Kurła. Czasem mi się wydaje, że to forum beze mnie jest mocno niedoinformowane. Wszyscy rzucili się na Kolekcję Carrefoura i przez tydzień ani słowa nikt nic nie napisał na temat Audiohistorii Marvela, które De Agostini rzuciło do testów w jedynie słusznym województwie, czyli lubelskim. W pomorskim może też, ale kogo Gdańsk obchodzi?
A @Motyl siedzi w tym Lublinie i tylko dissuje Carrefoura, zamiast podzielić się nowinami.
Jak ktoś widział już zwykłe Audiobajki od Hachette, albo Disneyowskie wersje od De Agostini, to wie o co chodzi. Mamy cienką książeczkę, figurki i głośniczek w 2 numerze. Jak wstawimy figurkę na głośniczek, to lektor czyta naiwną bajeczkę dla dzieci. Nic specjalnego. Ale te figurki, mimo że to tylko plastik-fantastic, to całkiem fajne są. I ta pierwsza ze Spider-manem i te dalsze, co je widać na tekturce promocyjnej. Za 8 zł żal nie wziąć choć 1 numeru. Wykosztuję się też na drugi numer, jeśli uda mi się go trafić w swoich rodzinnych stronach.
Jedyna wada, to to, że inflacja uderza na nas z pełną mocą. Standardowe 39.99 zł zastępuje od 2 numeru 42.99. 8% wzrost ceny. Co przy obecnej sytuacji nie jest aż tak dużym wzrostem. Równie dobrze mogli dać 44.99 zł. Ciekawe czy test się uda. Niestety z Warszawy nie dam rady wykupić wszystkiego tak, by test wyszedł miarodajnie.
A podobno testują też Kolekcję Dom Muminków, tylko tego już w Kolporterze nie widziałem. Weźcie się porozglądajcie. Człowiek ciągle w rozjazdach po mniejszych miejscowościach, nie monitoruje kiosków i od razu traci kontakt z bieżącymi wydarzeniami.