Autor Wątek: Bum Projekt  (Przeczytany 15563 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bum Projekt
« dnia: Wt, 02 Styczeń 2024, 14:47:49 »
Na "nowym" forum nie ma jeszcze wątku tego wydawnictwa (co nie jest dziwne bo od wielu lat żyło w głębokim uśpieniu), a właśnie ogłosili na fb, że planują powrót. Na razie brak szczegółów, poza wzmianką, że ma być kontynuowana Mysia Straż. Dylana pewnie już całkowicie przejęło Tore, ale miejmy nadzieję, że będzie o czym tutaj regularnie (słowo-klucz jeśli chodzi o BP) pisać.

Offline JanJ

Odp: Bum Projekt
« Odpowiedź #1 dnia: Wt, 02 Styczeń 2024, 16:16:15 »
W oczekiwaniu na polską wersję Mysiej Straży, kupiłem całą serię po angielsku, ale jak wyjdzie po polsku to też kupię. Oby dowieźli projekt do końca. Zresztą dobrze się dobrali z Davidem Petersenem, który od lat nie może narysować kolejnego tomu, choć obiecuje sobie co roku:

"I've been struggling with getting the next Mouse Guard book (Weasel War) drawn for years. And again on New Years' Eve, I said my heart's wish aloud––that I may slay that snake in 2024."

Ostatni mini zeszyt wyszedł w 2021.

Offline Comzilla!

« Odpowiedź #2 dnia: Wt, 02 Styczeń 2024, 16:24:44 »
Trzymam kciuki by wznowili Mysią Straż. Ten komiks po prostu miał coś w sobie.
Mój kanał na YT Comzilla!

Offline Death

« Odpowiedź #3 dnia: Wt, 02 Styczeń 2024, 18:13:27 »
Obok Hugo najlepsze fantasy dla wszystkich. Lepsze od Sagi o Atlasie i Axisie czy Bone. Już Jesień była bardzo dobra, a Zima jest rewelacyjna.

Offline Alfman

« Odpowiedź #4 dnia: Wt, 02 Styczeń 2024, 19:03:57 »
Obok Hugo najlepsze fantasy dla wszystkich. Lepsze od Sagi o Atlasie i Axisie czy Bone. Już Jesień była bardzo dobra, a Zima jest rewelacyjna.

Pozostałe dwa i trzy zbiory opowiadań też niczego sobie  ;)

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #5 dnia: Wt, 02 Styczeń 2024, 19:13:13 »
Co to za lewiatan się budzi z letargu? :o

No... fajnie by było dostać więcej Mysiej straży ;D

Offline JanJ

« Odpowiedź #6 dnia: Pn, 04 Marzec 2024, 08:34:37 »
Po dwóch miesiącach nadal cisza odnośnie jakichkolwiek nowych komiksów. Jakoś nie wróży to najlepiej...

Offline srogin

« Odpowiedź #7 dnia: Cz, 07 Marzec 2024, 09:42:18 »
Po dwóch miesiącach nadal cisza odnośnie jakichkolwiek nowych komiksów. Jakoś nie wróży to najlepiej...

z fb:

Serwus, Wspaniali Czytelnicy Komiksów!
Długo musieliście czekać na jakiekolwiek info, co dzieje się w Bum Projekcie, i pewnie jeszcze by to chwilę trwało, gdyby nie kopanie mnie w głowę przez bliską mi osobę (dziękuję Łazurze!). Zatem lecimy!
1) Na wstępie bardzo chciałbym Was wszystkich przeprosić, że czekacie od tylu lat na jakiekolwiek znaki sygnały co z Myszami (i nie tylko), a z mojej strony kompletna cisza. Różne zrządzenia losu sprawiły, że tak to  wszystko się potoczyło (o tym postaram się wysmażyć oddzielnego posta).
2) MYSIA STRAŻ POWRACA!!! Licencje wykupione, komiksiki są w składzie, premiera moooooże na Krakowskim Festiwalu Komiksu (22-24 marca). Będą nowe części, będą dodruki, będą niespodzianki, będzie nowy sklep, będą zmiany. Będzie sporo zmian!
3) Postaram się naumieć w sosziale, ale także zaprosiłem do współpracy mądrzejszych ode mnie, którzy mi w tym pomogą, więc przepływ informacji oraz kontent troszku się poprawi. Bardzo sobie i Wam tego życzę. 🙂
4) Chcę wrócić do regularnego wydawania i zapowiada się, że to się uda.
Z całego serca dziękuję WAM za cierpliwość. I wybaczcie, że tyle trwało oczekiwanie na Czarny Topór.
Serdeczności dla wszystkich,
Mateusz „TeO” Trąbiński

Offline Takesh

« Odpowiedź #8 dnia: Cz, 07 Marzec 2024, 10:03:32 »
Wreszcie dokupię brakujący tom Mysiej Straży! No i kolejne. Oby bez kolejnych wpadek.
« Ostatnia zmiana: Cz, 07 Marzec 2024, 10:21:19 wysłana przez Takesh »

Offline JanJ

« Odpowiedź #9 dnia: Cz, 07 Marzec 2024, 13:43:31 »
Z komentarzy na FB wynika, że najpierw na warsztat idzie Czarny Topór i dodruk Jesieni. Ciekawe, czy potem wydadzą Baldwina, czy Legendy. Te ostatnie były tworzone przez wielu twórców, więc nie wiem, czy tu nie będzie jakiegoś problemu z licencją.

Przy okazji wszystkim fanom serii polecam sklep internetowy Davida Petersena z wieloma fajnymi gadżetami i rysunkami z Mysiej Straży.

https://mouseguard.bigcartel.com/

Offline Death

« Odpowiedź #10 dnia: Cz, 07 Marzec 2024, 14:17:42 »
Świetny komiks. Top topów w kategorii "dla wszystkich". Jego miejsce ma półce jest obok Dona Rosy, Hugo i Usagiego.

Offline Alfman

« Odpowiedź #11 dnia: Cz, 07 Marzec 2024, 18:17:23 »
Z komentarzy na FB wynika, że najpierw na warsztat idzie Czarny Topór i dodruk Jesieni. Ciekawe, czy potem wydadzą Baldwina, czy Legendy. Te ostatnie były tworzone przez wielu twórców, więc nie wiem, czy tu nie będzie jakiegoś problemu z licencją.

Przy okazji wszystkim fanom serii polecam sklep internetowy Davida Petersena z wieloma fajnymi gadżetami i rysunkami z Mysiej Straży.

https://mouseguard.bigcartel.com/

Szkoda, że printów i plakatów nie wysyłają za granice  :-\

Offline Łazur

« Odpowiedź #12 dnia: Pt, 22 Marzec 2024, 15:38:46 »
Niestety premiera "Mysiej Straży" opóźniona - https://www.facebook.com/BumProjekt/posts/982915286988724:

Szanowni,
niestety nie mam dobrych informacji... Mimo wszelkich starań z mojej strony, "Mysia Straż" w ten weekend w Krakowie się nie pojawi.

Człowiek odpowiedzialny za skład olewa totalnie swoje powinności (jak się okazuje, nie tylko moje wydawnictwo ma z nim problemy), nie odbiera telefonów, na maile/wiadomości odpowiada od wielkiego dzwonu, nie trzyma terminów, które sam ustala. Wygląda to kuriozalnie, ale na ten moment to on jest Panem Życia i Śmierci i ustala harmonogram wydawniczy.

De facto, na dzisiaj, nie wiem, jak zaawansowane są prace nad składem - ostatniego pdf'a Czarnego Topora dostałem niepełnego, a potem nastała cisza...

Bardzo Was przepraszam, że znów musicie czekać. Po prawie dwuletnich przebojach z zakupem praw, wszystko miało już iśc sprawnie... Ale życie lubi zaskakiwać.

Niemniej mam nadzieję, że kolejny wpis będzie miał już same dobre i konkretne informacje o "Czarnym Toporze".
[TeO]
All Comics Are Beautiful

Offline JanJ

« Odpowiedź #13 dnia: Pt, 22 Marzec 2024, 15:54:27 »
Jak wyleją mnie z roboty to chyba zajmę się składaniem komiksów, bo widzę, że zapotrzebowanie spore.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #14 dnia: Pt, 22 Marzec 2024, 16:06:39 »
Niegłupie, profesjonalistą to raczej nie trzeba być ;D