Podeprzyj to czymś konkretnym. Na tym forum są raczej starsi czytelnicy to może zobacz jeszcze raz na głosowanie na wydawnictwo.
40 kilka osób zagłosowało, na niecały tysiąc zarejestrowanych. Spora część nie oddając nawet kompletu głosów. Jak dla mnie to takie głosowanie jest mało miarodajne.
Chyba też zapomniałeś że Egmont wydaje dużo SH dla starszych czytelników.
Klasyka Marvela, sprawa dyskusyjna, bardziej dla młodych. W DC Deluxe jest tego więcej, ale to nadal są trykoty, których nie wszyscy trawią. To co wyszło w DC Black Label to jest poziom miękko okładkowych DC. I zostaje vertigoskie DC Black Label od którego się cała dyskusja zaczęła i moje twierdzenie, że Egmont rozpoczął za późno z nim ofensywę.
Poza tym Michał, nie wiem dlaczego cały czas uparcie twierdzisz, że wzięcie się Egmontu za Vertigo zbiegło się z startem NSC. Przecież miałeś już wytłumaczone, że Egmont wziął się za Vertigo w 2016 roku, to nie jest kwestia interpretacji, to są fakty, jak można udawać, że jest inaczej nie rozumiem, tak ciężko przyznać się do błędu? 
Napisałem dlaczego serii trwających nie traktuje jako "brania" się za Vertigo. 2016 roku była tylko jedna nowa seria, bo druga to było wznowienie, ale ją już liczę, żeby nie było. Może to jest moja nadinterpretacja odnośnie NSC, ale to jest moje zdanie, a nie błąd jak mi zarzucanie.
No poszedł, poszedł, nie zamierzam temu zaprzeczać. Tyle, że potężnie zwiększył ilość wydawanych tytułów. przypomnę 1000 komiksów wydanych w latach 1999-2016 i drugi 1000 w latach 2016-2020 :
I ja temu nie zaprzeczam. Lista komiksów została uzupełniona, jest od tego założony temat. Można w łatwy sposób sprawdzić, na jakich czytelników stawia Egmont. (tak są to czytelnicy superbohaterów, ale zdecydowanie mówię tu o młodszym odbiorcy)