Autor Wątek: Crowdfunding  (Przeczytany 76622 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tomczi

Odp: Crowdfunding
« Odpowiedź #345 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 15:15:32 »
Został tydzień do końca crowfundingu anglojęzycznego komiksu sci-fi "A Star Called The Sun" od Simona Roy
https://www.kickstarter.com/projects/grizgrobus/a-star-called-the-sun
Zakupiłem poprzednie komiksy tego autora ale tkwią na razie na kupce wstydu do przeczytania :P Nie mogę się więc o nich wypowiedzieć, ale jeśli komuś podoba się kreska i ogólnie koncept obcych planet tętniących ciekawymi, naprawdę obcymi formami życia (a nie kosmita z zmarszczonym czołem z Star Treka ;) ) to myślę że warto się zainteresować.
Tylko koszerne komiksy ;)
Fan weird fiction, hard sci-fi i surrealizmu po polsku i angielsku
"Chciałbym umić włoski coby więcej Dylana Doga poczytać"

Offline isteklistek

« Odpowiedź #346 dnia: Wt, 17 Czerwiec 2025, 10:49:37 »
Może ktoś wie. Biorę udział w kampani i jest coś takiego:

"**Prices DO NOT include shipping, which will be calculated during the survey that will be sent out AFTER the Kickstarter campaign concludes. See the Shipping section on the Kickstarter campaign page or FAQ".

Czy to znaczy, że wpłata też będzie przez kickstarter, czy jakiś zewnętrzny podmiot poza kickiem i trzeba będzie im podawać dane karty, adres itp?

Offline Tomczi

« Odpowiedź #347 dnia: Wt, 17 Czerwiec 2025, 11:42:07 »
Zazwyczaj zewnętrzny podmiot, np. w przypadku Necronomicona płaciłem za dostawę platformie PledgeBox, dostałem powiadomienie o tym mailem z KickStartera. Kosztowało mnie to 30$ więc nie byłem lekko pisząc zachwycony :D No ale to też spora cegła z USA była
Tylko koszerne komiksy ;)
Fan weird fiction, hard sci-fi i surrealizmu po polsku i angielsku
"Chciałbym umić włoski coby więcej Dylana Doga poczytać"

Online misiokles

« Odpowiedź #348 dnia: Wt, 17 Czerwiec 2025, 13:21:24 »
Może ktoś wie. Biorę udział w kampani i jest coś takiego:

"**Prices DO NOT include shipping, which will be calculated during the survey that will be sent out AFTER the Kickstarter campaign concludes. See the Shipping section on the Kickstarter campaign page or FAQ".

Czy to znaczy, że wpłata też będzie przez kickstarter, czy jakiś zewnętrzny podmiot poza kickiem i trzeba będzie im podawać dane karty, adres itp?

Zewnętrzny podmiot, który fizycznie będzie pakował przesyłki i rozsyłał po świecie. ów zewnętrzny podmiot będzie miał bazę danych zbiórkowiczów - adresy do wysyłek i zapłacona kwota. I tak - za wysyłkę dopłacisz owej zewnętrznej firmie.

Offline isteklistek

« Odpowiedź #349 dnia: Wt, 17 Czerwiec 2025, 14:13:41 »
Dziękuje za odpowiedzi. Trochę mi się rozjaśniło. Ciekawi mnie tylko szczegół taki, jak zapłata. Czy dostanę po prostu przez kick zewnetrzny link i tam będzie po prostu kliknięcie i ściąganie z karty.

Nie mam doświadczenia, więc dla mnie to trochę podejrzane będzie i będę musiał się upewnić. Jak dostane na meila coś takiego "jesteśmy firma X i tyle i tyle nam zapłać". Dostawałem kiedyś jakiś spam z DHL twoja przesyłka nie jest opłacona, więc nic nie klikałem, bo nigdy przez nich nie zamawiałem. Jak wszystko będzie przechodzić przez kicka będę czuł się pewniej.

Online misiokles

« Odpowiedź #350 dnia: Wt, 17 Czerwiec 2025, 15:16:12 »
Tworząc konto na kickstarterze musiałeś podać dane karty, więc zwyczajnie w dniu zakończenia zbiórki karta zostanie obciążona kwotą po kursie, jaki będzie w dniu obciążenia.

A co dalej? Zwyczajnie czytaj wiadomości, które dostajesz na skrzynkę kickstarterową i wszystkie updejty, które pojawią się w kampanii. Jak to twój pierwszy zagraniczny kickstarter, to wiadomo że trochę strachu jest, ale spokojnie - wszystko będzie ładnie opisane w kampanii.

Online Necr09

« Odpowiedź #351 dnia: Cz, 26 Czerwiec 2025, 09:08:37 »
Yelly.studio niedługo wystartuje z nową kampanią crowfundingową, tym razem będzie to nowa i jednocześnie odświeżona wersja wydanego ponad 10 lat temu przez Sol Invictus Lisa.

https://www.kickstarter.com/projects/yellystudio/the-f0x-2o-01-a-new-beginning-superhero-action-comic
FGO: 758,469,198

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #352 dnia: Pn, 07 Lipiec 2025, 19:41:19 »
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline tomek0810

« Odpowiedź #353 dnia: Wt, 09 Wrzesień 2025, 23:08:06 »
Na kickstarter dzisiaj rozpoczęła się kampania na DANGER GIRL ARTISTS EDITION  J.SCOTT CAMBELL.

https://www.kickstarter.com/projects/skyboundent/j-scott-campbells-danger-girl-artists-edition/description

Offline tomek0810

« Odpowiedź #354 dnia: Wt, 09 Wrzesień 2025, 23:15:52 »
Oprócz Danger Girl jest tam również oferowana wersja Wildsiderz Artists Edition J.Scott Cambell.