Autor Wątek: Blanki  (Przeczytany 232093 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lyricstof

Odp: Blanki
« Odpowiedź #855 dnia: Śr, 01 Luty 2023, 00:06:59 »
Marcin Minor ?
To nie jest ten autor. Jednak patrząc na Marcina Minora i autora blanka to mają jedną cechę wspólną, jeśli chodzi o wygląd.  ;D

Podpowiedź.

Udzielał się w "Bicepsie".
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline kierpic

« Odpowiedź #856 dnia: Śr, 01 Luty 2023, 05:26:17 »
Jacek Kuziemski

Offline kaishaku

« Odpowiedź #857 dnia: Śr, 01 Luty 2023, 19:22:24 »
Pytanie mam do konkursów.
Jakie rysownik powinien mieć osiągnięcia, żeby włączyć go w poczet osób zaliczanych do zgadywania ?

Co jest konieczne do kwalifikowania się zatem ? Zin, komiks, plansza w antologii komiksowej ?

Sam czasami zlecam ludziom totalnie spoza komiksowa i wtedy oznaczam od razu profil, bo wiem, że nigdzie nic ta osoba nie publikowała.

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #858 dnia: Śr, 01 Luty 2023, 20:46:38 »
Jacek Kuziemski
Dokładnie tak, autor m.in. komiksu "Johannes Schachmann. Życie i czasy"

Pytanie mam do konkursów.
Jakie rysownik powinien mieć osiągnięcia, żeby włączyć go w poczet osób zaliczanych do zgadywania ?
Co jest konieczne do kwalifikowania się zatem ? Zin, komiks, plansza w antologii komiksowej ?
Sam czasami zlecam ludziom totalnie spoza komiksowa i wtedy oznaczam od razu profil, bo wiem, że nigdzie nic ta osoba nie publikowała.

Decyzja zadającego.
Raz pamiętam jeden z kolegów miał blanki od Dana Mazura, o którym nic nie wiedziałem, ale chyba w końcu po którejś odpowiedzi ktoś odgadł. Były też blanki od Krzysztofa Lipińskiego, też go nie znałem. A okazało się, że publikował w AKTcie.  ;)
Ja sam zamieściłem dwa blanki od rysowniczki, która jeszcze nie ma na koncie komiksu. Ale akurat tych blanków nie dałem do konkursu.

O, a nawet nie napisałem kto jest autorką. A autorką jest rysowniczka mieszkająca w Danii Zosia Żelazny.

W ubiegłym roku zdobyła III miejsce w konkursie na komiks dla dzieci im. J. Christy, swoją autorską propozycją pt. "Wyspy Pyszności". Być może niedługo zostanie wydany jej komiks.

Ogólnie to ten nasz konkurs traktujemy raczej z przymrużeniem oka.  ;)
Zakończenie alternatywne.  ;D ;D ;D
A w ogóle cały ten konkurs traktujemy z przymrużeniem oka. Także, co nie wrzucisz, to i tak będzie zabawa. Najwyżej nikt nie odgadnie.  8)
« Ostatnia zmiana: Śr, 01 Luty 2023, 20:51:46 wysłana przez Lyricstof »

Offline kaishaku

« Odpowiedź #859 dnia: Cz, 02 Luty 2023, 17:00:51 »
Tak coś ten konkurs pachniał mi pretekstem do blankowego ekshibicjonizmu ;)
Słuszna idea jednak !

Dziś obiecany i anonsowany jakiś czas temu Batman.
Oczywiście jest tak łatwy, że kto nie zgadnie ten trąba ;) 

Zamysł: Dark Ride (w domyśle Dark Side Dark Knight).
Większość elementów scenerii wymyślona przeze mnie, tak żeby pasowały do powyższych założeń.
W rękach autora pozostawiłem zobrazowanie Batmana. Wyszedł mocno Rebel Boy ;)

https://ibb.co/hgDQkhs

Offline muaddib

« Odpowiedź #860 dnia: Cz, 02 Luty 2023, 17:03:49 »
Sądząc po podpisie w lewym dolnym rogu to Łukasz Bałut ;)
A w ogóle cały ten konkurs traktujemy z przymrużeniem oka.
To nie będzie nagród?! Żartuję oczywiście ;)
Myślę, że wreszcie się przełamię i zlecę jakiegoś blanka, ale póki co się bronię, bo wiem, że jak tylko zacznę, to nie będę mógł przestać :)
« Ostatnia zmiana: Cz, 02 Luty 2023, 17:09:01 wysłana przez muaddib »

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #861 dnia: Cz, 02 Luty 2023, 21:00:30 »
Słuszna idea jednak !
Dziś obiecany i anonsowany jakiś czas temu Batman.
Oczywiście jest tak łatwy, że kto nie zgadnie ten trąba ;) 
Zamysł: Dark Ride (w domyśle Dark Side Dark Knight).
Większość elementów scenerii wymyślona przeze mnie, tak żeby pasowały do powyższych założeń.
W rękach autora pozostawiłem zobrazowanie Batmana. Wyszedł mocno Rebel Boy ;)

Bardzo ciekawy rysunek Bałuta. Super.

Sądząc po podpisie w lewym dolnym rogu to Łukasz Bałut ;)To nie będzie nagród?!

Będą oczywiście, że będą. Zwycięzca dostaje blanka, który zdobędzie największą ilość lajków.  ;D ;D ;D

Myślę, że wreszcie się przełamię i zlecę jakiegoś blanka, ale póki co się bronię, bo wiem, że jak tylko zacznę, to nie będę mógł przestać :)

To prawda, może tak być. U mnie tak jest. Chociaż ostatnio zacząłem hamować.  ::) Z tym że trochę wcześniej przyśpieszyłem.  :P Ech...

Z innej beczki.
Dzisiaj był ostatni dzień blankowych licytacji dla WOŚPu. Licytowaliście, ktoś z Was wygrał?
Jako ciekawostka powiem, że najdroższy blank poszedł za 820 PLN. Wiadomo cel charytatywny.
A nie mogę się mylić, może to nie najdroższy, bo był jeszcze jeden, który mógł go przebić. No nie wszystkie śledziłem.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #862 dnia: Cz, 02 Luty 2023, 23:19:59 »
Za 820 poszedł ten od Niemczyk?
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #863 dnia: Cz, 02 Luty 2023, 23:32:08 »
Nie. Tego od Niemczyk nie śledziłem.

Od Szymona Kudrańskiego wykonany ołówkiem poszedł za 8 stów.

Offline Leyek

« Odpowiedź #864 dnia: Cz, 02 Luty 2023, 23:42:26 »
Za 820 poszedł ten od Niemczyk?

660 zł: https://allegro.pl/oferta/life-of-captain-marvel-1-blank-kasia-niemczyk-13184158833

Nie widziałem nic za 820 ale może nie wszystko wyłapałem, bo te komiksowe rzeczy po paru działach powrzucane albo widziałem ale mi się do obserwowanych nie dodało (bo nawet się nie spodziewałem, że maja jakiś limit. Trochę rzeczy mi nie zapisało się, dopiero jak stare wywaliłem to mogłem dalej zapisywać).
« Ostatnia zmiana: Cz, 02 Luty 2023, 23:44:12 wysłana przez Leyek »

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #865 dnia: Cz, 02 Luty 2023, 23:56:48 »
Nie widziałem nic za 820 ale może nie wszystko wyłapałem, bo te komiksowe rzeczy po paru działach powrzucane albo widziałem ale mi się do obserwowanych nie dodało (bo nawet się nie spodziewałem, że maja jakiś limit. Trochę rzeczy mi nie zapisało się, dopiero jak stare wywaliłem to mogłem dalej zapisywać).

Proszę bardzo Szymon.  8)

https://allegro.pl/oferta/spawn-scorched-blank-szymon-kudranski-13184416566?utm_source=notification&utm_medium=auctionLostToBidderEmail&utm_campaign=d8475aad-f150-42c2-88b8-bb395f674759

Offline Leyek

« Odpowiedź #866 dnia: Cz, 02 Luty 2023, 23:59:37 »
No to widziałem i mi się nie zapisało :) To już wolałbym Wolverine'a od Rebelki jakbym był fanem blanków.

Offline kaishaku

« Odpowiedź #867 dnia: So, 04 Luty 2023, 15:08:12 »
Myślę, że wreszcie się przełamię i zlecę jakiegoś blanka, ale póki co się bronię, bo wiem, że jak tylko zacznę, to nie będę mógł przestać :)

Im później się przełamiesz, tym mniejszy wybór wśród artystów.
Widziałem, wśród prezentowanych tu blanków kilku artystów/ek, którzy jakiś czas temu zarysowali okładki i chciałbym mieć ich w swojej kolekcji. Niestety... Okazało się, że kilka osób przeszło całkowicie na digital i nie praktykuje już tradycyjnego rysowania. Pisałem z jedną osobą i stwierdziła, że może i by wróciła do analogowego rysunku...ale najbardziej brakuje jej w nim funkcji "undo".

Tak, że kilku forumowych posiadaczy ma już unikaty, więcej nie będzie ;)

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #868 dnia: So, 04 Luty 2023, 16:51:04 »
Pisałem z jedną osobą i stwierdziła, że może i by wróciła do analogowego rysunku...ale najbardziej brakuje jej w nim funkcji "undo".

To już nie jest przejście na digital, tylko pełne uzależnienie  :o
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #869 dnia: Pn, 13 Luty 2023, 18:25:54 »
Czekam i czekam na jakieś blanki, a tu nic. Panowie, co z Wami.  ;)

No to niech będzie, ode mnie takie coś pod zagadkę. Nadal go nie mam u siebie, hmmm... a już dawno narysowany. Ale czekam jeszcze na bonusa od autora.  8)

No to, kto zarysował tego blanka?