Autor Wątek: Bum Projekt  (Przeczytany 15451 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline freshmaker

Odp: Bum Projekt
« Odpowiedź #30 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 13:23:38 »
na razie dużo obietnic bez pokrycia. mnie już przewieźli na dylan dogu więc dziękuję, postoje.

Online Takesh

« Odpowiedź #31 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 13:26:45 »
Będzie to z chęcią kupię. Nie wcześniej.

Offline Popiel

« Odpowiedź #32 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 14:06:14 »
Nope, nope, nope - na ten moment nie mam do nich za grosz zaufania i nie zamierzam nic kupować bezpośrednio w sklepie internetowym wydawcy. Kupię dopiero jak pojawi się fizycznie w sklepie gildii lub w Centrum Komiksu.
Będzie to z chęcią kupię. Nie wcześniej.
Hm, poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale w komunikacie nie widzę ani słowa o jakiejkolwiek przedsprzedaży, a tylko o ograniczeniu dystrybucji do kilku sklepach. Zawalili coś w przeszłości? Wzięli kasę i nie przysłali komiksu? Wasza podejrzliwość jest uzasadniona czy jak?

Offline PabloWu

« Odpowiedź #33 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 14:43:08 »
No skoro wydawca daje ogłoszenia parafialne w mediach społecznościowych że wyda komiks w marcu, później w maju a teraz mamy nowy termin wrzesień to można śmiało zastosować zasadę ograniczonego zaufania. Czy zawalili ? Od 2014 roku próbują z tą Mysią Strażą i chyba tak średnio wyszło i nie skończyli serii, także za upór szanuję ale Ci co mają wcześniejsze wydania mogą czuć że jednak coś poszło nie tak.Ja się nie napinam, mam co czytać, czekam na konkretne info co do wydania i ceny bo sam komiks podobno zacny.

Offline Popiel

« Odpowiedź #34 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 16:20:14 »
NO OK, ale czy wydawca każe komukolwiek robić przedpłaty? Organizuje crowdfunding czy coś? Więc skąd takie "kupię jak zobaczę", "u nich w sklepie nigdy" itp.?

Online Takesh

« Odpowiedź #35 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 16:58:39 »
Bo jak nie będzie, to się nie da kupić? Dlatego jak tylko będzie, to kupię?

Offline freshmaker

« Odpowiedź #36 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 17:48:01 »
w 2016 obiecywali kolejne dylany, to w końcu kilka lat po nich tore przejęło na szczęście. też było przekładane z imprezy na imprezę. żenada totalna. teraz będzie kontynuacja myszy? czy na następnej imprezie? bo tłumacz, bo cośtam. amatorka.

Offline JanJ

« Odpowiedź #37 dnia: Pt, 23 Sierpień 2024, 15:54:19 »
Z FB:

Serwus Myszomaniacy!
Kilka spraw poszło naprzód, więc śmiało mogę powiedzieć co i jak.
1) Po długich bojach, „Czarny Topór” trafił w tym tygodniu do drukarni! Podobnie jak drugie wydanie „Jesieni”. Wychodzi na to, że do końca sierpnia będzie wydrukowane.
2) Stoisko na MFKiG potwierdzone – premiery będziecie mogli zakupić na stoisku 245 na płycie Atlas Areny!
3) Tylko i wyłącznie na moim stoisku i w mojej dystrybucji będziecie mogli zakupić specjalną publikację oraz zdobyć unikatowe gadżety związane z „Mysią Strażą”!
Tyle póki co, na podgrzanie atmosfery! Systematycznie będę podsyłał ciekawostki co będziecie mogli znaleźć u mnie na stoisku!
To jak? Widzimy się 14-15 września w Łodzi? Wbijajcie tłumnie!
Pozdrowienia i wyrazy,
TeO

Offline Death

« Odpowiedź #38 dnia: Pt, 23 Sierpień 2024, 20:43:55 »
To jest genialny komiks. Szykujcie siano na wznowienie Jesieni i trzeci tom, czyli Czarnego Topora. Od razu przydałby się dodruk Zimy... No bo będzie dodruk jedynki, będzie trójka, a drugi tom niedostępny...
Aha, zapomniałem jeszcze pomarudzić, że dzielą tomy na dwie części jak kiedyś Egmont Sandmana i Spętaną trumnę. Oprócz tego bomba.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #39 dnia: Pt, 23 Sierpień 2024, 21:02:51 »
Czy ja dobrze rozumiem że będzie dodruk jedynki i premiera trzeciego tomu przy braku dwójki na rynku?  A to nie miały być inne wydania niż pierwsze, coś ala integrale?

Offline Death

« Odpowiedź #40 dnia: Pt, 23 Sierpień 2024, 21:11:20 »
Tak, dwójki też nie ma.

Kiedyś pytałem i wtedy dostałem odpowiedź, że trzeci tom też będzie podzielony na dwa. I co ciekawe wydany w tym samym czasie, więc już w ogóle nie rozumiem tego dzielenia. Nie wiem czy coś się zmieniło, ale fajnie byłoby, gdyby nie dzielili.

Offline JanJ

« Odpowiedź #41 dnia: Pn, 09 Wrzesień 2024, 12:26:53 »
Najnowsze info z FB

Serwus!
Już niecały tydzień dzieli nas/Was od długo oczekiwanej premiery – „Mysia Straż – Czarny Topór”! Zatem garść informacji dotyczących najbliższych wydarzeń:
1) Nakład jutro, najpóźniej pojutrze, powinien zjawić się w magazynie!
2) W najbliższą sobotę będziecie mogli zakupić świeżutkie komiksy w Łodzi na Międzynarodowym Festiwalu Komiksu (i Gier)!
3) W dniach 14-15 września 2024 roku, znajdziecie mnie i moje stoisko Bum Projektu na płycie Atlas Areny. Numer stoiska to 245 (DWA CZTERY PIĘĆ), obok Gildii pe el.
4) Wszyscy starzy oraz nowi Myszomanniacy znajdą sporo dobrego! Długo wyczekiwana, a wręcz spisana na straty, TRZECIA CZĘŚĆ „MYSIEJ STRAŻY”!!! „Czarny Topór”, tak jak poprzednie części, pojawi się w dwóch tomach.
5) Dodatkowo do kupienia będzie „Jesień 1152”. Będzie to drugie wydanie, poprawione. David Petersen dokonał zmian w fontach i niektórych szczegółach. Pozycja dla nowych czytelników, albo psychofanów.
6) Ponieważ czekaliście na kontynuację serii 7 lat, to będą niespodzianki. Niespodzianki WYŁĄCZNIE dostępne w sprzedaży bezpośrednio u mnie – w Bum Projekcie.
7) Co to będzie zapytacie? Otóż publikacją do zdobycia tylko w BP będzie KOLOROWANKA Mysiej Straży. Będzie to nie lada gratka, bo wydanie zagraniczne (oryginalne) nie jest dostępne w ogóle!
😎 Do zakupów dodawane będą także mysie upominki. Powinienem się do piątku wyrobić z ich produkcją, więc albo zagadka rozwiąże się dopiero na emefku, albo tutaj jeśli na dniach to ogarnę.
9) Stoisko będzie dzielone z moim alter ego, czyli KomiksowymPanTeOn’em. Przez lata kolekcjonowania komiksów, uzbierałem multum dubletów, które postanowiłem zawieźć na targi. Będzie DUUUUŻO dobrego – zarówno nowości w dobrych cenach, sporo rzeczy starszych, ale także sporo UNIKATOWYCH rzeczy dla znawców tematu (tu ceny mogą niektórych zaskoczyć). Na tę część stoiska zapraszam wszystkich, którzy chcieliby uzupełnić swoje kolekcje o archiwalia, albo jakieś ciekawe białe kruki.
10) Dodatkowo na stoisku BP trochę staroci, które wygrzebałem z piwnicy – Minionki, Mesmo Delivery, trochę Dylan Dogów oraz Oczy Kota!
11) CENY NA NOWOŚCI BĘDĄ FESTIWALOWE, CZYLI PROMOCYJNE! Przypomnę jednak wszystkim, że poza wszelaką prowadzoną przeze mnie sprzedażą, wszystkie moje publikacje będą sprzedawane po cenach okładkowych! Jeśli chcecie oszczędzić parę złotych – zapraszam do mnie!
12) I jeszcze jedna sprawa na koniec. Pamiętajcie o polskich autorkach i autorach komiksów –  tych na MFKiG będzie bardzo, bardzo dużo. Ich komiksy znajdziecie zarówno na stoiskach dużych wydawców, jak i na ich „osobistych” stolikach (chociażby w strefie Komiksu Niezależnego) – zapoznajcie się z ich ofertą, bo jest duuuuużo dobrych tytułów, z którymi warto się zaznajomić, a czasem wręcz zakupić!
Wkrótce kolejne niusy.
TeO

Online maxim1987

« Odpowiedź #42 dnia: Pn, 09 Wrzesień 2024, 14:02:47 »
czy jakaś dobra dusza wybiera się z Warszawy na MFKiG i mogłaby dla mnie zakupić nowe tomiki Mysiej Straży + kolorowankę?

Offline JanJ

« Odpowiedź #43 dnia: Wt, 10 Wrzesień 2024, 16:47:37 »
Z FB:

Serwus!
Po latach oczekiwań, po utracie wszelakiej wiary, po setkach tłumaczeń młodocianym "nie wiem czemu ten pan przestał wydawać Mysią Straż..." - NADCHODZI!!! Najsampierw w ten weekend na Festiwal Komiksu W Łodzi!
Tytuł: Mysia Straż: Czarny Topór. Tom 1 & 2.
Scenariusz i rysunki: David Petersen
Przekład: Mateusz Jankowski
Redakcja: Karolina Gębska
Korekta: Maja Margasińska
Łamanie: Jarek Obważanek | Dymkołamacze
Wydanie polskie:  Wydawnictwo Bum Projekt
Wydanie pierwsze, Warszawa 2024
ISBN: 978-83-971944-2-7
Format: 200x200 mm
Oprawa: miękka
Papier: kredowy:
Druk: kolorowy
Cena: 49,90 zł (za tom)

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #44 dnia: Wt, 10 Wrzesień 2024, 16:58:29 »
O! Czyli oba na raz. Dobra decyzja. Dobrze, że zachowano podział na 2 części: będzie pasować do poprzednich tomów.