Autor Wątek: Ceny i nakłady komiksów wydawanych w Polsce  (Przeczytany 165738 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

JanT

• Gość
Odp: Ceny i nakłady komiksów wydawanych w Polsce
« Odpowiedź #150 dnia: Nd, 10 Marzec 2019, 15:31:40 »
Prawda jest taka, że Egmont wydaje taniej superbohaterów w SC
No to jest wiadome bo NSC nie wydaje :)

A ja pokazałem kilka przykładów, gdzie Egmont jest tańszy, ale jak tego nie widzisz to nie mamy o czym rozmawiać. Goon też zły przykład? Goon jest możliwie najbardziej miarodajnym przykładem tego, co jest tańsze i ma on okładkową taką samą jak Egmontu, ale Egmont ma lepszą dostępność i większe rabaty.
No ma taką samą  :) Gdzie te inne przykłady poza Goonem? Upierdzieliłeś się jednego komiksu gdzie cała reszta jest droższa.

Porównaj z Jazz Manyard, Ghost Money, Grass Kings, James Bond, Deadly Class, Rat Queens, Kill or Be Killed itd.

Ja pierdzielę  :)
« Ostatnia zmiana: Nd, 10 Marzec 2019, 15:33:30 wysłana przez JanT »

Offline Szekak

« Odpowiedź #151 dnia: Nd, 10 Marzec 2019, 15:33:45 »
Fajnie, że podkreśliłeś taką samą, może dzięki temu zrozumiesz, że taka sama nie oznacza niższej ani wyższej, a po uwzględnieniu dostępności i rabatów jasnym jest co jest dla klienta opcją tańszą w tym wypadku.

Mógłbym wymienić 50% oferty NSC i porównać do Marvel NOW, DC Odrodzenie, Ricka...
Piękno jest w oczach patrzącego.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #152 dnia: Nd, 10 Marzec 2019, 15:37:35 »
Mógłbym wymienić 50% oferty NSC i porównać do Marvel NOW, DC Odrodzenie, Ricka...
Ty jesteś jakiś ograniczony? NSC nie wydaje Marvela i DC. Niech będzie że Rick tańszy i masz tylko jedną serię tańszą :)

Ani razu nie odniosłeś się do komiksów europejskich gdzie różnica jest kolosalna.
« Ostatnia zmiana: Nd, 10 Marzec 2019, 15:42:08 wysłana przez JanT »

Offline Szekak

« Odpowiedź #153 dnia: Nd, 10 Marzec 2019, 15:43:53 »
I co z tego, że nie wydaje oprócz tego, że boli cię to, że Egmont wydaje to bardzo tanio? Skąd wiesz jakie są koszta licencji poszczególnych tytułów? W takim razie może niczego nie porównujmy. Po raz kolejny dostajesz dowody przeczące twojej tezie (Ricka i Hellboya potrafiłeś uznać nawet ty), a wciąż nie potrafisz się z niej z godnością wycofać. Hellboy też jest wydawny taniej niż Goon, ponieważ ma lepszą dostępność i większe rabaty, a wiec dla przeciętnego Kowalskiego jest tańszy. Nie muszę się odnosić do komiksów europejskich by obalić twoja tezę która jest jednoznaczna i którą łatwo obalić wymieniając kilka przykładów które wymieniłem. Ty jesteś jakiś ograniczony? Nigdzie nie przeczę temu, że NSC wydaje część komiksów taniej niż E, więc i polemizować nie mam z czym.
« Ostatnia zmiana: Nd, 10 Marzec 2019, 15:48:43 wysłana przez Szekak »

majkelus81

• Gość
« Odpowiedź #154 dnia: Nd, 10 Marzec 2019, 15:52:25 »
No to jest wiadome bo NSC nie wydaje :)
Wiadomo też, że NSC nie wydaje niczego takiego jak Vertigo.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #155 dnia: Nd, 10 Marzec 2019, 15:55:08 »
I co z tego, że nie wydaje oprócz tego, że boli cię to, że Egmont wydaje to bardzo tanio?
Cały czas chcesz porównywać Marvel NOW/DC Odrodzenie z całą ofertą NSC co jest mega głupie bo Egmont nawet Jonaha Hexa wydaje po 50 zł :) NSC mogłoby to wydawać taniej ale tego nie wiemy więc z tym nie porównuj. No nie odniesiesz się do komiksów europejskich bo to jest nie do podważenia :) Nie wymieniłeś żadnych przykładów poza Ricky & Morty i Goonem który jest tylko droższy gdy ma mniejszy rabat.

Wiadomo też, że NSC nie wydaje niczego takiego jak Vertigo.
To porównaj Dark Horse: Giants VS DH w SC od Egmont :)

A jak myślicie po ile NSC wydałoby np Fear Agent w HC?
« Ostatnia zmiana: Nd, 10 Marzec 2019, 16:01:00 wysłana przez JanT »

Offline Szekak

« Odpowiedź #156 dnia: Nd, 10 Marzec 2019, 16:03:20 »
Ale Egmont nie wydaje Giants więc nie ma czego porównywać, jakby wydawało to mogłoby to wydać taniej... Skoro NSC bezapelacyjnie wydaje taniej niż E i nie ma z czym polemizować twoim zdaniem, to czemu Goon nie jest wydany taniej? Nagle im się odwidziało?

Powiedziałem ci czemu nie odnoszę się do europejskich przykładów - ponieważ w żaden sposób nie stoją one w sprzeczności z tym co chcę ci przekazać, ale jeżeli tego nie rozumiesz i wolisz sobie sam odpowiadać na różne zarzuty w moim kierunku to proponuję po prostu stać przed lustrem i wszystko sobie ze sobą przedyskutować, będzie prościej i szybciej.

majkelus81

• Gość
« Odpowiedź #157 dnia: Nd, 10 Marzec 2019, 16:06:37 »
A jak myślicie po ile NSC wydałoby np Fear Agent w HC?
I szkoda, ze nie wydaje w HC. Obawiam się jak tak gruby tom przerwa to klejenie SC, bez szycia.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #158 dnia: Nd, 10 Marzec 2019, 16:07:44 »
Ale Egmont nie wydaje Giants więc nie ma czego porównywać, jakby wydawało to mogłoby to wydać taniej...
Hahaha  ;D

Dobra kończę bo i tak za dużo tym grochem o ścianę  :)

I szkoda, ze nie wydaje w HC. Obawiam się jak tak gruby tom przerwa to klejenie SC, bez szycia.
Standardowe odbicie od tematu :)

Offline Szekak

« Odpowiedź #159 dnia: Nd, 10 Marzec 2019, 16:09:46 »
Kurde, już kończysz? Chociaż może to i dobrze, bo jak przez te dziesiątki postów które naprodukowałeś nie dowiedziałem się czemu Goona NSC nie wydało taniej niż E (a wręcz drożej, biorąc pod uwagę zniżki i dostępność) to i pewnie już bym się tego wcale od ciebie nie dowiedział.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #160 dnia: Nd, 10 Marzec 2019, 16:11:08 »
A skąd wiesz że Egmont nie wydawałby Goona drożej?  ;D Musiał jeszcze z nim wyskoczyć na koniec  :)

Czekam na jakieś grubsze HC z ameryki od NSC bo wtedy różnicę będzie widać lepiej.
« Ostatnia zmiana: Nd, 10 Marzec 2019, 16:12:53 wysłana przez JanT »

Offline Szekak

« Odpowiedź #161 dnia: Nd, 10 Marzec 2019, 16:12:29 »
Miałeś kończyć, nawet w tej sprawie swojego zachowania rozmijasz się z rzeczywistością, a co dopiero w innych sprawach.

majkelus81

• Gość
« Odpowiedź #162 dnia: Nd, 10 Marzec 2019, 16:15:14 »
Standardowe odbicie od tematu :)
Dygresja, ja już napisałem co chciałem. Jedynym obszernym komiksem, który można porównywać z ofertą Vertigo jest Goon, bo jest podobnie wydany. :)

ktosiek

• Gość
« Odpowiedź #163 dnia: Nd, 10 Marzec 2019, 16:17:26 »
Kurde, już kończysz? Chociaż może to i dobrze, bo jak przez te dziesiątki postów które naprodukowałeś nie dowiedziałem się czemu Goona NSC nie wydało taniej niż E (a wręcz drożej, biorąc pod uwagę zniżki i dostępność) to i pewnie już bym się tego wcale od ciebie nie dowiedział.
Ty tak serio z tym Goonem? Zapomnij przez chwilę o rabatach, o zniżkach na kartę dużej rodziny, o rabacie na kartę rowerową itp. i jeszcze raz porównaj sobie ceny w sklepach Wydawców, a nie w innych sklepach gdzie rabaty ustalają sklepy, a nie wydawcy i nie zapomnij porównać liczby stron z Goona do BBPO...

JanT

• Gość
« Odpowiedź #164 dnia: Nd, 10 Marzec 2019, 16:18:31 »
Odniosłem się jeszcze grzecznie do twojego pytania:
Kurde, już kończysz?
:)
To kolejne nawiązanie do Goona też musiałem podkreślić  ;D

Pozostaje ci już tylko "kłótnia" w temacie Ongrys :)

Dygresja, ja już napisałem co chciałem. Jedynym obszernym komiksem, który można porównywać z ofertą Vertigo jest Goon, bo jest podobnie wydany. :)
I Baśnie z Vertigo można porównać które wychodzą sporo drożej :) Dobrze że napomknąłeś bo to jest dobry przykład i takie podsumowanie na koniec.
« Ostatnia zmiana: Nd, 10 Marzec 2019, 16:25:39 wysłana przez JanT »