Jacek Kuziemski
Dokładnie tak, autor m.in. komiksu "Johannes Schachmann. Życie i czasy"
Pytanie mam do konkursów.
Jakie rysownik powinien mieć osiągnięcia, żeby włączyć go w poczet osób zaliczanych do zgadywania ?
Co jest konieczne do kwalifikowania się zatem ? Zin, komiks, plansza w antologii komiksowej ?
Sam czasami zlecam ludziom totalnie spoza komiksowa i wtedy oznaczam od razu profil, bo wiem, że nigdzie nic ta osoba nie publikowała.
Decyzja zadającego.
Raz pamiętam jeden z kolegów miał blanki od Dana Mazura, o którym nic nie wiedziałem, ale chyba w końcu po którejś odpowiedzi ktoś odgadł. Były też blanki od Krzysztofa Lipińskiego, też go nie znałem. A okazało się, że publikował w AKTcie.

Ja sam zamieściłem dwa blanki od rysowniczki, która jeszcze nie ma na koncie komiksu. Ale akurat tych blanków nie dałem do konkursu.

O, a nawet nie napisałem kto jest autorką. A autorką jest rysowniczka mieszkająca w Danii Zosia Żelazny.

W ubiegłym roku zdobyła III miejsce w konkursie na komiks dla dzieci im. J. Christy, swoją autorską propozycją pt. "Wyspy Pyszności". Być może niedługo zostanie wydany jej komiks.
Ogólnie to ten nasz konkurs traktujemy raczej z przymrużeniem oka.
Zakończenie alternatywne.

A w ogóle cały ten konkurs traktujemy z przymrużeniem oka. Także, co nie wrzucisz, to i tak będzie zabawa. Najwyżej nikt nie odgadnie.