Najnowsze info z FB
Serwus!
Już niecały tydzień dzieli nas/Was od długo oczekiwanej premiery – „Mysia Straż – Czarny Topór”! Zatem garść informacji dotyczących najbliższych wydarzeń:
1) Nakład jutro, najpóźniej pojutrze, powinien zjawić się w magazynie!
2) W najbliższą sobotę będziecie mogli zakupić świeżutkie komiksy w Łodzi na Międzynarodowym Festiwalu Komiksu (i Gier)!
3) W dniach 14-15 września 2024 roku, znajdziecie mnie i moje stoisko Bum Projektu na płycie Atlas Areny. Numer stoiska to 245 (DWA CZTERY PIĘĆ), obok Gildii pe el.
4) Wszyscy starzy oraz nowi Myszomanniacy znajdą sporo dobrego! Długo wyczekiwana, a wręcz spisana na straty, TRZECIA CZĘŚĆ „MYSIEJ STRAŻY”!!! „Czarny Topór”, tak jak poprzednie części, pojawi się w dwóch tomach.
5) Dodatkowo do kupienia będzie „Jesień 1152”. Będzie to drugie wydanie, poprawione. David Petersen dokonał zmian w fontach i niektórych szczegółach. Pozycja dla nowych czytelników, albo psychofanów.
6) Ponieważ czekaliście na kontynuację serii 7 lat, to będą niespodzianki. Niespodzianki WYŁĄCZNIE dostępne w sprzedaży bezpośrednio u mnie – w Bum Projekcie.
7) Co to będzie zapytacie? Otóż publikacją do zdobycia tylko w BP będzie KOLOROWANKA Mysiej Straży. Będzie to nie lada gratka, bo wydanie zagraniczne (oryginalne) nie jest dostępne w ogóle!
😎 Do zakupów dodawane będą także mysie upominki. Powinienem się do piątku wyrobić z ich produkcją, więc albo zagadka rozwiąże się dopiero na emefku, albo tutaj jeśli na dniach to ogarnę.
9) Stoisko będzie dzielone z moim alter ego, czyli KomiksowymPanTeOn’em. Przez lata kolekcjonowania komiksów, uzbierałem multum dubletów, które postanowiłem zawieźć na targi. Będzie DUUUUŻO dobrego – zarówno nowości w dobrych cenach, sporo rzeczy starszych, ale także sporo UNIKATOWYCH rzeczy dla znawców tematu (tu ceny mogą niektórych zaskoczyć). Na tę część stoiska zapraszam wszystkich, którzy chcieliby uzupełnić swoje kolekcje o archiwalia, albo jakieś ciekawe białe kruki.
10) Dodatkowo na stoisku BP trochę staroci, które wygrzebałem z piwnicy – Minionki, Mesmo Delivery, trochę Dylan Dogów oraz Oczy Kota!
11) CENY NA NOWOŚCI BĘDĄ FESTIWALOWE, CZYLI PROMOCYJNE! Przypomnę jednak wszystkim, że poza wszelaką prowadzoną przeze mnie sprzedażą, wszystkie moje publikacje będą sprzedawane po cenach okładkowych! Jeśli chcecie oszczędzić parę złotych – zapraszam do mnie!
12) I jeszcze jedna sprawa na koniec. Pamiętajcie o polskich autorkach i autorach komiksów – tych na MFKiG będzie bardzo, bardzo dużo. Ich komiksy znajdziecie zarówno na stoiskach dużych wydawców, jak i na ich „osobistych” stolikach (chociażby w strefie Komiksu Niezależnego) – zapoznajcie się z ich ofertą, bo jest duuuuużo dobrych tytułów, z którymi warto się zaznajomić, a czasem wręcz zakupić!
Wkrótce kolejne niusy.
TeO