Autor Wątek: Bum Projekt  (Przeczytany 15449 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline starcek

Odp: Bum Projekt
« Odpowiedź #15 dnia: Pt, 22 Marzec 2024, 16:11:50 »
Ciekawe, czy to ten sam, który przysparza podobnych trosk Ongrysowi.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Online Łazur

« Odpowiedź #16 dnia: Nd, 24 Marzec 2024, 14:38:22 »
Nie, tu akurat inny.

PS. A z tym Ongrysem to bym tak łatwo nie łykał wersji, że to składacz winny wszelkiemu złu i opóźnieniom :)
All Comics Are Beautiful

Offline 79ers

« Odpowiedź #17 dnia: Nd, 24 Marzec 2024, 20:53:39 »
Będą jakieś cegiełki z myszami, czy kontynuacja w dotychczasowej formie?
Z Dylana doga raczej zrezygnowali?

Offline JanJ

« Odpowiedź #18 dnia: Nd, 24 Marzec 2024, 22:06:51 »
Będą wydawali w tej samej formie co poprzednie tomy.

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #19 dnia: Wt, 11 Czerwiec 2024, 00:35:30 »
Kolejne tygodnie i miesiące mijają a ze strony wydawnictwa nadal cisza  :( myślicie, że ruszą w tym roku?
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline JanJ

« Odpowiedź #20 dnia: Wt, 11 Czerwiec 2024, 09:16:21 »
Ciężko powiedzieć. Dla mnie to trochę taki casus Taurusa. Podobno koleś od składu ich olewa i nie mogą się doczekać aż skończy. No ale sorry - jeśli rzeczywiście tak jest to już dawno powinni go zmienić.

Offline starcek

« Odpowiedź #21 dnia: Wt, 11 Czerwiec 2024, 10:10:06 »
To musi być bardzo płytki rynek, że jedna osoba tak sobie może dyktować warunki.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline srogin

« Odpowiedź #22 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 10:59:52 »
Serwus, drodzy czytelnicy komiksów, fani Mysiej Straży, tracący wiarę w Bum Projekt oraz przypadkowi przechodnie.
NA POCZĄTEK NAJWAŻNIEJSZE:
Mysia Straż będzie! Wiem, że pisałem, że będzie na KFK w marcu, potem liczyłem, że uda mi się na Komiksową Warszawę, ale finał finałów wychodzi na to, że doczekacie się Myszy we wrześniu na Międzynarodowym Festiwalu Komiksu. Jest to najbliższy sensowny dla mnie termin na premierę.
Oprócz wyczekiwanego „Czarnego Topora”, pojawi się także drugie wydanie „Jesieni 1152”. Ale to nie wszystko! Wyłącznie w Bum Projekcie będzie dostępna kolorowanka ze świata Mysiej Straży!! Ale to nie wszystko!!! Kupując bezpośrednio u mnie – wydawcy, otrzymacie drobne gadżety związane z…? Oczywiście z Mysią Strażą! Ale to nie wszystko! Przy każdej kolejnej premierze, będą pojawiać się kolejne myszowe gadżety (niektóre w limitowanych ilościach) do kupienia wyłącznie w sklepie Bum Projektu.
Właśnie! Dystrybucja. Moje komiksy będzie można kupić wyłącznie w następujących miejscach:
www.gildia.pl
www.bestcomics.pl
Centrum Komiksu – Warszawa, al. Niepodległości 148 (STACJONARNIE)
oraz
www.bumprojekt.pl
Ograniczona dystrybucja wiąże się między innymi z tym, że komiksy wydawnictwa Bum Projekt będą dostępne wyłącznie po cenach okładkowych! We wszystkich powyższych miejscach. Natomiast nowa odsłona sklepu BP powinna ruszyć w sierpniu.
CZY TYLKO MYSZY?
Mam plan na złapanie wiatru w żagle, więc i oferta z czasem będzie się powiększać. Planuję dwa tory wydawnicze, które będą mocno się od siebie różniły. Pierwszy to komiksy „klasyczne” – wybornie narysowane i napisane; doskonałe nazwiska autorów; znane i cenione tytuły; cieszące oko i serduszko. Natomiast druga strona medalu to komiksy „pojechane” – srogie scenariuszowo; nie dla każdego, a wręcz dla wybranych koneserów rzeczy porąbanych; zarówno „na poważnie” jak i humorystyczne; jedni pokochają inni znienawidzą! Jak to wszystko wyjdzie? Czas pokaże.
CZEMU TYLE CISZY W SOSZIALACH?
Jakoś nie umiem w tę przestrzeń. Nie zawsze mam flou, a często brakuje mi czasu i sił… Dlatego wkrótce wesprę się pomocą osób doświadczonych i liczę, że komunikacja się poprawi – zarówno informacyjnie, jak i wydawca-czytelnik.
I chyba tyle póki co.
Trzymajcie się w zdrowiu, a także udanego wywczasu urlopowo-wakacyjnego!
TeO

Offline JanJ

« Odpowiedź #23 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 11:01:43 »
Niech będzie i we wrześniu. Obyśmy się w końcu doczekali. Pytanie na ile pewny ten wrzesień, bo z tego postu to do końca nie wynika.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #24 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 11:03:02 »
ha ha. uwierzę jak zobaczę. sideca 2.

Offline maxim1987

« Odpowiedź #25 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 11:32:39 »
Wyłącznie w Bum Projekcie będzie dostępna kolorowanka ze świata Mysiej Straży!! Ale to nie wszystko!!! Kupując bezpośrednio u mnie – wydawcy
Nope, nope, nope - na ten moment nie mam do nich za grosz zaufania i nie zamierzam nic kupować bezpośrednio w sklepie internetowym wydawcy. Kupię dopiero jak pojawi się fizycznie w sklepie gildii lub w Centrum Komiksu.

Online Popiel

« Odpowiedź #26 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 11:41:48 »
A co takiego Ci zrobili, że nie masz zaufania?

Offline misiokles

« Odpowiedź #27 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 11:47:08 »
Ożywają kilka dni po tym, jak ktoś na forum pisze posta z zapytaniem czy wydawnictwo jeszcze żywe. Więc wrażenia takie trochę Sideca, trochę Taurus.
Również nie jestem jakoś podekscytowany.

Offline parsom

« Odpowiedź #28 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 12:02:40 »
Z "Zimę" to dodrukują?

Offline JanJ

« Odpowiedź #29 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 12:20:57 »
Ja się trochę martwię o opłacalność tego planu wydawniczego. Myszy będą do kupienia w czterech miejscach więc kupią tylko najwierniejsi fani, a po drugie planują jakieś hardcory co też będzie miało ograniczone grono odbiorców.

Zakładam, że jednak doczekamy się Myszy we wrześniu, ale czy koszty licencji i inne im się zwrócą i pozwolą inwestować w kolejne tytuły?