Autor Wątek: Blanki  (Przeczytany 232553 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline panicz m

Odp: Blanki
« Odpowiedź #495 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 14:31:06 »
Nie za bardzo znam polskich rysowników, ale Zvyrke bije od tego na kilometr ;D

Nie inaczej
Nie ma nic lepszego niż piosenki Don Vasyla i szybka jazda rowerem szosowym po niemieckich drogach. Dobra kiełbasa też jest ok.

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #496 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 15:01:31 »

Widać zdecydowany progres Zvyrke. Aleksandrus - pierwszy punkt masz. Gratulacje.
« Ostatnia zmiana: Pt, 11 Luty 2022, 15:03:24 wysłana przez Lyricstof »
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #497 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 15:10:10 »
Kiedyś trzeba było zacząć się bawić ^_^ A przy okazji poszerzać wiedzę o polskim komiksowie. Mam pewien ambitny plan, ale na razie napotykam same problemy, kiedy się z nimi uporam przyda się znajomość nazwisk dobrych rysowników ;) Ale na razie cicho sza! Żeby nie zapeszać :P

Z tego miejsca też zadam pytanie: jak się zdobywa blanki? Masz niezarysowanego blanka, i co? Piszesz do wybranego artysty? Łapiesz go na konwencie? W każdym razie jakoś przekazujesz komiks do zarysowania. Zdarza się wysyłać na prywatny adres artysty? No i kwestia ceny, bo pewnie nikt nie robi za friko. Jaki jest rozstrzał? Bo pewnie każdy ma inny cennik, ale jakieś ramy pewnie są. Wypada się targować, czy raczej dajecie ile autor zaśpiewa? Ogólnie - jakieś rady dla początkującego w tym temacie?

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #498 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 15:37:58 »
Kiedyś trzeba było zacząć się bawić ^_^ A przy okazji poszerzać wiedzę o polskim komiksowie. Mam pewien ambitny plan, ale na razie napotykam same problemy, kiedy się z nimi uporam przyda się znajomość nazwisk dobrych rysowników ;) Ale na razie cicho sza! Żeby nie zapeszać :P
Im nas więcej tym weselej. No i ruch w temacie będzie.

Z tego miejsca też zadam pytanie: jak się zdobywa blanki? Masz niezarysowanego blanka, i co? Piszesz do wybranego artysty?
Dokładnie.

Łapiesz go na konwencie?
Możesz łapać.  ;)
W każdym razie jakoś przekazujesz komiks do zarysowania. Zdarza się wysyłać na prywatny adres artysty?
Zdarza.

No i kwestia ceny, bo pewnie nikt nie robi za friko. Jaki jest rozstrzał? Bo pewnie każdy ma inny cennik, ale jakieś ramy pewnie są. Wypada się targować, czy raczej dajecie ile autor zaśpiewa?

Powiem tak, najlepiej samemu się przekonać, ale masz rację każdy ma inny. Albo prawie każdy.

Ogólnie - jakieś rady dla początkującego w tym temacie?
Cierpliwość, dużo cierpliwości.  ;D

Offline panicz m

« Odpowiedź #499 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 16:22:22 »

Z tego miejsca też zadam pytanie: jak się zdobywa blanki? Masz niezarysowanego blanka, i co? Piszesz do wybranego artysty? Łapiesz go na konwencie? W każdym razie jakoś przekazujesz komiks do zarysowania. Zdarza się wysyłać na prywatny adres artysty? No i kwestia ceny, bo pewnie nikt nie robi za friko. Jaki jest rozstrzał? Bo pewnie każdy ma inny cennik, ale jakieś ramy pewnie są. Wypada się targować, czy raczej dajecie ile autor zaśpiewa? Ogólnie - jakieś rady dla początkującego w tym temacie?

Pomyśl, kto Cię interesuje, poszukaj e-maila albo fejsbukowego adresu, czasem podrzucam rysownikom okładki przeze mnie wybrane, a czasem sami wybierają, o cenę zapytaj, staraj się nie iść w kierunku "proszę mje namalować żbika na żbiku" do wielu osób nie tak łatwo dotrzeć, najłatwiej komiks przekazać wysyłkowo, chociaż czasem lepiej pogadać w 4 oczy. Co do treści rysunków zawsze proszę aby był to rysunek profesjonalny, zrobiony według pomysłu rysownika. Podobno z tymi blankami to ciekawe hobby, życzę powodzenia.

Nie ma nic lepszego niż piosenki Don Vasyla i szybka jazda rowerem szosowym po niemieckich drogach. Dobra kiełbasa też jest ok.

Offline panicz m

« Odpowiedź #500 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 16:27:09 »
to też nie nadaje się na zagadkę

« Ostatnia zmiana: Pt, 11 Luty 2022, 16:44:25 wysłana przez panicz m »

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #501 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 16:43:03 »
To się nie nadaje. Ale poprzedni jak najbardziej.

Rebelka zacny.  8)

Edit. Chociaż rzeczywiście - widoczna sygnaturka autorki. Ale punkt dla Alexandrusa się należy, moim zdaniem.  :)
« Ostatnia zmiana: Pt, 11 Luty 2022, 16:46:06 wysłana przez Lyricstof »

Offline starcek

« Odpowiedź #502 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 17:17:54 »
Spóźniłem się na zgadywanie Zvyrki, więc też zapodam coś poza konkursem. Autor równie charakterystyczny.

Nie wiem jak to zrobił, ale zgadł jaką furką chciałbym się wozić.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline panicz m

« Odpowiedź #503 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 18:22:11 »
Toć "tam pisze", że to Nikodem

Offline starcek

« Odpowiedź #504 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 21:55:56 »
Na pozakonkursowym łon może pisać ile wlezie.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline HugoDumont

« Odpowiedź #505 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 19:50:58 »

Dzisiaj wreszcie spłodziłem blanka do wysłanego mi przez Kubę Kijuca komiksu z Jankiem Hardym. Oto efekt.
« Ostatnia zmiana: Nd, 13 Luty 2022, 19:52:44 wysłana przez HugoDumont »

Offline srogin

« Odpowiedź #506 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 21:00:58 »
To forum jest po prostu niesamowite  :o

Offline starcek

« Odpowiedź #507 dnia: Pn, 14 Luty 2022, 09:03:41 »
Nie nadaje się na zagadkę, ale zapodam, bo moim zdaniem cieszy oko wybitnie. Superbohaterska moc.

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #508 dnia: Pn, 14 Luty 2022, 19:35:56 »
Tak z ciekawości, to jest ten blank sprzedawany w zestawie?

Ten jest naprawdę fajny i kusił mnie też.  ;D

Offline starcek

« Odpowiedź #509 dnia: Pn, 14 Luty 2022, 21:55:30 »
Był. I mnie też niemożebnie kusił, aż stało się. Okazało się, że można rozbić zestaw. ;D