Autor Wątek: 30. Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier 27-29.09.2019  (Przeczytany 116351 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline keram2

Odp: 30. Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier 27-29.09.2019
« Odpowiedź #240 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2019, 06:34:50 »

Offline freshmaker

« Odpowiedź #241 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2019, 08:16:44 »
po analizie programu muszę przyznać że mocno mi podpasował. sobota na targi i autografy a niedziela na spotkania. higgins będzie miał swoje stoisko, pytanie czy mcmahon też.

Offline Teli

« Odpowiedź #242 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2019, 08:25:57 »
Co do stoisk pewnie dowiemy się już jutro. Na profilu FB zadeklarowali się że w piątek opublikują rozkład. Ja dalej czekam na regulamin autografów.

Offline kenji

« Odpowiedź #243 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2019, 09:14:17 »
info z fb:

program w wersji pdf do ściągnięcia w poniedziałek

Offline Lou

« Odpowiedź #244 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2019, 09:34:50 »
Przecież w programie stoi jak byk, że to nie jest punkt komiksowy. Na dole napisane - STREFA GIER.

Pokaz gameplay'u z CP2077, który już od miesiąca wisi na YT? xD Ale tak serio, CDP jest jednym z partnerów festiwalu więc faktycznie może być to coś związanego z Cyberpunkiem.
« Ostatnia zmiana: Cz, 19 Wrzesień 2019, 10:17:41 wysłana przez Lou »
Never trust the friendly ones.
Yuri Daily Twoja codzienna dawka informacji o mangach yuri

Motyl

• Gość
« Odpowiedź #245 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2019, 16:00:23 »
Pokaz gameplay'u z CP2077, który już od miesiąca wisi na YT? xD Ale tak serio, CDP jest jednym z partnerów festiwalu więc faktycznie może być to coś związanego z Cyberpunkiem.

Z grzeczności wobec organizatorów nie potwierdzę i nie zaprzeczę :) Natomiast co do gameplayu to według przyjętych zasad sjp angielszczyzna zakończona na y po samogłosce pisana jest bez apostrofu.

Offline Grzmichuj

« Odpowiedź #246 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2019, 16:40:18 »
Z tymi autografami to jakaś kpina. Kolejki po nocach, numerki, losowania, a Krzychu wparuje i weźmie po 3 wrysy od Rosińskiego, jego dzieci i wnuków. Kiedy zaczniecie się szanować panie i panowie? Osobiście będę szydził z każdego, kto sprowadzi swoją osobę do tak nędznej postaci, jak te które co roku próbują podnieść rangę swoich żywotów poprzez posiadanie szkicu osoby, której nie znają, nazywając to fajnym klimatem i nocną przygodą.
Sam dobór osób dobitnie pokazuje jak miałki wybór artystów jest podczas tego bieda festiwalu, np. Unka Odya, która wydała jeden słaby komiks od razu wskakuje między Trusta a Kasprzaka. Sorry, ale ten prawak z Comic Art ma rację - festiwal komiksu, bycie artystą i grupa adoracji wydawców to kpina.
Będę z innych powodów, ale też lekko przymuszony.
jeżeli nadal będzie opowiadał takie bzdury, to skontaktuję się z odpowiednimi organami odnośnie pomawiania mnie, Egmontu i jeszcze kilku innych polskich wydawnictw. Ciekawe, czy wówczas będziesz takim kozakiem?

Offline Lewaczek

« Odpowiedź #247 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2019, 16:55:12 »
Sam dobór osób dobitnie pokazuje jak miałki wybór artystów jest podczas tego bieda festiwalu, np. Unka Odya, która wydała jeden słaby komiks od razu wskakuje między Trusta a Kasprzaka. Sorry, ale ten prawak z Comic Art ma rację - festiwal komiksu, bycie artystą i grupa adoracji wydawców to kpina.
A że tak zapytam, kim jaśnie Pan jest, by decydować samodzielnie kto jest godzien siedzenia obok kogo?

Itachi

• Gość
« Odpowiedź #248 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2019, 17:04:35 »
Z tymi autografami to jakaś kpina. Kolejki po nocach, numerki, losowania, a Krzychu wparuje i weźmie po 3 wrysy od Rosińskiego, jego dzieci i wnuków. Kiedy zaczniecie się szanować panie i panowie? Osobiście będę szydził z każdego, kto sprowadzi swoją osobę do tak nędznej postaci, jak te które co roku próbują podnieść rangę swoich żywotów poprzez posiadanie szkicu osoby, której nie znają, nazywając to fajnym klimatem i nocną przygodą.
Będę z innych powodów, ale też lekko przymuszony.

Co Ty ćpiesz facet? OOO

Ostatnie dwie edycje są moim zdaniem laurką jak powinna wyglądać organizacji strefy autografów. Widać że zabierasz głos a totalnie nie masz pojęcia o czym piszesz, chcesz tylko komuś dokopać... Słabiutko...

Offline Koalar

« Odpowiedź #249 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2019, 17:16:03 »
Kolejki po nocach, numerki, losowania, a Krzychu wparuje i weźmie po 3 wrysy od Rosińskiego, jego dzieci i wnuków. Kiedy zaczniecie się szanować panie i panowie? Osobiście będę szydził z każdego, kto sprowadzi swoją osobę do tak nędznej postaci, jak te które co roku próbują podnieść rangę swoich żywotów poprzez posiadanie szkicu osoby, której nie znają, nazywając to fajnym klimatem i nocną przygodą.

Osobiście to jak, podejdziesz rano i z wszystkich po kolei w kolejce będziesz szydził? Czy może przez internet albo w duchu będziesz ludzi obrażał, śmiejąc się, jak to się nie szanują, choć tak naprawdę sam jesteś osobą, która nie ma szacunku do innych?
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Teli

« Odpowiedź #250 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2019, 17:23:33 »
A ja jestem bardzo ciekawy jak kolega Grzmichuj widzi organizację strefy autografów. Z tego miejsca proszę go o przedstawienie jego wizji może ktoś z organizatorów przeczyta i porażony pomysłem wprowadzi w życie za rok. Noo Grzmichuj dawaj konkrety! Czy to poprostu wołanie frustrata na puszczy? Byłem, widziałem i z zeszłorocznej strefy byłem mega zadowolony. Ci którzy byli wytrwali dostali wyrysy jakie chcieli a inni co woleli pospać i orzyjść rano też nie odeszli z niczym bo autografów starczyło dla wszystkich. A obrażanie fanów którzy potrafią czekac całą noc by zrealizować swe marzenie jest poprostu hamskie, niskie i nieprofesionalne.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #251 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2019, 17:28:26 »
panowie - wg mnie konto @grzmi to po prostu trollo. właściwie każdy post to zaczepka do forumowego flejmu.
w polsce nie ma póki co lepszej i większej imprezy komiksowej niż mfkig.

zarzuty czego własciwie dotyczą? że za krótko? że program za późno? że goście słabi?
może jest lekkie rozczarowanie, że nie ma ogłoszenia giga-nazwiska ale będzie wystawa rekwizytów i plansz.

polecam spotkanie z kas-em. kilka lat temu opowiadał, że we FR ludzie spali w namiotach, żeby dostać dedykację. dla mnie to jest pozytywna szajba.

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #252 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2019, 17:51:33 »
zarzuty czego własciwie dotyczą? że za krótko? że program za późno? że goście słabi?

Ja zrozumiałem, że goście słabi, a podjarka bez zmian :)

Itachi

• Gość
« Odpowiedź #253 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2019, 18:01:42 »
Ja podobnie jak freshmaker nie mogę się już doczekać  :D Dzisiaj odebrałem urlopowy druczek, także tego za tydzień o tej porze pakowanko, lulu o 22 i od piątku ogieeeeeeeeeń!

Offline Szekak

« Odpowiedź #254 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2019, 18:03:51 »
Ja też już się jaram, ale zanim nastąpi MFKiG to... pierwsza wizyta u przyszłej teściowej w Bieszczadach. xD
Piękno jest w oczach patrzącego.