Autor Wątek: Crowdfunding  (Przeczytany 76853 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline turucorp

Odp: Crowdfunding
« Odpowiedź #60 dnia: Wt, 13 Październik 2020, 15:33:24 »
no właśnie - pytanie czy te komiksy ktoś wyda jeżeli kickstarter nie wypali.

Mogę wypowiadać się tylko w kwestii moich projektów (nie znam planów innych autorów i wydawców).
-Wydział 7 powstanie tylko i wyłącznie wtedy, kiedy uda się zebrać kasę, to nie jest regularny zeszyt serii, tylko „aneks”, również jego objętość jest uzależniona od wyniku zbiórki.
-Fastnachtspiel wyjdzie tak czy siak, ale tylko w miękkiej oprawie, bez talii kart tarota i pozostałych gadżetów (część zbiórki jest przeznaczona na wykonanie przyzwoitego tłumaczenia na angielski).

Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline donT

« Odpowiedź #61 dnia: Wt, 13 Październik 2020, 16:47:35 »
(część zbiórki jest przeznaczona na wykonanie przyzwoitego tłumaczenia na angielski).

Masz przeciez tylu wybitnych specjalistow od angielskiego na tym forum. Zapytaj, moze pomoga.
 8)
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline turucorp

« Odpowiedź #62 dnia: Wt, 13 Październik 2020, 17:12:39 »
Masz przeciez tylu wybitnych specjalistow od angielskiego na tym forum. Zapytaj, moze pomoga.
 8)

Tłumacz jest już „ugadany”, z całym szacunkiem dla użytkowników forum, którzy zajmują się tłumaczeniami z angielskiego, ale potrzebny był ktoś, kto zrobi to „w drugą stronę”, i dokonany wybór wydaje się optymalny ;)
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline muaddib

« Odpowiedź #63 dnia: Cz, 15 Październik 2020, 12:16:49 »
Kolejny projekt wystartował - artbook z Anubisem od Joanny Karpowicz i Timofa. https://www.kickstarter.com/projects/timof/anubis-thin-places-artbook
15 minut po starcie i mają już 10 tyś. zł 14 tyś. zł. Poszły prawie wszystkie najdroższe limitki - obraz i ilustracje.
Trzymam kciuki!
« Ostatnia zmiana: Cz, 15 Październik 2020, 12:19:00 wysłana przez muaddib »

Offline kenji

« Odpowiedź #64 dnia: Cz, 15 Październik 2020, 13:30:50 »
42 osoby - 25 000zł

całkiem sporo:)

dzięki za przypomnienie. jeszcze się załapałem na fajną wersje, czyli 1/10

Offline Leyek

« Odpowiedź #65 dnia: Cz, 15 Październik 2020, 17:41:10 »
Miałem dziś obserwować i przegapiłem. Rozważyłbym wersję z cz-b rysunkiem (obraz też w atrakcyjnej cenie, patrząc jak są wyceniane inne prace artystki, ale i tak nie na moje możliwości). Tak zostaje tylko plakat :/

Offline muaddib

« Odpowiedź #66 dnia: Wt, 20 Październik 2020, 12:11:39 »
Ruszyła kolejna zbiórka na kickstarterze. Tym razem Wydział 7 oprócz komiksu oferuje m.in. koszulki ze wzorem Krzysztofa "Prosiaka" Owedyka.
https://www.kickstarter.com/projects/1478701417/wydzia-7-import-eksport

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: Wt, 03 Listopad 2020, 14:19:16 »
Na wspieram.to ruszyła zbiórka na książkę o XIX-wiecznym polskim "komiksie" prasowym.

https://wspieram.to/szarancza

Offline KubciO

« Odpowiedź #68 dnia: Wt, 03 Listopad 2020, 20:22:03 »
Zbiórka na Fastnachtspiel ruszyła. Idzie ładnie

Offline Szekak

« Odpowiedź #69 dnia: Wt, 03 Listopad 2020, 20:48:13 »
Wszystko fajnie, ale alternatywna okladka slabiutka. :(
Piękno jest w oczach patrzącego.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: Wt, 03 Listopad 2020, 21:01:24 »

Dokładnie, już chciałem brać żeby wesprzeć za więcej plus autograf i wrys, no ale zastanawiam się bo ona jest po prostu brzydka.

Offline turucorp

« Odpowiedź #71 dnia: Wt, 03 Listopad 2020, 22:08:11 »

Mamy jakiś problem techniczny, ścięło czernie, w rzeczywistości ta okładka wygląda „trochę inaczej” (mam nadzieję, że ud się za chwilę wrzucić poprawną wersję).

brvk

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: Wt, 03 Listopad 2020, 22:16:26 »
Mnie okładka alternatywna bardzo się podoba.

Czy w add-onach nie ma błędu - Mr.Silence w wersji cyfrowej jest za 5 zł i za 25 zł?

Offline turucorp

« Odpowiedź #73 dnia: Wt, 03 Listopad 2020, 22:20:55 »
Mnie okładka alternatywna bardzo się podoba.

Czy w add-onach nie ma błędu - Mr.Silence w wersji cyfrowej jest za 5 zł i za 25 zł?

Nie mam wglądu (ja tylko dostarczam towar), powinno być (w wersji PL) bodaj 20 pln, ale coś mogło się pochrzanić, bo to było dodawane przed chwilą (postaram się wyjaśnić co i jak)

Offline Koalar

« Odpowiedź #74 dnia: Wt, 03 Listopad 2020, 22:27:26 »
Wrys jest przy jakiej opcji? Bo jest tylko w opisie, a nie ma w opcjach do wyboru. Przy jednej z opcji za 300 zł opis się kończy przecinkiem, więc może tam miał być wrys?
Edycja specjalna albumu "Fastnachspiel", koszulka, trzy printy i talia Tarota Miejskiego,
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.