Szekak, zapytaj pana Michała z Krakersa ile by u niego taki omniak ala USA wyszedł. Albo chociaż SL, na pewno odpowiedzą.
Teraz E zabija rynek swoimi cenami, no chyba myślisz że na gwiazdkę mogliby zrobić nam prezent.
Zawsze jak widzę teksty że "niskie ceny zabijają rynek" to się łapię za głowę jak można takie rzeczy pisać. Jeśli Egmont nie wydaje swoich komiksów dumpingowo, poniżej kosztów produkcji, to każda ich niska cena jest ok. Przecież to podstawowe prawo rynku - im niższa cena na poszukiwany towar, tym wyższy popyt. Nawet przy małej marży wyższa sprzedaż pozwoli sprzedawcy zarobić satysfakcjonujące ich pieniądze. Inaczej by nie robili takich zagrań marketingowych.
A i inni wydawcy w zeszłym roku wcale tak bardzo nie narzekali. Mówili że sprzedaż mają całkiem niezłą. Jedyna obawa to ciągłe widmo załamania rynku i pogrzebania komiksów, jak to już mieliśmy w Polsce dwa razy. Ale kolejny rok mija i wielka tragedia jeszcze nie nadciągnęła.
Egmont chyba nigdy nie ukrywał, że dla niego forum dawnej gildii nie jest pępkiem świata jeśli chodzi o decyzje wydawnicze.
Z wywiadów jakie TK udziela na kolejnych targach ja jednak snuję wnioski, że oni tam się nieźle orientują i co robi konkurencja i co ludzie/klienci w necie piszą. Może więc Gildia pępkiem nie była (bo nie wydali Black Vortex jak powinni), ale było to zawsze jakieś źródło informacji.
Gdyby do takiego Batman Ethernal tom 1 w tym formacie dorzucić jeszcze te 200 stron i te 50-60 zł ceny to ja bym takie grubaski powitał z największą radością. To nie musi być koniecznie OHC. Ale najbardziej mi szkoda, że nie doczekamy się eaglemossowego NO MAN's LAND w tych 3 tomach co w Brazylii tak ładnie reklamowali. Knightfalla tym bardziej. A nie mając oddechu konkurencji na karku, nie widzę też tego u Egmontu. :/
@Starcek
Masa tego jest - runy poszczególnych twórców i postaci których nigdy w Polsce nie było, oraz wielkie eventy, jak Age of Apocalypse Zero hour i inne. Tylko trzeba chcieć wydawać.