Autor Wątek: Egmont 2021  (Przeczytany 741035 razy)

ramirez82

• Gość
Odp: Egmont 2021
« Odpowiedź #1140 dnia: Nd, 31 Styczeń 2021, 14:46:48 »
Nie, ta rozmowa od początku nie miała sensu  :'(

Skoro Egmont za późno wszedł w Vertigo, ludzie w tym czasie już zainteresowali się komiksami innych wydawnictw, to kto oprócz mnie kupuje ten szrot od Egmontu?

Michał, masz jakieś dziwne spojrzenie na rynek, nie wiem, czy patrzysz tylko przez pryzmat swojej osoby, ale żeby twierdzić, to co twierdzisz, musielibyśmy właśnie obserwować upadek Egmontu.

Po co wydawać cokolwiek z rynku amerykańskiego, przecież ludzie czytają po angielsku - słyszę to od kilkunastu lat, a u nas coraz więcej komiksów amerykańskich, po co oni to wydają, przecież każdy już to czytał???

A już uogólnianie czytelników do czytelnika, który przestał czytać Egmont, bo czyta innych wydawców, i opieranie się na tej teorii? To trzeba mieć klapki na oczach. Nie twierdzę, że nie ma takich czytelników, na pewno są, ale są różni czytelnicy, tak różni, jak zróżnicowana jest oferta naszych wydawnictw.
« Ostatnia zmiana: Nd, 31 Styczeń 2021, 14:52:14 wysłana przez ramirez82 »

Offline michał81

« Odpowiedź #1141 dnia: Nd, 31 Styczeń 2021, 14:50:53 »
JanT czepiłeś się tylko tego Vertigo, pomijając całkowicie fragmenty dotyczące komiksów europejskich dla starszego odbiorcy o których wspomniałem. Tutaj tez bedziesz wypierał mi jakieś urojenia i bzdury?

@ramirez nie tylko przez pryzmat swojej osoby. Jakbyście wiedzieli, co powtarzałem już nie raz, większość tego jak wygląda rynek odzwierciedlają inne miejsca w internecie niz to forum. Po za tym mam kilka znajomych, którzy kupowali kiedyś Egmont w sporych ilościach, a teraz  nawet ich nie przekonuje Vertigo i wolą komiksy innych wydawców.
« Ostatnia zmiana: Nd, 31 Styczeń 2021, 14:55:50 wysłana przez michał81 »

JanT

• Gość
« Odpowiedź #1142 dnia: Nd, 31 Styczeń 2021, 14:53:13 »
Moja rozmowa od początku dotyczyła tylko Vertigo a ty wyskakujesz do mnie nie wiadomo z czym. I tak to są bzdury i urojenia :)
« Ostatnia zmiana: Nd, 31 Styczeń 2021, 15:11:31 wysłana przez JanT »

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #1143 dnia: Nd, 31 Styczeń 2021, 14:53:26 »
JanT czepiłeś się tylko tego Vertigo, pomijając całkowicie fragmenty dotyczące komiksów europejskich dla starszego odbiorcy o których wspomniałem. Tutaj tez bedziesz wypierał mi jakieś urojenia i bzdury?

No tak, nie udało mi się z Vertigo, to próbujmy inaczej  ;D

JanT

• Gość
« Odpowiedź #1144 dnia: Nd, 31 Styczeń 2021, 14:55:49 »
No on tak ma :)

@michał81
Te koty potem oddaj do cyrku.

Online xanar

« Odpowiedź #1145 dnia: Nd, 31 Styczeń 2021, 14:57:48 »
A jak ktoś dostał 5 z kartkówki a liczył na 5+ to jest dobrze czy nie bardzo? Jak już wyskakujesz z debilizmami :)
No to wtedy jest bardzo dobrze  :) jak już mamy być tacy konkretni  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline michał81

« Odpowiedź #1146 dnia: Nd, 31 Styczeń 2021, 14:58:07 »
A po te "dojrzalsze" od Egmont już nie będzie sięgał?  Przecież Egmont ich ma ciągle dużo.
Jeśli tu gdzieś jest w tym poście o Vertigo to mi pokaż bo tego nie widzę. Bo do niego odniosłem się w pierwszej kolejności.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #1147 dnia: Nd, 31 Styczeń 2021, 15:03:57 »
Przeglądnij może całą naszą rozmowę. Wyskoczyłeś do mnie z rzeczami o których w ogóle nie rozmawiałem bo jak z jednym nie miałeś racji to próbujesz z czymś innym. I tak jest u ciebie co chwilę i to nie tylko w dyskusji ze mną.

"Proszę nie męcz mnie już"
« Ostatnia zmiana: Nd, 31 Styczeń 2021, 15:06:04 wysłana przez JanT »

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #1148 dnia: Nd, 31 Styczeń 2021, 15:11:26 »
@ramirez nie tylko przez pryzmat swojej osoby. Jakbyście wiedzieli, co powtarzałem już nie raz, większość tego jak wygląda rynek odzwierciedlają inne miejsca w internecie niz to forum. Po za tym mam kilka znajomych, którzy kupowali kiedyś Egmont w sporych ilościach, a teraz  nawet ich nie przekonuje Vertigo i wolą komiksy innych wydawców.

Ok, wierzę. Tylko jeszcze wytłumacz mi, skoro te kilka osób zrezygnowało z Egmontu, to ma to odbicie na cały rynek? To jak to możliwe, że oni tyle wydają? Potrafisz to wytłumaczyć? Nawet nie mi, chociaż sobie?

JanT

• Gość
« Odpowiedź #1149 dnia: Nd, 31 Styczeń 2021, 15:13:20 »
To proste jest. Odeszło kilka a przyszło kilkanaście  ;D

« Odpowiedź #1150 dnia: Nd, 31 Styczeń 2021, 15:13:54 »
   Jakoś nie bardzo chce mi się w to wierzyć, że ludziom się znudziły komiksy superhero i poszli do Kultury Gniewu i Timofa, choćby wszyscy krewni i znajomi Holcmana to potwierdzali. Co niby KG ma do zaoferowania czytelnikowi Egmontu? Janka Kozę? Binio Billa? Gdzie Rzym a gdzie Krym? Tak samo jak w jakiś wielki odpływ czytelników od wielkiego E, prędzej to te małe wydawnictwa pożrą same siebie.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #1151 dnia: Nd, 31 Styczeń 2021, 15:23:00 »
Kurde Michał, wychodzi że jesteś drugim największym antyEgmontowcem na forum i też zaczynasz snuć podobne teorie nie mające potwierdzenia w rzeczywistości  :'( Czy forum to udźwignie?

Ja rozumiem krytykowanie za tłumaczenie Hugo, za pierwsze wydanie integrala Życia i czasów McKwacza, za spieprzone materiały w komiksach z lat 90-ych, nawet za urwanie serii z Odrodzenia (choć tu rozumiem, że sprzedaż nie pozwalała), czy ograniczenie oferty frankofonów dla starszych czytelników (choć sam nie mam o to żalu, bo Ongrys, Kurc, czy Elemental robią świetną robotę), ale z tym Vertigo, z czytelnikami, którzy odwrócili się od Egmontu, to mocno odjechałeś.
« Ostatnia zmiana: Nd, 31 Styczeń 2021, 15:28:41 wysłana przez ramirez82 »

JanT

• Gość
« Odpowiedź #1152 dnia: Nd, 31 Styczeń 2021, 15:24:55 »
Kurde Michał, wychodzi że jesteś drugim największym antyEgmontowcem na forum i też zaczynasz snuć podobne teorie nie mające potwierdzenia w rzeczywistości  :'( Czy forum to udźwignie?
Tak zwane urojenia  ;)

Egmont samym Marvel NOW zjada takiego Timofa czy KG. Oczywiście chodzi o ilość czytelników.
« Ostatnia zmiana: Nd, 31 Styczeń 2021, 15:30:03 wysłana przez JanT »

Offline michał81

« Odpowiedź #1153 dnia: Nd, 31 Styczeń 2021, 15:30:53 »
@ramirez być może masz rację, że zaczynam przechodzić na ciemną stronę mocy. I mam powody, aby przestać zachwycać się Egmontem jak kiedyś.

Zebys ty chociaż JanieT umiał dyskutować kulturalnie, to może ta rozmowa toczyła by się inaczej.

I tak macie racje nie mam dowodów poza kilkoma rozmowami z osobami z branży komiksowej, które są rozmowami prywatnymi i nie mam zamiaru ich przytaczać.

Offline michał81

« Odpowiedź #1154 dnia: Nd, 31 Styczeń 2021, 15:31:57 »

Egmont samym Marvel NOW zjada takiego Timofa czy KG. Oczywiście chodzi o ilość czytelników.
Super, ale my tu Marvel Now nie gadaliśmy.