Autor Wątek: De Agostini  (Przeczytany 28648 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ramirez82

• Gość
Odp: De Agostini
« Odpowiedź #15 dnia: So, 29 Luty 2020, 18:23:25 »
Ale skoro jest strona kolekcji, to chyba nie jest test?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #16 dnia: So, 29 Luty 2020, 18:33:16 »
Strona Ciężarówek PRLu też jest, a Kolekcji w kioskach nie ma. Test to test. W innym wypadku miałbym tego Iron Mana we wszystkich kioskach jak tego R2D2. (ktoś rozpoznaje ten chodnik? :) )

https://www.deagostini.com/pl/kolekcja/kultowe-ciezarowki/?fbclid=IwAR0OaBzyooGJDW1oJrqIvuOKoBq6D63AvDTaXueN7V336s8DC8e1rczLBf0
« Ostatnia zmiana: So, 29 Luty 2020, 18:36:09 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Gazza

« Odpowiedź #17 dnia: So, 29 Luty 2020, 21:42:38 »
Model Sokoła to modelarskie cudo, ten armour też zapowiada się epicko (wyobrażam sobie go kompletnego podświetlonego na podstawie w ciemnościach strzegącego mojej jaskini ...) ale cena regularna i tempo to dżihad dla budżetu. Szkoda DeAgostini, za drogie te wasze wydawnictwa. 😒

Nesumi

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Wt, 03 Marzec 2020, 09:37:04 »
Iron mana widziałem w Szklarskiej Porębie czyli w moim rodzimym Dolnośląskiem.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Wt, 03 Marzec 2020, 14:41:35 »
Jak kolekcja nie ruszy to co z ta zbroją? :D

Offline Arne

« Odpowiedź #20 dnia: Wt, 03 Marzec 2020, 14:52:30 »
Wtedy rozwieszasz tych kilkanascie czesci w gablocie i przedstawiasz jako "unikatowa kolekcje elementow zbroi Iron Mana" ;)

Offline Teli

« Odpowiedź #21 dnia: Wt, 03 Marzec 2020, 15:40:55 »
Trzy lata zbierania, trzy koła w plecy a gdy już kupisz ostatni numer wyciągniesz wszystko z tego pudła i zabierzesz się do skręcania okazuje się że brakuje śrubki z numeru 38 w rezultacie nie możesz dokręcić głowy. A przekładka z 71 która łączy prawą rękawicę z całą resztą po prostu złamała się gdy wzionąłeś ją do ręki. Oczywiście zakładając że kolekcji nie urwą... ale spoko - po co komu cała zbroja popiersie też będzie ładnie wyglądać :)

Offline Arne

« Odpowiedź #22 dnia: Wt, 03 Marzec 2020, 16:50:58 »
Pod warunkiem, ze jej nie urwa po wydaniu 2 nog i 1 reki. :D

John

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Wt, 03 Marzec 2020, 18:24:41 »
Ten Naruto wygląda tragicznie, ale za 8zł mógłbym wziąć.
Niestety u siebie nigdzie nie widziałem w kioskach. Jutro jeszcze się rozejrzę.

Offline Gazza

« Odpowiedź #24 dnia: Cz, 05 Marzec 2020, 08:21:44 »
Jak kolekcja nie ruszy to co z ta zbroją? :D
Obstawiam, że do prenumeratorów (jeśli kolekcja ruszy) gwarantują ciągłość dostaw i komplet. Choć kto ich tam wie... Może wysyłają nietłumaczone (z innych rynków) edycje?

Swoją drogą - w Poznaniu i na prowincji wielkopolskiej nie widziałem nigdzie #1. Miałem w planie sobie wziąć z ciekawości i chęci złożenia chociaż hełmu... Czy ktoś z koleżeństwa ma dostęp?

Bender

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Cz, 05 Marzec 2020, 09:06:18 »
Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że w przypadku Falcona gdzieśtam przewinęła się wzmianka o gwarantowanym dokończeniu kolekcji. Nawet zastanawiałem się nad wejściem, ale powstrzymała mnie perspektywa samodzielnego malowania, to samo w przypadku BanDaia. Malowanie modelu musi być doskonałe, żeby cała ta historia miała sens, a ja w życiu nawet figurki nie pomalowałem, więc wiara we własne możliwości zerowa i za dużo na szali.

Offline adrian23

« Odpowiedź #26 dnia: Wt, 17 Marzec 2020, 14:02:26 »
na portalach aukcyjnych pojawiły się ogłoszenia z możliwości zakupu całej kolekcji r2d2 do złożenia.
Wysyłka z PL. Wie ktoś skąd może to pochodzić?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #27 dnia: Pt, 04 Marzec 2022, 21:43:49 »
Kurła. Czasem mi się wydaje, że to forum beze mnie jest mocno niedoinformowane. Wszyscy rzucili się na Kolekcję Carrefoura i przez tydzień ani słowa nikt nic nie napisał na temat Audiohistorii Marvela, które De Agostini rzuciło do testów w jedynie słusznym województwie, czyli lubelskim. W pomorskim może też, ale kogo Gdańsk obchodzi? :) A @Motyl siedzi w tym Lublinie i tylko dissuje Carrefoura, zamiast podzielić się nowinami. ;)

Jak ktoś widział już zwykłe Audiobajki od Hachette, albo Disneyowskie wersje od De Agostini, to wie o co chodzi. Mamy cienką książeczkę, figurki i głośniczek w 2 numerze. Jak wstawimy figurkę na głośniczek, to lektor czyta naiwną bajeczkę dla dzieci. Nic specjalnego. Ale te figurki, mimo że to tylko plastik-fantastic, to całkiem fajne są. I ta pierwsza ze Spider-manem i te dalsze, co je widać na tekturce promocyjnej. Za 8 zł żal nie wziąć choć 1 numeru. Wykosztuję się też na drugi numer, jeśli uda mi się go trafić w swoich rodzinnych stronach.

Jedyna wada, to to, że inflacja uderza na nas z pełną mocą. Standardowe 39.99 zł zastępuje od 2 numeru 42.99. 8% wzrost ceny. Co przy obecnej sytuacji nie jest aż tak dużym wzrostem. Równie dobrze mogli dać 44.99 zł. Ciekawe czy test się uda. Niestety z Warszawy nie dam rady wykupić wszystkiego tak, by test wyszedł miarodajnie. :)

A podobno testują też Kolekcję Dom Muminków, tylko tego już w Kolporterze nie widziałem. Weźcie się porozglądajcie. Człowiek ciągle w rozjazdach po mniejszych miejscowościach, nie monitoruje kiosków i od razu traci kontakt z bieżącymi wydarzeniami. ;)

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #28 dnia: Pt, 04 Marzec 2022, 22:48:56 »
Na stronie można podejrzeć i odsłuchać 1 książeczkę (34 strony i 6:10 nagrania)

https://www.deagostini.com/pl/produkt/marvel-audiohistorie/G33704000000/

Ma być 80 numerów i do każdego ma być figurka. Wyobrażacie to sobie na półce? Na pewno robi wrażenie. Ciekawe jakie postacie tam wcisną. Wydaje się, że jest to fajny pomysł na pierwszą kolekcję dla dzieciaków.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 18 - Dołącz do gry!
https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/z-jakiego-komiksu-jest-ten-kadr-edycja-18/

Offline James88

« Odpowiedź #29 dnia: Pt, 04 Marzec 2022, 23:17:38 »
A tu link do wspomnianych wcześniej Muminków:
https://www.deagostini.com/pl/produkt/muminki/JD3703000000/