Autor Wątek: Bum Projekt  (Przeczytany 26300 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Death

Odp: Bum Projekt
« Odpowiedź #105 dnia: Cz, 18 Wrzesień 2025, 20:13:54 »
Zajebiście lubię styl tego artysty.

Offline Łazur

« Odpowiedź #106 dnia: Cz, 18 Wrzesień 2025, 22:19:31 »
W samej książce będzie parę stron z pracami Rusta (czy to ze Szpilek czy tych współczesnych rzeczy), ale wiadomo, że przydałoby się jakieś osobne wydawnictwo z pracami tego nietuzinkowego komiksiarza :)
All Comics Are Beautiful

Online MonsterGirl

« Odpowiedź #107 dnia: Pt, 19 Wrzesień 2025, 14:06:37 »
W samej książce będzie parę stron z pracami Rusta (czy to ze Szpilek czy tych współczesnych rzeczy), ale wiadomo, że przydałoby się jakieś osobne wydawnictwo z pracami tego nietuzinkowego komiksiarza :)
Była kiedyś taka fajna inicjatywa jak "Szkicowniki", może kojarzysz?  :P
Komiksopedia - newsy, wywiady, artykuły, kalendarz wydarzeń, baza danych. Możliwość oceniania i tworzenia własnych kolekcji.

« Odpowiedź #108 dnia: Nd, 21 Wrzesień 2025, 09:23:49 »
Jak jesteście ciekawi czego mniej więcej spodziewać się po "Projekcie: Trust" to na łamach Kolorowych ukazał się krótki (ale dość treściwy) fragment książki-wywiadu rzeki z Marcinem Rusteckim.

https://kolorowezeszyty.blogspot.com/2025/09/2517-fragment-ksiazki-projekt-rust.html
kolorowezeszyty.blogspot.com

Offline Łazur

« Odpowiedź #109 dnia: Wt, 23 Wrzesień 2025, 11:42:49 »
Projekt RUST na twardo i na miękko do złapania w Gildii:

HC: https://gildia.pl/projekt-rust-wywiad-rzeka-marcin-rustecki-w-rozmowie-z-jakubem-demianczukiem-1.html

SC: https://gildia.pl/projekt-rust-wywiad-rzeka-marcin-rustecki-w-rozmowie-z-jakubem-demianczukiem.html

Natomiast na MFK taki rozkład jazdy związany z Rustem i TM-Semic:

12:30-14:00 - Strefa autografów - Marcin Rustecki i Jakub Demiańczuk
14:00-14:45 - Sala A - Jak Rustecki z Demiańczukiem – rozmowa o książce „Projekt RUST”. Prowadzenie: Szymon Holcman.
16:45-17:45 - Sala B - Jak to było z TM-Semic - spotkanie z redakcją TM-Semic: Marcinem Rusteckim, Arkiem Wróblewskim oraz Waldemarem Tevnellem. Prowadzenie: Paweł Mączewski

Projekt RUST będzie do złapania na stoisku Bum Projektu - nr 239 na płycie Atlas Areny. Autorzy książki też będą tam do złapania - jak ustalimy godziny to dam znać.
All Comics Are Beautiful

« Odpowiedź #110 dnia: Wt, 23 Wrzesień 2025, 22:19:20 »
Jedna z najbardziej wyczekiwanych premier tegorocznego festiwalu. Na spotkania pewnie nie dotrę (a przynajmniej nie na całe), bo mi się nakładają z moimi punktami programu, więc liczę, że będą nagrywane.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #111 dnia: Pt, 31 Październik 2025, 21:02:13 »
Na GIKu Mateusz obiecywał zintensyfikować działalność wydawniczą związaną z Mysią Strażą.

Wtedy skusiłem się na Jesień i kolorowankę, wczoraj dokupiłem Zimę i Czarny Topór, a dzisiaj miałem je już w paczkomacie - przesyłka błyskawiczna i dobrze zabezpieczona (realizowana przez Motyle Książkowe).

Online misiokles

« Odpowiedź #112 dnia: Pt, 31 Październik 2025, 21:28:14 »
Na GIKu Mateusz obiecywał zintensyfikować działalność wydawniczą związaną z Mysią Strażą.

Z tego co czytam - regularnie obiecuje zintensyfikować działalność wydawniczą dot. Mysiej Straży jak i ogarniać kogoś kto ogarnia social media.

Offline Takesh

« Odpowiedź #113 dnia: Pt, 31 Październik 2025, 22:46:35 »
Mi też to mówił na GIKu. Rok temu... ::)

Offline Ty_draniu

« Odpowiedź #114 dnia: So, 01 Listopad 2025, 08:52:08 »
Przydałoby się też poprawić dystrybucję. Czarny topór jest dostępny chyba tylko u wydawcy i w centrum komiksu. Ale nie ma się co czarować, żadna intensyfikacja działalności tu nie nastąpi.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #115 dnia: So, 01 Listopad 2025, 08:55:59 »
Podobnie jak Wy nie liczę na intensyfikację i jestem zawiedziony szerokością dystrybucji (bo zamierzałem zamawiać przez Gildię, a tam nie ma Czarnego Topora), ale chciałem pochwalić szybkość realizacji zamówienia, bo zgodnie z informacjami zamieszczonymi na stronie spodziewałem się paczki pod koniec przyszłego tygodnia.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #116 dnia: So, 01 Listopad 2025, 09:59:12 »
Dystrybucja w tym wydawnictwie to jest jakiś żart. Cos jak rolnik sprzedający swoje wyroby na lokalnym ryneczku i tylko tam.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline michał81

« Odpowiedź #117 dnia: So, 01 Listopad 2025, 10:05:06 »
W sensie że dla elity?  ::)

« Odpowiedź #118 dnia: Śr, 05 Listopad 2025, 11:33:48 »
Dystrybucja w tym wydawnictwie to jest jakiś żart. Cos jak rolnik sprzedający swoje wyroby na lokalnym ryneczku i tylko tam.

Przyznam, trochę nie rozumiem takiej postawy. Każdy może wejść na stronę wydawnictwa i tam zamówić sobie komiksy. Przecież i tak są w identycznej cenie wszędzie więc co za różnica gdzie kupisz? Pewnie dzięki temu większość zysków zostaje bezpośrednio u wydawcy.

Swoją drogą, gdy rozmawiałem z TEO na MFKiG w tym roku to mówił, że licencja na kolejne myszy już jest kupiona i pracują nad tym, aby to wydać jak najszybciej.

Online MonsterGirl

« Odpowiedź #119 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 10:43:55 »
Na łamach cyklu "Na warsztacie" Łukasz Mazur odsłania kulisy prac nad "Projekt RUST. Artbook" Marcina Rusteckiego, który będzie miał premierę 22 listopada na NŻK.

https://komiksopedia.pl/artykul/na-warsztacie-11-lukasz-mazur/

Komiksopedia - newsy, wywiady, artykuły, kalendarz wydarzeń, baza danych. Możliwość oceniania i tworzenia własnych kolekcji.