Autor Wątek: Blanki  (Przeczytany 232707 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MrDawg666

Odp: Blanki
« Odpowiedź #735 dnia: So, 10 Grudzień 2022, 21:02:29 »

;)

Offline kaishaku

« Odpowiedź #736 dnia: Nd, 11 Grudzień 2022, 12:42:10 »
Widzę, że wreszcie trafiłem w odpowiednio "toksyczne środowisko" ;) w którym mogę przedstawić swoje zdobycze.
Zasadniczo ograniczam zlecenia do jednej postaci: Batmana, wszelkich nawiązań, niuansów z historii tego bohatera oraz nawiązań do tytułu blanka(do treści zazwyczaj się nie da).

W idei "czystej okładki" chodzi głównie o okładkę właśnie.

Zdarza się, że artystka, bo zazwyczaj kobiety mają pewne opory w tej kwestii, nie rysuje postaci męskich, wtedy pojawiają się postacie kobiece z otoczenia Batmana z jakimś nietoperzowym elementem.
Być może jest to ograniczenie, które sam sobie narzucam i prawdopodobnie zniechęcam część potencjalnych zleceniobiorców "gardzących" Batmanem. Staram się jednak dbać o spójność kolekcji oraz dywersyfikację portfela z podziałem na życie/hobby oraz pilnuję, żeby się nie rozpasać ;)

Postaram się w miarę regularnie spamować tę przestrzeń.
Część ze zleceń powstała według moich wizji/inspiracji i wytycznych, część to wolna ręka autorów.   

Offline MrDawg666

« Odpowiedź #737 dnia: Nd, 11 Grudzień 2022, 13:58:39 »
[

wykolorowane:)

ps.Idea z Batmanami świetna-BatPepa też:)

Offline kaishaku

« Odpowiedź #738 dnia: Nd, 11 Grudzień 2022, 14:48:54 »
Kolejne odklejone pomysły w natarciu ;)   

Widzę tu kilka osób rysujących -z tego co wywnioskowałem- spodziewajcie się zatem (bat)zlecenia.

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #739 dnia: Nd, 11 Grudzień 2022, 17:51:34 »
Oto cały blank od Antoniego Serkowskiego, rysownika m.in. "Niepamięci absolutnej"  :)

A także Taki blank, prezentowany już przez autora na fb. Tak, ja go zamówiłem.  8) Dodam, że bardzo mi się podoba.

Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline kaishaku

« Odpowiedź #740 dnia: Nd, 11 Grudzień 2022, 18:30:10 »
Kolega ,z tego co widzę, zapewne Teslę ma w blankach ulokowaną ;)
Zacne realizacje ! Szacunek !   
(Postaram się czymś jednak zaskoczyć ;) może się uda...)

Pytanie mam zatem.   
Jakim kluczem kierujecie się zlecając blanki ?
Dajecie wolną rękę, okładka ma nawiązywać do komiksu, tytułu ?

Offline kaishaku

« Odpowiedź #741 dnia: Pn, 12 Grudzień 2022, 20:59:49 »

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #742 dnia: Wt, 13 Grudzień 2022, 00:03:47 »
Kolega ,z tego co widzę, zapewne Teslę ma w blankach ulokowaną ;)
Zacne realizacje ! Szacunek !

Dobre, niezłe.  ;D Witamy kolegę na pokładzie i zapraszamy do zabawy, przypominam - odgadujemy kto jest autorem rysunku na blanku. Twoje trzy idealnie pasowałyby do tego konkursu, ale przydałoby się zamazać podpis autora. W konkursie unikamy charakterystycznych, rozpoznawalnych rysowników.

(Postaram się czymś jednak zaskoczyć ;) może się uda...)

No, już się udało. Świetne blanki, mój faworyt to jednak ten od IlustratOLKI. No i chętnie bym zobaczył tył okładki.

Pytanie mam zatem.   
Jakim kluczem kierujecie się zlecając blanki ?
Dajecie wolną rękę, okładka ma nawiązywać do komiksu, tytułu ?

U mnie w tych kwestiach jest tak, zasada główna 1. pełna swoboda artystyczna dla rysownika/rysowniczki, pomysł, technika itp. Ale zawsze są wyjątki i parę razy coś zaproponowałem artystom i nawet nieźle wyszło.  ;) 2. zasada - autor sam wybiera sobie blanka z listy, zazwyczaj około 10 - 15 komiksów do wyboru.

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #743 dnia: Wt, 13 Grudzień 2022, 15:28:01 »
Mam nadzieję, że to nie temat jedynie zabawowy i można też pochwalić się swoją robotą :)
Blanków już trochę natrzaskałem, planuję wszystkie bądź prawie wszystkie pokazać na na szybko skleconej stronce na blogspocie. Tymczasem pochwalę się takim Rosomakiem na łowach:

Jak już zapełnię tego bloga to dam linka w tym temacie. Gdyby ktoś chciał zamówić blanka to jestem otwarty :)

Offline kaishaku

« Odpowiedź #744 dnia: Wt, 13 Grudzień 2022, 18:05:43 »

Dobre, niezłe.  ;D Witamy kolegę na pokładzie i zapraszamy do zabawy, przypominam - odgadujemy kto jest autorem rysunku na blanku. Twoje trzy idealnie pasowałyby do tego konkursu, ale przydałoby się zamazać podpis autora. W konkursie unikamy charakterystycznych, rozpoznawalnych rysowników.

No, już się udało. Świetne blanki, mój faworyt to jednak ten od IlustratOLKI. No i chętnie bym zobaczył tył okładki.

U mnie w tych kwestiach jest tak, zasada główna 1. pełna swoboda artystyczna dla rysownika/rysowniczki, pomysł, technika itp. Ale zawsze są wyjątki i parę razy coś zaproponowałem artystom i nawet nieźle wyszło.  ;) 2. zasada - autor sam wybiera sobie blanka z listy, zazwyczaj około 10 - 15 komiksów do wyboru.

Zauważyłem właśnie "zgadywanki" i doceniam pomysł rozruszania konwersacji a nie tylko wrzutki obrazków :)  Staram się zlecać debiuty,więc będzie ciekawie.
 Nie stronię też od znanych nazwisk. Bardziej jednak interesuje mnie charakterystyczna kreska i ewentualne dopasowanie  jej do mojego pomysłu/"wizji".

Bat..baran ;) nie ma rozwinięcia.
Klauzula sumienia nie pozwala mi na zlecanie tylnej okładki ;P
Żartuję.
Czasami nie mam pomysłu na obie; czasami zaś próg finansowy realizacji jest zbyt wysoki jak na me lisie nogi.

Ja niestety z racji "zbatmaniania" blanków pozwalam na szaleństwo w ograniczonym zakresie...wiadomo - Batman ;)
Miewam jednak przebłyski pomysłowości i rysownicy skłaniają się ku ich realizacji, okazuje się bowiem, że część komiksowa lubi tę postać, co zdecydowanie pomaga.
Choć bywają marvelowcy albo osoby otwarcie nie lubiące tej postaci,co nie przeszkadza im przyjąć zlecenia ;)
(Będzie można przekonać się za jakiś czas, jak to wychodzi) 

Offline kaishaku

« Odpowiedź #745 dnia: Śr, 14 Grudzień 2022, 20:12:00 »

Dziś coś takiego.

(Podpisów brak,więc spełnia zasady konkursowe. Catwoman to absolutny debiut blankowy. Batmana nie rysował ktoś anonimowy ;) )

Wymyśliłem projekt przeniesienia na karty blankowe a raczej parafrazowania:

Rysowniczka i rysownik mieli za zadanie uchwycić układ dłoni względem siebie(wysyłając blanki zaznaczyłem miejsca styku/skierowania palców). Okładki oraz postacie miały też trochę bronić się, jako samodzielne blanki.

Dałem pełną dowolność w wykreowaniu reszty postaci i ewentualnego tła. 

Osoby te wiedziały, że jest ktoś, kto wypełnia drugą część zlecenia, nie znały się i nie miały ze sobą kontaktu. Dlatego -po fakcie- okazało się, że postacie różnią się trochę proporcjami (założeniem było narysowanie pełnych figur).

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #746 dnia: Śr, 14 Grudzień 2022, 21:05:43 »
To na dobry wieczór.  ;D

Pierwszy blank "męski" - Kamil Karpiński znany z Eustachego i okładki W7.
Drugi blank "zmysłowy" - podpisująca się jako Agnes J Art, ciekawa artystka, raczej mało ma wspólnego z komiksami, ale oświeć mnie.  ;)

Obydwa blanki super, pomysł też spoko.

Offline kaishaku

« Odpowiedź #747 dnia: Śr, 14 Grudzień 2022, 22:45:22 »
Nawet nie ma sensu przytakiwać ;) zgadnięte !
Miało być choć trochę pod górkę, a tu okazuje się, spacer przez park i to w słoneczną pogodę ;)
(Ale podejrzewam modus operandi ;) )

AgnesJArt to moje odkrycie blankowe ;) (będą kolejne wrzutki jej prac).
Znaleziona podczas przeszukiwania Internetu w ramach #sixfanarts, pod kątem zlecania blanków.

Polecam koleżankę do realizacji postaci kobiecych ! ;)   

Jak połączyć Śmierć i Batmana ?

Offline Koalar

« Odpowiedź #748 dnia: Cz, 15 Grudzień 2022, 15:17:12 »
Wielki blank:
Dużo innych dużych blanków na FB Kurta.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline kaishaku

« Odpowiedź #749 dnia: Pt, 16 Grudzień 2022, 17:53:42 »
Piątunio-zgadunio.