Dziś coś w stylu "Urzekła mnie twoja historia"

Jakiś czas temu, przeszukując bezmiar kreskowego Internetu, trafiłem na ciekawe obrazy.
Zapytałem czy rysownik jest zainteresowany zleceniem, zarysowaniem blanka postacią Batmana (a jakże!

).
Okazało się, że pierwszy raz ktoś złożył mu taką propozycję i z tej racji, gotów jest wykonać blanka za...darmo.
Pewnym problemem mógł okazać się fakt, że rysownik ów mieszka w Anglii.
Zacząłem szukać lokalnego sklepu z komiksami, proponować wysyłkę blanka...
Rysownik stwierdził jednak, że poradzi sobie z tą materią.
Czekałem więc cierpliwie.
Po 3 tygodniach, trzymałem komiks w rękach...(Pierwsza wiadomość koniec września, dostawa 22 października)
Tu muszę się przyznać, że nie zawsze wiem who-is-who w komiksowie, które rozwija się prężnie.
Na którejś z grup fbukowych pojawił się -w międzyczasie- post o zwycięzcy tegorocznej MFki z komiksem o JP2, którego kreska do złudzenia przypominała to, co widziałem na blanku oraz na stronie artysty na Insta.
Tak. Zaproponowałem Łukaszowi Pawlakowi zarysowanie blanka, nie będąc tego świadomym(ach te nicki na forach oraz socialach...)
Sam blank... Choć jak nazwał go autor "bootleg blank" to Batman 464.
Szczerze ? Doznałem lekkiego szoku widząc ten numer "w blanku"... Ale po chwili zaczęło świtać: "bootleg".
Łukasz przerobił okładkę na blank i zarysował ! Następnie okładka została przytwierdzona do komiksu.
Nie dziwię się teraz, że Łukasz Pawlak zdobywa nagrody w komiksowie, za swoją niewątpliwie nieszablonową twórczość. Mnie zaskoczyła także nietuzinkowa kreatywność !

Blank wykonany na surowo ołówkiem, efekt widoczny na drugim zdjęciu powstał przy użyciu grafiki komputerowej
https://www.instagram.com/p/CkN2hlLI57b/Tak oto fanaberia została spełniona.
Szacunek i podziękowania ogromne dla Autora !
Logistykę zachowam dla siebie, nie mniej jednak całkowity koszt, jaki poniosłem to 0 zł.
(To ostatnia z zalegających realizacji, czekam na bieżące zlecenia

)