypracowanej przez innych  scenarzystów.

Cytując "Ważne i aktualne problemy społeczne".

To już było i to dużo wcześniej w Wonder Woman Geroge Pereza
Spoiler: PokażUkryj
w postaci uzależnionej od narkotyków Myndi Mayer czy jej brata geja
na lata zanim takie tematy były modne, czy Batman Year One Millera gdzie
Spoiler: PokażUkryj
komisarz Gordon zdradza żonę
.

No i to wszystko w latach 80. Co prawda bez mediów społecznościowych i inne współczesnego przybytku w tle. Może brzmie jak boomer, ale ja tam żadnego podbijania standardów nie widzę.

Do tego to Raven i Catwoman  pachnie typowym yong adult w stylu Ms. Marvel z Marvel Now. No czuć było, że to było dojrzałe jak na serie dla nastolatków a dla starszych już tak średnio.

Online xanar

« Odpowiedź #1363 dnia: Pn, 08 Luty 2021, 13:01:15 »
Słyszałem opinie, że te serie z young adults to jedna z niewielu rzeczy, które DC robi dobrze.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Pan M

« Odpowiedź #1364 dnia: Pn, 08 Luty 2021, 13:09:57 »
Nie wiem. Mówią nie oceniaj książki po okładce, ale np takie coś po samej okładce wygląda już okrutnie słabo i zapowiada też ideologiczne prostowanie mózgu w jedyną słuszną stronę.