Autor Wątek: Blanki  (Przeczytany 198829 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lyricstof

Odp: Blanki
« Odpowiedź #1470 dnia: Wt, 02 Lipiec 2024, 13:04:19 »
Coś  ;) starszego. Muszę pomału pozamieszczać to co mam. I być już na bieżąco z blankami.  8)

Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline kaishaku

« Odpowiedź #1471 dnia: Wt, 02 Lipiec 2024, 20:17:36 »
...Ale wymyśliłem tam scenkę, że Harley łapie wianek, a wokół są jakoś zatrzymane inne batmanowe laski, typu skrępowana rośliną Poison Ivy, pilnowana przez hieny Batwoman czy siedząca z guzem Huntress. Plus smutny Joker strzelający sobie w łeb pistoletem z napisem "bang". Brzmi dobrze, ale weź to narysuj ;)

Hmm... to mówisz, że taka jest zazwyczaj reakcja na moje wymysły i fanaberie scenariuszowe ;) Teraz wiem zatem skąd ten opór w braci rysowniczej, przed realizacją moich wizji xD

Ciekawy artykuł o cenach commisionów Jima Lee, w tym blanków. Autor artykułu rozpisuje się o wartości tych prac, jak i podejściu niektórych "fanów".

https://www.cbr.com/jim-lee-commission-rates-real-problem/

Ciekawe jak to wygląda na naszym rynku? Dużo ludzi odsprzedaje prace, by zarobić? Autorzy muszą męczyć się z chamstwem? Pewnie tak. Ale w jakiej części?

No na Jima to mnie nie stać...i jeszcze długo nie ;)

Osobiście moja kolekcja jest tak hermetyczna tematycznie i (odnoszę wrażenie)dziwna na tyle, że może kilka prac przypadłoby komuś innemu do gustu. A szczerze to z kilku sam jestem niezadowolony.
Choć nie okazałem tego nigdy rysownikom, po prostu byłem mniej entuzjastyczny w okazywaniu zachwytu ;)
No może raz czy dwa zwróciłem uwagę, że przestawiony przeze mnie zamysł nijak ma się do rysunku.

Czy zamierzam sprzedać/zarobić na blankach ?
Wątpię czy uzyskałbym cenę porównywalną do poniesionych kosztów(w niektórych przypadkach), bo ceny bywają srogie(w sensie porównując do cen Jima to chyba jeszcze cała moja kolekcja nie jest warta jego jednego rysunku xD).
Myślałem, żeby kiedyś oddać część (tych brzydkich!!!) na jakąś aukcję charytatywną...

Co do cen na rodzimym rynku. Można zamówić dwa/trzy blanki albo wybrać jednego artystę/tkę.
Ceny nie są jakieś zaporowe, bywają pozytywne i pozytywne trochę mniej, zaskoczenia.
Tylko raz (dotychczas) zrezygnowałem ze zlecenia, bo osoba z którą pisałem nie potrafiła od razu podać ceny za swoją pracę, a po kilku dniach(które podejrzewam przeznaczyła na konsultacje z kimś kto miał do czynienia z blankami) przeczytałem czterocyfrową kwotę w PLN.  W tym był koszt zakupu materiałów rysunkowych czyli de facto byłoby to sponsorowanie całego zaplecza. "Nie, no tyle to nie..." ;) 

Nie ukrywajmy też, że jest to rynek dla "dewiantów" xD (no i po co te "" po co ;) )
Traktowany przez część artystów, jako ostateczność w hierarchii zleceń.

Blanki nawet nie są ujęte na tej grafice ;)

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #1472 dnia: Wt, 02 Lipiec 2024, 22:09:43 »
To tym razem taki.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #1473 dnia: Śr, 03 Lipiec 2024, 18:48:14 »
Nowe "szczały"... prosto z pyrkonu...

Dobrze, że mam 3 ręce jak Depp w Desperado 2...

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #1474 dnia: Śr, 03 Lipiec 2024, 19:34:13 »
@Rodrigues - fajne zdobycze.

A teraz taki.

Offline starcek

« Odpowiedź #1475 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 12:43:26 »
Ooo, Zvyrke z charytatywnej.

Ale tych goździków to nie odgadnę. :-(
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #1476 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 12:48:40 »
Zvyrke jest podpisana, także ten tego. Charakterystyczna sygnaturka.
Natomiast goździki są też z charytatywnej. Ale autor mniej znany.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #1477 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 17:02:48 »
Zvyrke jest podpisana, także ten tego.

Offline starcek

« Odpowiedź #1478 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 19:29:16 »
Ale to było tylko stwierdzenie faktu, nie odgadywanie. Zvyrke przecież była w linku z allegro. Te goździki to mnie męczą...
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline kaishaku

« Odpowiedź #1479 dnia: Cz, 11 Lipiec 2024, 20:28:37 »
To tym razem taki.

Stawiam na:
Rysowniczka rasy kaukaskiej, wzrost około 165-170 cm, wiek 20-40 lat, prawdopodobnie ma kota(albo psa...)
rysuje komiksy xD

Profil wstępny ;)   

Rzucenie koła ratunkowego w postaci podpowiedzi wskazane ;)

Offline Leyek

« Odpowiedź #1480 dnia: Pt, 12 Lipiec 2024, 21:03:11 »
Zakup z BCC 2024. Tak jak z reguły blanki odpuszczam tak tutaj spodobał mi się pomysł i na rysunek i na cenę/resztę (dlatego fotki w folii).

Offline Takesh

« Odpowiedź #1481 dnia: So, 13 Lipiec 2024, 08:49:17 »
Przestroga przed wysyłaniem blanków FedExem...

https://www.cbr.com/iron-man-artist-bob-layton-stolen-artwork-help/

Offline starcek

« Odpowiedź #1482 dnia: So, 13 Lipiec 2024, 10:37:07 »
Te Goździki to mi trochę Bozią trącą, ale cameo się nie zgadza. :(

Offline kaishaku

« Odpowiedź #1483 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 18:18:57 »
Poprzednia zagadka jakoś utknęła w martwym punkcie.
Spieszę więc z moją...bo moje zazwyczaj łatwe ;)

Offline starcek

« Odpowiedź #1484 dnia: Nd, 21 Lipiec 2024, 15:22:24 »
Cisza zaległa niesamowita. I z Goździkami i z tym Batmanem.
Se strzelę, że Gawronkiewicz.