Autor Wątek: Centrala  (Przeczytany 47948 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Death

Odp: Centrala
« Odpowiedź #75 dnia: Pt, 30 Wrzesień 2022, 22:47:46 »
Rzadko, ale dobrze. :)

Bender

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: So, 01 Październik 2022, 00:13:09 »
Centrala przed chwilą w komentarzu na FB dała znać, że Rusty Brown "jest w korekcie po oliterowaniu"

no no... jestem ciekaw jak sobie poradzą i trzymam kciuki.

Offline Simon

« Odpowiedź #77 dnia: So, 01 Październik 2022, 00:37:29 »
no no... jestem ciekaw jak sobie poradzą i trzymam kciuki.
No właśnie. Oby tego tylko nie spaprali.

A już myślałem, że to KG będzie pierwszym wydawnictwem, które wyda Ware'a w Polsce. ;)

Mam nadzieję, że Centrala wyda w końcu to, co zapowiedziała wieki temu. Interesujące rzeczy w tamtym katalogu były: Zenit, Siostry Dietlove, Obca krew...
« Ostatnia zmiana: So, 01 Październik 2022, 00:41:31 wysłana przez Simon »
"Between thought and expression lies a lifetime"

Offline Death

« Odpowiedź #78 dnia: So, 01 Październik 2022, 09:50:22 »
Mam jeden album Chrisa Ware 'a. Kiedyś kuzyn z Niemiec napisał, że wysłał mi pocztą fajny album. Patrzę, przyszła paczka z największym komiksem jaki widziałem. Jak zobaczyłem karton, to myślałem, że wysłał mi plakat, a nie komiks. O takiej myszy. Bardzo fajna rzecz. Dużo zabawy, ogromne plansze, jakieś labirynty, małe kadry, zmiana stylów i inne cuda. Przecież nasi wydawcy nie potrafią sprawdzić literówek, a mieliby się rzucić na coś takiego? Może akurat Centrala podoła Ware'owi, ale nie wiem czy mamy na rynku więcej niż 3 wydawnictwa, które dałyby radę jakoś wydać tego autora cudaka. Trzymam kciuki.

https://www.google.com/search?q=chris+ware+quimby+the+mouse&client=ms-android-oppo-rvo3&stick=H4sIAAAAAAAAAONgFuLUz9U3MDJJyU1S4tFP1zc0Sso1i08uS9OSyk620k_Kz8_WTywtycgvsgKxixXy83IqF7FKJ2cUZRYrlCcWpSoUlmbmJlUqlGSkKuTmlxan7mBlBABu08bwWAAAAA&prmd=isnv&sxsrf=ALiCzsadqpd1Ms_3cTE8etL9e7Ha17pmag:1664610132771&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwimypz9w776AhUqmIsKHSRjA3YQ_AUoAXoECAIQAQ&biw=360&bih=617&dpr=3

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: So, 01 Październik 2022, 09:52:51 »
Może akurat Centrala podoła Ware'owi, ale nie wiem czy mamy na rynku więcej niż 3 wydawnictwa, które dałyby radę jakoś wydać tego autora cudaka. Trzymam kciuki.

Podejrzewam, że nie bez powodu te, które byłyby w stanie tego dotychczas nie zrobiły. Raczej wiedzą z jak ogromnym nakładem pracy się to wiąże. Ale również mocno trzymam kciuki.

Offline Death

« Odpowiedź #80 dnia: So, 01 Październik 2022, 10:18:11 »
Uważam, że obecnie podołałoby trzech wydawców: Centrala, KG i Mandioca.
« Ostatnia zmiana: So, 01 Październik 2022, 11:49:27 wysłana przez Death »

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: So, 01 Październik 2022, 10:26:10 »
Ja Centrali bym nie był taki pewien po niektórych decyzjach dotyczących formy wydania. Trawa, gramatura papieru, wiadomo. Co do KG i Mandioki pełna zgoda - ich profesjonalizmu można być pewnym (i tylko ich w mojej opinii). Kiedyś bym Timofa dorzucił ale niefoliowanie komiksów zdecydowanie nie jest profesjonalne.

Offline Death

« Odpowiedź #82 dnia: So, 01 Październik 2022, 10:42:31 »
Ale generalnie Trawa wydana jest dobrze.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: So, 01 Październik 2022, 10:44:28 »
Ale generalnie Trawa wydana jest dobrze.

Ja bym się pod takim stwierdzeniem nie podpisał, właśnie ze względu na grubość papieru. Czyta się to bardzo niewygodnie.

Offline Leyek

« Odpowiedź #84 dnia: So, 01 Październik 2022, 10:47:55 »

Przegenialna zapowiedź. Ode mnie mają kupione co najmniej z 5 egzemplarzy - dla moich dzieciaków (i dla mnie :) ) + na prezenty. Życzę sukcesu wydawniczego, żeby inni wydawcy co się bali potem żałowali :)

Offline Death

« Odpowiedź #85 dnia: So, 01 Październik 2022, 10:51:18 »
Ja bym się pod takim stwierdzeniem nie podpisał, właśnie ze względu na grubość papieru. Czyta się to bardzo niewygodnie.
Co Wy wiecie o niewygodnym czytaniu:
https://www.gildia.pl/komiksy/101049-tragedyja-plocka
Kto ma Tragedyję Płocką, ten wie. :D

Przegenialna zapowiedź. Ode mnie mają kupione co najmniej z 5 egzemplarzy - dla moich dzieciaków (i dla mnie :) ) + na prezenty. Życzę sukcesu wydawniczego, żeby inni wydawcy co się bali potem żałowali :)
Gauld już jest, jeszcze niech ktoś się rzuci na Jasona. :)

Oni to wypuszczają nie tylko na Polskę:
« Ostatnia zmiana: So, 01 Październik 2022, 10:53:57 wysłana przez Death »

Offline holcman

« Odpowiedź #86 dnia: So, 01 Październik 2022, 11:43:15 »

Bałem się jak zobaczyłem, że z wycen które dostaliśmy komiks powinien kosztować w okolicach 50 zeta najmarniej (i przy średniej stopie zwrotu). Nie była to te półtora roku temu zachęcająca kalkulacja dla książki dziecięcej, dlatego odpuściliśmy. Sama książka bardzo fajna.

Offline Death

« Odpowiedź #87 dnia: Nd, 09 Październik 2022, 22:48:27 »
Oferta Centrali na listopad jest u naszych południowych sąsiadów dość bogata. :)

To w środku na górze wygląda fajnie.

Offline wujekmaciej

« Odpowiedź #88 dnia: Pn, 10 Październik 2022, 10:36:17 »
Liczyłem, że w listopadzie puszczą Rusty'ego :(

Offline Konrad

« Odpowiedź #89 dnia: Śr, 12 Październik 2022, 01:17:37 »