Autor Wątek: Blanki  (Przeczytany 232356 razy)

Offline Rodrigues

Odp: Blanki
« Odpowiedź #1395 dnia: Pn, 27 Maj 2024, 08:16:19 »
Debiut, więc może być ciężko xD

Wygląda na Josha Simmonsa  :D
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline muaddib

« Odpowiedź #1396 dnia: Pn, 27 Maj 2024, 08:36:08 »
Na Komiksowej Warszawie odebrałem pierwszy blank zrobiony na moje zamówienie. Wszystkie poprzednie były kupione już gotowe na aukcjach charytatywnych, wsparciach, stoiskach itp. Z mojej strony była tylko prośba o nawiązanie do pewnego filmu, który jest wysoko w mojej topce, a tytuł komiksu odnosi się do jednego w nim wątków. 
@Jaszczu stanął na wysokości zadania, zrobił research i wyszło takie cudo :) Dzięki!

Czy ktoś zgadnie o jaki film chodzi? Oczywiście poza osobami, którym już o tym opowiadałem ;)

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1397 dnia: Pn, 27 Maj 2024, 10:49:57 »
Czy ktoś zgadnie o jaki film chodzi? Oczywiście poza osobami, którym już o tym opowiadałem ;)
Nie jest to High Noon z Cooperem?

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #1398 dnia: Pn, 27 Maj 2024, 11:41:37 »
Dzięki @muaddib za to zamówienie! To była ogromna przyjemność!

Na mojego blankowego bloga wrzuciłem kilka fotek z "Dukem":

https://komiksoweblanki.blogspot.com/2024/05/duke.html

Offline kaishaku

« Odpowiedź #1399 dnia: Pn, 27 Maj 2024, 21:18:22 »
Wygląda na Josha Simmonsa  :D

Za łatwe te zagadki...

Po krótkiej rozmowie z Dżoszem oznajmił, że to jego pierwszy blank...i że to kupa roboty była i nigdy więcej nie zrobi czegoś takiego...za stawkę, którą wynegocjowałem ;)

Zasadniczo dzięki dla Macieja Pałki, który w korespondencji wspomniał, że rysując dla mnie blanka inspirował się pracami JS.
Więc, gdy Timof oznajmił, że wyda jego Nietoperza i autor będzie gościem KW...
Wszystkie kropki połączyły się w mojej głowie tworząc batsy... pentagram.
Oto efekt. 

Offline komiks

« Odpowiedź #1400 dnia: Pn, 27 Maj 2024, 21:46:42 »
Dzięki @muaddib za to zamówienie! To była ogromna przyjemność!

Na mojego blankowego bloga wrzuciłem kilka fotek z "Dukem":

https://komiksoweblanki.blogspot.com/2024/05/duke.html

Po ile takie okładki chodzą?
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline mmo

« Odpowiedź #1401 dnia: Pn, 27 Maj 2024, 21:47:53 »

Offline starcek

« Odpowiedź #1402 dnia: Pn, 27 Maj 2024, 22:43:37 »
No i znowu nie wiem od kogo blanka odebrał Lyricstof...

Zarzucę więc coś, czego nie trzeba zgadywać. ;-)

Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #1403 dnia: Pn, 27 Maj 2024, 23:24:24 »
No i znowu nie wiem od kogo blanka odebrał Lyricstof...

Moja zagadka trudna. Liczyłem, że ktoś podejmie rękawicę i strzeli.

Już wyjaśniam, autorem ilustracji na blanku Kroma jest kolega z forum @Nephilim - autor wielu okładek albumów muzycznych, także rysownik komiksów: raczej krótkie formy "Czerń Brooklinu", rysował także w "Opowieściach tramwajowych". Jeszcze raz wielkie dzięki za rysunek. Bardzo fajnie wyszedł ten blank, w moim osobistym rankingu wpada do pierwszej piątki moich blanków. Ile to ja już mam? 100?  :o  ;)
A oto ciąg dalszy czyli druga strona okładki.

Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1404 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 06:57:32 »
Bardzo fajnie wyszedł ten blank, w moim osobistym rankingu wpada do pierwszej piątki moich blanków. Ile to ja już mam? 100?  :o  ;)
Jest mi niezmiernie miło. Bardzo dziękuję :)

Offline Kielo

« Odpowiedź #1405 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 08:32:13 »
Super ten blank Nephilim!

Dawno nic nie wrzucalem. Maly Batek dzisiaj:

Offline muaddib

« Odpowiedź #1406 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 08:51:09 »
Po ile takie okładki chodzą?
A to różnie. Autor, czyli @Jaszczu, jest na forum to możesz zagadać :)
Nie jest to High Noon z Cooperem?
Okładka jest nawiązaniem do jednego z moich ulubionych filmu czyli "Bez przebaczenia" Clinta Eastwooda. W jednym z wątków do miasteczka, w którym szeryfem jest postać grana przez Geane'a Hackmana, przybywa rewolwerowiec, o którym piszą pulpowe książki pod tytułem "The Duke of Death". Szeryf chcąc go ośmieszy/upokorzyć/pokazać miejsce w szeregu, ciągle nazywa go "Duck of Death" :) Dając Jaszczowi w Poznaniu ten blank myślałem całkiem o innym Duke'u, ale kiedyś pewnej nocy przed zaśnięciem pomyślałem, że Unforgiven pasuje tutaj idealnie. Nie mogłem zasnąć, bo bałem się, że do rana ten pomysł wyleci mi z głowy, więc wyszedłem z łóżka z zapisałem to :)

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1407 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 14:28:04 »
"Bez przebaczenia" Clinta Eastwooda.
Richard Harris ma podobną wstąże pod szyją i czarny garnitur, zupełnie jak Cooper w "High Noon" ;) Stąd skojarzenie :)

Offline kaishaku

« Odpowiedź #1408 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 20:16:45 »
Czekaj czekaj... Czyli jedynie tytuł nawiązuje do Twoich oczekiwań względem obrazka zawartego na okładce i nijak ma się do treści komiksu... No witam w klubie xD

Na Komiksowej Warszawie odebrałem pierwszy blank zrobiony na moje zamówienie. Wszystkie poprzednie były kupione już gotowe na aukcjach charytatywnych, wsparciach, stoiskach itp. Z mojej strony była tylko prośba o nawiązanie do pewnego filmu, który jest wysoko w mojej topce, a tytuł komiksu odnosi się do jednego w nim wątków. 
@Jaszczu stanął na wysokości zadania, zrobił research i wyszło takie cudo :) Dzięki!

Czy ktoś zgadnie o jaki film chodzi? Oczywiście poza osobami, którym już o tym opowiadałem ;)

Nie mogłem zasnąć, bo bałem się, że do rana ten pomysł wyleci mi z głowy, więc wyszedłem z łóżka z zapisałem to :)

Też mam karteczki z pomysłami do realizacji w części opakowań :)
Najlepsze jednak, gdy przyjdzie Ci super pomysł, zlecisz...i wtedy wpadnie Ci do głowy taka dopieszczająca całość myśl i piszesz do rysownika o "ewentualne" uwzględnienie xD a tam już połowa narysowana.

Offline muaddib

« Odpowiedź #1409 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 08:16:03 »
Czekaj czekaj... Czyli jedynie tytuł nawiązuje do Twoich oczekiwań względem obrazka zawartego na okładce i nijak ma się do treści komiksu... No witam w klubie xD
A to ktoś robi inaczej? ;)