Autor Wątek: Wydawnictwo Ongrys - seria do wydania w Polsce  (Przeczytany 28477 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kapral

• Gość
Odp: Wydawnictwo Ongrys - seria do wydania w Polsce
« Odpowiedź #120 dnia: Pt, 17 Styczeń 2020, 20:32:12 »
Ramirez, umiesz czytać? To przeczytaj sobie z łaski swojej hasło w moim podpisie i zastanów się nad sobą.
« Ostatnia zmiana: Pt, 17 Styczeń 2020, 20:41:59 wysłana przez Kapral »

Offline tomsawyer

• Polubień: 331
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
« Odpowiedź #121 dnia: Pt, 17 Styczeń 2020, 20:44:37 »
No więc ja bardzo bym chciał te pomysły poznać. I dopiero z tych pomysłów (realnych, jak mniemam) warto byłoby zrobić plebiscyt.
Nie sądzę aby było nam dane wnikać na forum w plan biznesowy wydawnictwa. Nie sądzę, żebyś na serio oczekiwał tak nierozsądnego podejścia ze strony wydawcy. Jeśli jest inaczej to moja misja jest zakończona .
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #122 dnia: Pt, 17 Styczeń 2020, 20:50:52 »
Ależ z tego całego plebiscytu jasno wynika, że to wydawnictwo nie ma absolutnie żadnego planu :)
Ergo - nie ma w co wnikać, choćby się nawet chciało.

Offline starcek

« Odpowiedź #123 dnia: So, 18 Styczeń 2020, 11:09:06 »
Jak to nie ma, jak ma? Co wydamy, to wydamy.  ;D
« Ostatnia zmiana: So, 18 Styczeń 2020, 11:10:41 wysłana przez starcek »
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Death

« Odpowiedź #124 dnia: Nd, 08 Grudzień 2024, 10:51:22 »
Drodzy czytelnicy!

Bardzo dziękujemy za Wasze propozycje i Wasze głosy.

Czołówka listy prezentuje się następująco:

Wielki Martwy (siódmy i ósmy album)
Rozbitkowie Czasu (Jean-Claude Forest, Paul Gillon)
Bruno Brazil
Kroniki Zatrzymanej Ziemi / Le Monde d'Arkadi (Caza)
Marine (Corteggiani, Tranchand)
Aria
Jonathan (Cosey)
L'Âge d'ombre (Caza)
Rachel rising (T. Moore)
Pewnego razu we Francji (Fabien Nury)
Sergio Toppi – Kolekcja
Bob Morane
Ian Kaledine
Flash Gordon (Al Williamson)
Tetfol
Hombre (Antonio Segura, José Ortiz)
La Saga SF Gimeneza czyli "L'Etoile Noire", "Gangrène", "Mutante" i "Titania" w integralu
Adèle Blanc-Sec / Adela (Jacques Tardi)
Buddy Longway
Cygan (wznowienie)

Bruno Brazilem (w końcu to Vance!) byliśmy zainteresowani od jakiegoś czasu i wszystko wskazuje, że ukaże się niezależnie od tej ankiety. Dowiadywaliśmy się także o Marine - w tej chwili żaden wydawca nie dysponuje licencją i materiałami. Szukaliśmy bezpośrednio autorów, ale z tego co piszą oni także nie posiadają materiałów cyfrowych, więc nie będzie to takie łatwe. Ale nie składamy kopii.

Pozostałymi seriami z ww czołówki Ongrys na razie się nie interesował, więc jeśli cokolwiek stąd opublikujemy, to będzie to efekt ankiety.

Wiadomo, że w przypadku Iana Kaledine i Tetfola też może być problem z dostępnością licencji i materiałów - dowiemy się.

Przyznam, że Waszą propozycję "Sergio Toppi – Kolekcja" razem z innymi propozycjami wpisałem na listę ankiety bez zbytniego wgłębiania się cóż to takiego dokładnie. Skoro znalazła się w czołówce - bardzo proszę osoby znające temat o dokładniejsze informacje - co to za kolekcja i kto jest jej pierwotnym wydawcą, żebyśmy wiedzieli czego szukać.

Chciałem zadać podobne pytanie o Cazę i Kroniki zatrzymanej Ziemi, ale Tuco już wszystko wyjaśnił, za co bardzo dziękuję.

Mamy wyniki ankiety i będziemy się dowiadywać o dostępność licencji i materiałów z czołówki. Myślę - że jakieś pozycje w wyniku ankiety się ukażą. Ile, jakie i kiedy - czas pokaże.
Pamiętacie tę ankietę? Po pięciu latach możemy powiedzieć, że połowa tych komiksów, na które oddaliśmy najwięcej głosów, otrzymała odpowiednią uwagę różnych wydawnictw i została wydana lub jest w trakcie wydawania. Fajnie. :)
Niektóre nie mają na Zachodzie nowych wydań, więc nikt z naszych nie będzie tego sam skanować, ale taki "Gus" Christope Blaina czy "Adèle Blanc-Sec" Jacquesa Tardiego mogłyby się, na miecz Chrobrego, ukazać. "Rachel Rising" też bym przytulił. Może zrobimy za jakiś czas nowe głosowanie i zobaczymy za pięć lat czy ktoś podejrzał typy forumowych niecnych stworów i zrobił honorowy biznes.
« Ostatnia zmiana: Nd, 08 Grudzień 2024, 11:02:07 wysłana przez Death »

Offline Dracos

« Odpowiedź #125 dnia: Nd, 08 Grudzień 2024, 11:08:19 »
Pamiętamy ankietę, chociaż wyników już nie pamiętałem to jednak patrząc z perspektywy czasu wydawcy się postarali naprawdę sporo rzeczy jednak pojawiło się u nas :)