Dziękuję Alexandrus888 za ogrom pracy jaki wykonałeś, kopalnia świetnych pomysłów

.
Jak wejdę w "Odkrywcę" to pola okładek są większe od samych grafik. Wkurzające to jest, bo:
Zmieniają się na okładkę mimo, że na plansze nie najeżdżam kursorem
Jak wciskam scrolla to zamiast suwaka odpala mi się nowa karta
Na jakim urządzeniu tak się dzieje (komórka, tablet, komputer) i na jakiej przeglądarce

?
Wszędzie gdzie do tej pory testowałem rozmiar okładek był co najwyżej rozmiaru obrazka skanu pod każdym względem.
Rozumiem, że skan jest małej wysokości, okładka jest przycięta i pokazuje się reagując na najechanie kursorem na niewidoczną część okładki?

Z "Odkrywcy" nie można przejść do "Publikacji" - trzeba po przez powrót na główną. Trochę zaburza mi intuicyjność
Racja, zapisałem sobie aby nie zapomnieć przy przebudowie menu.
Po wejściu w danu komiks i powrocie na główną restartuje się rozmiar ikon. Dałoby radę go przyblokować?
Dzięki za zgłoszenie, błąd powinien być już poprawiony.
Kolumnę z wydawcami oraz belkę filtrów ustawiłbym tak by były zawsze widoczne niezależnie ile przewinę stronę (zresztą sam nagłówek też można by przypiąć)
Zapisane do zrobienia, jeszcze to przemyślę.
Jak już możemy wybrać paginacię, to może i ilość pozycji na stronę?
W paginacji przydałoby się też pole skoku do konkretnej strony
Z lenistwa nie zrobiłem od razu ;(, będzie wkrótce.
Możę mała wyszukiwarka wydawców? Żeby wyświetlić komiksy danego, mniejszego wydawcy muszę rozwinąć listę, i wyszukać alfabetycznie. Może też ich jakoś grupować: aktywni/upadli, mangowi/komiksowi (wtedy np. Mandioca musiała by być w obu grupach, albo Mandioca w komiksowej, a Mangioca w mangowej). Albo całkiem zrezygnować z kolumny wydawców - można ich odszukać w filtrze. I to w filtrach dodać pole do wyszukiwania. Lub przynajmniej nawigację po rozwijalnej liście po przez zaczęcie wprowadzania nazwy z klawiatury.
Chyba na razie po prostu rozbuduję główną wyszukiwarkę i po wpisaniu nazwy wydawnictwa (lub jej czesci) pojawi się możliwość przejścia do strony z listą komiksów wydawcy. Tak byłoby najłatwiej na tę chwilę, ale zapisałem aby umożliwić w przyszłości wpisanie nazwy z klawiatury w tego typu kontrolkach na stronie.
Jeżeli chodzi o grupy aktywni/upadli to głównym problemem tutaj jest utrzymywanie takich danych, wydawnictw jest mnóstwo. Pewnie wymagane byłoby też "tymczasowo wstrzymnane".
Ale to mi podsunęło pomysł, który mogę zrealizować: dodam datę (od - do) działalności wydawnictwa na podstawie komiksów, które są w bazie, to umożliwi teoretycznie filtrowanie na podstawie tego czy wydawnictwo działa aktualnie.
Jeżeli chodzi o grupy mangowi/komiksowi to chyba najłatwiej po prostu filtrować listę wydawnictw zależnie od filtru typu, przemyślę to jeszcze.
Dobry pomysł z usunięciem kolumny wydawców, chyba właśnie tak zrobię, że wrzucę tam filtry na stałę.
Koniecznie przycisk resetu wszystkich filtrów
Na dniach dodam.
W "Odkrywcy" jeżeli przykładowa plansza jest podwójna, to po najechaniu wyświetla się pół okładki. Dałoby radę ustandaryzować wielkość?
Więcej filtrów w "Odkrywcy". Obecnie jest tylko cz-b/kolor/oba. A fajnie byłoby sobie wylosować np. komiksy i czasopisma, ale nie mangi, fantasy z lat 2010-2015
Zapisałem do zrobienia, odkrywcy na razie mają raczej niski prio, ale na przyszłość fajne uwagi.
Brakuje przycisku "reset hasła". Na maila zdaje się też żadna wiadomość powitalna nie przyszła.
To jest następne w kolejce i właśnie dodaję możliwość resetu hasła.