Autor Wątek: Planeta Komiksów  (Przeczytany 74411 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online vision2001

Odp: Planeta Komiksów
« Odpowiedź #270 dnia: Wt, 13 Grudzień 2022, 17:26:39 »
Znam. Jak dla mnie zaczelo sie spoko, ale pozniej to juz sztampa, ale niestety ze spadkiem historii.
Tego scenarzysty polecam za to Spaghetti Bros.
« Ostatnia zmiana: Wt, 13 Grudzień 2022, 19:18:29 wysłana przez vision2001 »

Offline nori

« Odpowiedź #271 dnia: Wt, 13 Grudzień 2022, 18:27:56 »
Jak lubisz głupawe historyjki, podszyte czarnym humorem i sporą dawką erotyki, to Ci się spodoba. Ja Ciccę uwielbiam. :)
8studs blog o klockach LEGO, komiksach i filmach.

Offline HaVoK

« Odpowiedź #272 dnia: Wt, 13 Grudzień 2022, 20:55:43 »
Znakomita seria. A ostatni tom najlepszy/najzabawniejszy.

Offline Szekak

« Odpowiedź #273 dnia: Wt, 13 Grudzień 2022, 21:22:20 »
Jak dla mnie bardzo średnie, ukończyłem pierwszy tom i nie wiem czy ruszę dalej.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Online michał81

« Odpowiedź #274 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 10:24:38 »
Zapowiedź na początek czerwca

Amulet 8
Format:150x230 mm
Liczba stron: 208
Oprawa: miękka

Offline Konrad

« Odpowiedź #275 dnia: Pt, 28 Lipiec 2023, 18:54:12 »
Wygląda na to, że Planeta Komiksów wreszcie wznowiła 1 tom Black Kiss
https://www.gildia.pl/komiksy/290776-black-kiss
https://www.bestcomics.pl/black-kiss-1,3,42,10364

Online Castiglione

« Odpowiedź #276 dnia: Nd, 21 Lipiec 2024, 12:58:30 »
Wyszedł nowy sezon serialu, więc "Chłopaków" znowu wywiało ze sklepów. Miałem właśnie pisać, że mogliby się szarpnąć na jakąś nową edycję, tymczasem przejrzałem ich fb i znalazłem taki komentarz:

Czyżby więc faktycznie czekała nas nowa wersja w HC? Byłbym na tak, bo dopiero zabrałem się za kompletowanie tej serii (nie ukrywam, że również na fali zainteresowania serialem, bo wcześniej szybko odpuściłem) i dobija mnie dostępność pojedynczych tpb. No i chętniej postawiłbym wydanie zbiorcze obok "Hitmana", "Kacznodziei" i innych komiksów Ennisa.

A przy okazji mogliby zmienić papier, bo ten, który stosują przy miękkiej oprawie, wygląda jakby więcej miał w sobie plastiku niż papieru.

Offline Takesh

« Odpowiedź #277 dnia: Nd, 21 Lipiec 2024, 13:35:58 »
Chłopaków w wersji grubszej z chęcią bym wziął. Materiały mają, tylko dobrze wymyślić jak je wydać i mają moje pieniądze  ;D

Online kostuch

« Odpowiedź #278 dnia: Nd, 21 Lipiec 2024, 13:38:19 »
+1
A orientujecie sie jak sezony serialu przekladaja sie na poszczegolne tomy w komiksie?
Sandman np z tego co pamietam 1 zezon=2 tomy, a jak to jest z chlopakami?

Online michał81

« Odpowiedź #279 dnia: Nd, 21 Lipiec 2024, 14:11:23 »
+1
A orientujecie sie jak sezony serialu przekladaja sie na poszczegolne tomy w komiksie?
Sandman np z tego co pamietam 1 zezon=2 tomy, a jak to jest z chlopakami?
Nie przekładają się. Są wspólne wątki, alę to są dwie inne historie. Punkt wyjściowy jest ten sam. Po finale sezonu 4 zakończenie serialu w 5 może być podobne. Jednak największego twistu fabularnego z komiksu nie będzie.

Ciekawe czy Planeta Komiksu dodrukuje także Kruka pod nowy film. Drugie wydanie też całkiem wymiotło kilka miesięcy temu.
« Ostatnia zmiana: Nd, 21 Lipiec 2024, 14:13:44 wysłana przez michał81 »

Online Castiglione

« Odpowiedź #280 dnia: Nd, 21 Lipiec 2024, 17:47:20 »
Są wspólne wątki, alę to są dwie inne historie. Punkt wyjściowy jest ten sam.
No serial jest inny, ale mnie, odkąd wsiąknąłem w pierwszy sezon, również komiks zaczął bardziej podchodzić, a myślałem, że drugiej szansy nie będzie. Kiedyś już przeczytałem dwa pierwsze tomy, choć nie pamiętam nawet, czy drugi skończyłem, a generalnie lubię komiksy Ennisa.

Ciekawe czy Planeta Komiksu dodrukuje także Kruka pod nowy film. Drugie wydanie też całkiem wymiotło kilka miesięcy temu.
A poza dodrukami oni w ogóle jeszcze żyją? Kiedyś przymierzali się chyba do jakichś kolejnych tytułów Ennisa, ale pomysł już chyba upadł?

Offline Itachi

« Odpowiedź #281 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 22:27:12 »

Dodrukuje, wprawdzie już nie pod film, ale będzie. Na początku 2025 roku.
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?