Racja, to rodzi problem, prawdę mówiąc nie wiem jak to rozwiązać. Wybierać tylko jakieś nagłe spadki cen? Nigdy nie będę miał pewności jakie dane wydanie komiksu ma rabat docelowy. Lain ma 0%, LT 25%, Egmont 40% itd. Hmmm...
Największa różnica rabatów w okresie ostatnich x dni uzależniona jakoś od ceny okładkowej?
To zależy, co chcemy osiągnąć.
Ja myślałem o tym, żeby pokazywało największą przecenę na rynku komiksowym w danym dniu.
Liczyłbym to jako różnica aktualnej ceny do poprzedniej najniższej ceny.
Czyli musiałbyś mieć historię cen każdego komiksu.
Przy czym cena komiksu może być obniżona kilkukrotnie np. -30% potem -35% i -40%. W tym rankingu to nie będzie widoczne, bo porównujemy tylko różnicę między -35 i -40%.
Dlaczego tak? Bo jeśli będziesz kumulował obniżkę z całego okresu, to na liście codziennie będą te same komiksy, po prostu te, które mają najniższą obniżkę np. -60% będą widoczne cały czas i to już nie będzie dzienny TOP, tylko all time.
Więc mój pomysł wymusza, żeby user codziennie wchodził i sprawdzał dzienne promocje. Tutaj jest tylko jeden problem, czy liczyć za poprzedni dzień, czy w czasie rzeczywistym. Według mnie lepiej za poprzedni dzień, czyli dzisiejsze TOP tak naprawdę to jest wczorajsze TOP, bo dzień musi się skończyć, żeby można było wytypować zwycięzców. Gdybyś chciał to liczyć w czasie rzeczywistym, to każde odświeżenie strony może pokazać inne komiksy, więc to IMO bez sensu.
----
Teraz mały tutek jak korzystać z AI w pracy - zlecą się aifoby, ale trudno

Wyżej jest mój pomysł, niemodyfikowany, następnie wrzucam go do AI obecnie polecam Gemini 3 Pro, np. tutaj
https://lmarena.ai/ wklejam mój pomysł i pytam ją czy ma to sens? Dostaje to co poniżej w spojlerze, do pokminienia, co lepiej sprawdzi się na Twojej stronie, a może jeszcze inne podejście?